Labels

CARA ORDER MUDAH

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 14 July 2023

Apakah Beza Vivix Dan Res V

 Salam Sejahtera
Masih lagi berkisar tentang produk Shaklee yang jadi kegemaran ramai iaitu Vivix dan Res V.

Apakah Beza Vivix Dan Res V

Dulu kita kenal Vivix yang 10 kali ganda keberkesanannya kepada kesihatan. Banyak dah Testimoni yang seronok mengamalkan Vivix sebab kesan penyembuhan cepat 

Vivix dan Res-V berkongsi manfaat kesihatan yang sama. Vivix terlebih dahulu dilancarkan pada tahun 2010 di Malaysia. Manakala, Res-V pula adalah hasil Inovasi dari penciptaan Vivix dan dilancarkan 10 tahun kemudian selepas Vivix iaitu pada tahun 2020.

 

1. Mengandungi Khasiat Polifenol

Walaupun Kandungan utama Vivix dan Res-V ada penambah baharuan, keduanya mengandungi kelebihan khasiat Polifenol yang bersifat anti-radang, menyekat aktiviti radikal bebas yang menjadi punca kepada pelbagai penyakit.

 

2. Unik & Ekslusif

Pencipataan Vivix dan Res-V telah di paten kan hak nya kepada Shaklee sahaja. Jika Produk Vitamin lain juga terdapat pada jenama lain, Vivix dan Res-V ini pula hanya terdapat pada rangkaian produk Shaklee, tidak pada jenama dan syarikat lain.


3. Menyokong Kesihatan dari Tahap Sellular

Polifenol dalam kedua Vivix dan Res-V dapat melindungi sel daripada kerosakan. Setiap hari, sel menghadapi kerosakan akibat dari beberapa punca seperti :

Mutasi sel yang abnormal

Faktor radiasi dari persekitaran

Tekanan Oksidatif

Sinaran UV bahaya 

Pengumpulan AGE Protein yang semakin meningkat

Keradangan

Polifenol yang bersifat anti-radang. anti-bakteria, anti-viral akan melindungi sel dan merencatkan aktiviti-aktiviti abnormal sel yang berlaku dalam tubuh.

4. Dihasilkan dengan Kajian Saintifik oleh Para Saintis

Vivix dan Res-V ini dihasilkan dari kajian saintifik yang memakan masa yang lama sebelum terhasilnya penciptaan produk ini. Antara kajian terkenal berkenaan Vivix dan Res-V adalah The Telomere Study oleh Dr Elizabeth Blackburn, Pemenang Hadiah Nobel.


Perbezaan Vivix dan Res-V

Setelah kita imbas kembali kehebatan Polifenol dalam Vivix dan Res-V, jom kita lihat apa pula perbezaan Kedua-dua produk ini.
1. Bentuk Fizikal

Penciptaan awal Vivix dihasilkan dalam bentuk cecair dengan teknologi yang di patenkan iaitu 'Cold Filling Extraction' bagi mengekalkan nutrisi asal dalam Anggur muscadine dapat dinikmati oleh pengguna tanpa kehilangan nutrisi yang banyak dan tanpa bahan kimia berbahaya sebagai pemangkin. Bentuk fizikal Vivix ini menjadikan ianya perlu di simpan dalam tempat sejuk bagi mngekalkan khasiat dan kesegarannya. 

Berinovasi dari itu, Res-V pula di ciptakan dalam bentuk softgel bagi memudahkan pencinta-pencinta Vivix dapat menikmati khasiat yang sama walaupun sedang 'travel' tanpa perlu memikirkan bagaimana hendak menyimpan Vivix tanpa peti sejuk. Ini kerana Res-V dalam bentuk Softgel ini boleh disimpan pada suhu bilik.


