Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 31 March 2023

Vitamin C Bukan Hanya Untuk Cantik Tapi...


Alhamdulillah... Perkongsian ilmu kesihatan diteruskan lagi . Kali nie Hana kongsi la sikit berkaitan Vitamin CVitamin C  Bukan Hanya Untuk Cantik Tapi......

Ramai yang kalau kita sebut ja Vitamin C pasti semua anggap hanya untuk cantik kulit sahaja.. Dulu Hana pon persepsi yang sama.. Ooo kalau selalu ambil Vitamin C baru kulit cantik gebu.

Tapi bila sendiri mengamalkan lebih 9 tahun baru la faham. Rupanya Vitamin C Bukan Hanya Untuk Cantik tapi lebih dari itu kita akan dapat lagi - lagi untuk kesihatan luaran dan dalaman

Vitamin C Bukan Hanya untuk Cantik. Menarik tajuk ini. Jom Hana Kongsi sikit effect bila kita selalu amal Vitamin C pada tubuh badan kita.


Hana baru sampai dari Mekah semalam.Alhamdulillah sepanjang keberadaan diMekah dan Madinah tu tahap kesihatan amat memuaskan. 

Walaupun Hana dijemput untuk jalani ibadah bersama anak kecik 2 tahun tetapi Alhamdulillah kesihatan kami sangat terbaik Hana dah la masih menyusukan anak

..Sepanjang bermusafir selama 12 hari kami akan rutinkan 2 kali pengambilan Vitamin C pagi dan malam. . Dengan suasana sesak dengan jemaah yang berpusu - pusu untuk jalani ibadah . Risiko untuk tahap kesihatan itu diuji tetap ada, sebab yang datang tu dari pelusuk semua negara. 

Alhamdulillah tiba  sahaja di Malaysia cuma tak cukup tidor sahaja.  Tahap kesihatan sama seperti sebelum bertolak . Tiada demam , batuk @ selesema yang selalu jemaah lain rasai kalau pulang dari jalani ibadah umrah.

Vitamin C

Vitamin C bukan hanya untuk cantik  tapi sangat bagus untuk kekuatan imun badan . 

Bagaimana Vitamin C Bantu Kuatan Imun BadanSuatu ketika kita semua diuji dengan serangan padan kekuatan pertahanan badan kita.Kalau sebelum ini semua tu aku akan ambil peduli langsung apa itu kekuatan tubuh badan. Bila sakit ja mesti telan ubat.

Vitamin C sangat penting untuk kesihatan yang baik dan menyumbang kepada fungsi sistem imun yang sihat. Antara kebaikan Vitamin C untuk kesihatan adalah seperti berikut:-

  1. Membantu meningkat sistem imun badan.

Membantu membina sel darah merah yang lebih sihat untuk bantu penyerapan zat besi dan bantu sel darah putih menentang jangkitan bakteria dan kuman.

     2. Mengurangkan risiko penyakit insomnia.Memberi tenaga dan mengurangkan risiko badan letih dan lesu.

      3. Membantu menurangkan pengoksidaan di saluran darah. Jadi, dapat bantu mengekalkan paras kolestrol dan tekanan darah yang lebih sihat.

     4. Mengurangkan risiko penyakit buta akibat katarak

     5..Membantu menurunkan paras asid urik. Bagus untuk yang ada masalah gout.

     6 . Menghasilkan bahan pemancar sarah (neurotransmitter)

     7. Membantu mengurangkan risiko penyakit batu karang pundi hempedu

     8.  Membantu mengurangkan stress dan masalah berkaitan sakit mental.Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍

Call /  0195434395

Whatsapp:

http://www.wasap.my/60195434395.

Email:hanabard105@gmail.com

Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.

Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe


Penafian : Segala testimoni dan penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan ntuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendpaat nasihat dari doktor atau mana-mana pakar kesihatan yang diiktiraf.

 
0 comments:

Post a Comment