CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 17 March 2023

Set Shaklee Yang Paling Disukai

 



Salam....hai korang.....Alhamdulillah hari nie Hana sambung task yang disediakan untuk minggu nie ...Walaupun sibuk menguruskan hal - hal berkaitan perjalanan ke rumah Allah...

 Set ShakleeYang Paling Disukai....best tajuk nie tapi tak tahu nak hurai camna....sebab semua rangkaian produk Shaklee best- best belaka. 

Dulu permulaan masa baru kenal Shaklee ,Hana suka sangat ESP.. sebab masa pregnant..berpantang...menyusu ,ESP ja yang dicari untuk mudahkan setiap fasa - fasa tertentu...

Bila dalami lagi rupanya ESP nie memang patut kena suka lebih pun. Main produk  asas untuk semua penjagaan kesihatan



  • ESP shaklee : Keistimewaan,Kebaikan,

ESP Shaklee ini antara produk terlaris di Shaklee dan juga antara top seller Sis.Every customer yang order shaklee dengan sis mesti akan ada order ESP shaklee juga.


  • Apakah ESP Shaklee?

Mesti ramai yang ingin tahu kan?Ada yang fikir ESP Shaklee ni Susu.Kurang tepat sebenarnya.ESP Shaklee ini adalah supplemen protein dan Protein dalam ESP Shaklee ni sangat berkualiti tinggi.

Nama panjang dia ialah Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Powder,tapi biasanya kita panggil ESP.

  • Keistimewaan ESP Shaklee

Apa yang istimewanya dan uniknya ESP ini ialah:

šŸ„›Mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif.diiktiraf di seluruh dunia.

šŸ„›Shaklee hanya menggunakan kacang soya jenis Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism),tidak diubah secara ginetik.maksudnya kacang soya dia memang asli dan tiada apa2 bahan tambahan digunakan semasa proses menanam kacang soya.

šŸ„›Dia juga diproses pada kadar suhu yang rendah.

šŸ„›Mempunyai proses pensijilan tersendiri,iaitu indentity Preserved Programme (IPP).IPP ini untuk memastikan kacang soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP Shaklee bebas daripada pendedahan perubahan genetik,daripada benih sehingga kepada pengeluaran.

šŸ„›Dalam setiap 1 tin ESP Shaklee yang berat 850g,serbuk ESP Shaklee dihasilkan daripada 30kg kacang Soya.

šŸ„›Membekalkan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

šŸ„›Mengandungi 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

šŸ„›Rendah lemak,tiada kolestrol,tiasa asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

šŸ„›Mempunyai Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39.Jadi ESP Shaklee sangat sesuai untuk yang ada kencing manis.

  • Kenapa mesti GI Rendah ?

šŸŒøKarbohidrat dengan GI yang rendah akan memecahkan gula perlahan-lahan sambil membebaskan glukos  ke dalam sistem badan.Paras gula dalam darah yang rendah sangat penting kepada kesihatan dan juga penting dalam program penurunan berat badan.

  • Kebaikan ESP Shaklee

šŸŒ¾ESP untuk kulit

-Mengekalkan kulit muda dan sihat.

-Memudarkan dan menghilangkan kulit berparut,bekas jerawat dan strechmark.

-Mencerahkan kulit satu badan,Kulit lebih berseri tak kusam.

-Menganjalkan dan menegangkan kulit termasuk payudara dan punggung.

-Memperbaiki kulit berminyak dan juga kering.

-Memudarkan jeragat.

-Memulihkan kedutan pada kulit.

-melambatkan proses penuaan Kulit.

-Mempercepatkan proses Penyembuhan luka.

-Kuku juga lebih cantik dan sihat,tak mudah patah atau berkupik kulit di sekitar kuku kita.

šŸŒ¾ESP untuk rambut

-Melambatkan proses rambut yang beruban.

-Memperbaiki dan mengawal rambut gugur.Protein dalam ESP akan membantu menguatkan rambut.

šŸŒ¾ESP untuk tenaga

-Memberi dan membekalkan tenaga segera kepada tubuh.Tubuh tak mudah berasa letih dan mengantuk sebaliknya berasa lebih cergas.

šŸŒ¾ESP untuk lelaki

-Memulihkan dan menjaga kesihatan fungsi prostat lelaki.

šŸŒ¾ESP untuk cegah Memori

-Genistein yang ada di dalam kacang soya berkeupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah perebakan sel-sel kanser.Ia juga penting untuk memusnahkan radikal bebas bermutasi DNA sel2 menjadi sel-sel kanser.Secara tidak langsung,ia membantu mencegah kanser rahim dan ovari dan prostat.


Bila yang ada tanya Set Shaklee yang Paling Disukai mesti set yang ada sekali dengan ESP Shaklee. Semua Hana suka. Kalau dengan customer pon Hana akan suggest untuk cuba ESP juga dan rasai kebaikannya.

Jom Hana tunjuk korang apa lagi set yang ada sekali Esp. Mesti korang tak sabar nak cuba..

Set Shaklee Yang Paling Disukai








Semua set nk nie adalah set kesukaan Hana mengikut keperluan.. Untuk Ramadhan yang akan datang tak lama dah.. Set Puasa Shaklee 123 la paling disukai..

#blogmegashaklee

#shakleethrive2023

#shakleetriumph2023 

#pengedarshakleepaka
















0 comments:

Post a Comment