2. Cara Pengambilan/Pemakanan

Vivix perlu di ambil 1 sudu teh sehari pada waktu siang untuk khasiat penuh Polifenol dan Reseveratrol nya. Sedangkan Res-V pula boleh di ambil 2 softgel pada waktu malam sebelum tidur.3.Khasiat Polifenol & Resveratrol

Vivix adalah 10x ganda berkuasa dari khasiat Resveratrol tunggal. Hal ini kerana Vivix adalah campuran 4 proprietari botani yang sangat tinggi anti-oksidan : Anggur Muscadine, Purple Carrot, Japanese Knotweed, Elderberry Eropah. 

Res-V pula adalah inovasi dari Vivix yang telah ditingkatkan kuasa sebanyak 30x dengan tambahan Kandungan Anggur Muscadine, Purple Carrot, Japanese Knotweed, Buah Delima, Buah Kaduka, Anggur Hitam dan Hampas Anggur & Anggur Merah.

Dalam keterujaan dengan keberkesanan. Vivix muncul pulak ResV yang jugak kaya dengan Polifenol .

Sebenarnya ResV ni memang sama macam Vivix tetapi tidak serupa. Dalam entri kali ini, ramuan yang terdapat dalam ResV Shaklee, keistimewaan, manfaat dan kelebihan yang boleh anda peroleh daripada ResV Shaklee ini.

𝗔𝗽𝗮 𝗶𝘁𝘂 𝗥𝗲𝘀𝗩 𝗦𝗵𝗮𝗸𝗹𝗲𝗲?

ResV adalah penemuan revolusi terbaru daripada Shaklee. ResV Shaklee dihasilkan secara saintifik yang direka untuk mengekalkan keremajaan dan untuk hidup yang lebih bersemangat. Melalui pembangunan bertahun-tahun bersama saintis-saintis terkemuka dan penyelidikan canggih secara global, Shaklee telah berjaya menghasilkan ResV.

ResV mengandungi campuran proprietari,ekstrak polifenol botani semulajadi yang dipilih secara teliti untuk mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan optimum. ResV Shaklee semestinya :

🍇 Sebenarnya ResV ni memang sama macam Vivix tetapi tidak serupa. Dalam entri kali ini, ramuan yang terdapat dalam ResV Shaklee, keistimewaan, manfaat dan kelebihan yang boleh anda peroleh daripada ResV Shaklee ini.

𝗥𝗮𝗺𝘂𝗮𝗻 𝗥𝗲𝘀𝗩 𝗦𝗵𝗮𝗸𝗹𝗲𝗲

ResV ini Shaklee mengandungi campuran propietari polifenol tumbuhan seperti Anggur Muscadine, Japanese Knotweed dan Lobak Ungu. Melalui penemuan formula revolusi baharu, ramuan ResV ditambah dengan lima bahan lagi, menjadikan lapan bahan utama terdapat dalam ResV Shaklee. Campuran 8 bahan ini merupakan campuran proprietary spectrum polifenol yang luas.

Walaupun dari sudut ramuan Res V lagi melebihi dari Vivix . Res V lebih 30% keberkesanannya dalam membantu memperbaiki kesihatan tubuh badan . 


Kesimpulan

Pengambilan Vivix dan Res-V ini saling melengkapi untuk kesan yang optimum kesihatan jangka panjang dan dapat dilihat dengan pengambilan yang konsisten.


Terima kasih kerana membaca entry saya mengenai beza Vivix dan ResV. Baca juga tentang siapa perlukan Vivix dan ResV.

Nak dapatkan produk-produk Shaklee? Terus hubungi saya secara direct dengan 

Jom dapatkan segera. PM saya dan saya bantu.https://wa.me/c/60195434395

Jom sertai keluarga Shaklee kami hari ini!

Jika anda pergi ke branch atau HQ Shaklee dan nak register menjadi ahli Shaklee, boleh isi link ni siap-siap. Nanti boleh dapat diskaun 25% terus selepas pendaftaran.

https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=891347

Sekian. Semoga entry saya ni memberi manfaat kepada semua. Jaga kesihatan baik-baik semua..

#blogmegashaklee
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023

 


0 comments:

Post a Comment