Labels

CARA ORDER MUDAH

INFO BERGUNA

Menu

Thursday, 31 August 2023

Control Plus Bantu Kesihatan Tubuh Badan

 Salam Sejahtera.... Alhamdulillah

Syukur Ya Allah dikurniakan kesihatan yang baik berpanjangan. Asbab kami sekeluarga memilih untuk terus kekal mengamalkan satu brand vitamin  sahaja sepanjang 10 tahun nie. Kesihatan seluruh keluarga sangat terbaik.

Untuk perkongsian kali ini suka Saya cerita berkenaan vitamin kesukaan suami saya ini

Control Plus Bantu Kesihatan Tubuh Badan


Apa itu CoQ-Trol Plus Shaklee? 

Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung dan hati. 

Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksida yang berkesan melindungi sel dari dirosakkan oleh radikal bebas.

 Walaubagaimanapun, tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolestrol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah dalam tubuh. Kandungan Utama CoqTrol Plus Shaklee

Gabungan 3 bahan utama yang sangat baik untuk penjagaan kesihatan iaitu CoQ10, Tokoferol dan Resveratrol. 

Saya explain satu persatu setiap peranan bahan ini. Anda akan rasa wow nyaa walaupun dengan mengambil sebiji sehari sebagai supplement harian. 

Jom kita baca apa manfaat CoQ10 untuk kesihatan


Coenzyme Q10


1. Generator Tenaga Utama

Berada di dalam mitokondria (kilang tenaga). CoQ10 memulakan proses penghasilan tenaga dan menghasilkan 95% tenaga badan anda. 

Pada usia 20 tahun ke atas, CoQ10 berada pada paras yang tinggi di dalam badan dan ia mula berkurangan  pada usia 25 tahun ke atas. Dan anda akan mula rasa mudah letih, lemah badan dan mengalami tekanan emosi. Tingkatkan tahap CoQ10 anda dengan suplemen CoQ10. 

Tenaga untuk bertindak - Tahap CoQ10 yang tinggi akan menghasilkan lebih banyak tenaga dalam sel dan seterusnya mengurus tenaga dalam badan dengan lebih cekap. 

Tenaga untuk berdegup - Jumlah CoQ10 adalah tinggi di bahagian jantung. Ia membantu meningkatkan penghasilan tenaga di dalam hati dan membantu peredaran darah dengan lebih lancar.

Tenaga untuk kesuburan - CoQ10 membantu meningkatkan tahap tenaga dan memberikan perlindungan antioksida kepada sperma dan ovum. 

Tahap CoQ10 yang sihat membantu meningkatkan kuantiti sperma yang sihat serta meningkatkan pergerakan sperma sambil meningkatkan kualiti ovum wanita.


 2- Sumber Antioksidan Untuk Kulit

Merupakan antioksidan yang kuat, CoQ10 sangat bagus untuk kesihatan kulit untuk tampak lebih muda, mengelakkan kerosakan radikal bebas yang disebabkan oleh sinaran UV.

Perlindungan Optimum untuk Kulit Berseri - CoQ10 antioksida yang kuat, melindungi kilit anda dari mengalami penuaan pramatang yang disebabkan oleh pendedahan matahari yang berlebihan dan tindak balas keradangan. 

Kulit Kelihatan Lebih Muda - CoQ10 membantu mengurangkan penguraian kolagen di dalam kulit menjadikan kulit lebih licin dan anjal juga mengurangkan garis halus dan kedut. 


3- Nutrisi Penting untuk Jantung

Secara semulajadi CoQ10 banyak berada di jantung yang mengepam darah setiap masa. 

Menguatkan otot jantung - Kajian banyak membuktikan bahawa CoQ10 menyokong kesihatan jantung dengan meningkatkan penghasilan tenaga, memulihkan denyutan otot jantung dan sekaligus meningkatkan kekuatan dalam jangka masa panjang

Meningkatkan peredaran darah - CoQ10 membantu melindungi saluran darah dari kerosakan akibat molekul kolestrol yang teroksida. Ia juga membantu mengurangkan pembentukan plak pada arteri membolehkan darah mengalir dengan lancar melalui saluran darah yang sihat. 

Mengoptimunkan degupan jantung - Paras CoQ10 yang rendah dikaitkan dengan ketidak upayaan jantung untuk mengepam darah yang mencukupi ke seluruh badan yang membawa kepada kegagalan jantung.

 Pengambilan suplemen CoQ10 menunjukkan peningkatan dalam jumlah  darah yang dipam oleh jantung. Kesannya, ia memberi tenaga yang cukup untuk jantung dan meningkatkan kesihatan keseluruhan
Cara Nak Dapatkan CoQ Trol Plus Shaklee

Untuk pembelian CoQ Trol Plus boleh dibeli secara online DI SINI atau boleh hubungi saya untuk dapatkan supplement. 

HANA 0195434395

Jika ingin dapatkan dengan harga lebih murah, boleh mendaftar sebagai Ahli Shaklee dan terus aktifkan keahlian. 


Atau ada pertanyaan dan bantuan dari saya, boleh Klik Disini untuk pautan link whatsapp saya. Saya akan reply dalam masa 24 jam dan bantu anda jadi ahli.


Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen)


0 comments:

Post a Comment