CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Monday, 9 May 2022

Kesihatan Keluarga Lagi Utama

 


Perasan sejak dari bulan 4 lagi setiap minggu mesti anak2 travel jauh.. 


Bermula dari suami ajak jalan2 cari baju raya..pastu diorang join  event petronas, family day kat sunway lagoon , balik kampung kedah. Pastu saya pula balik  terengganu .. 


Nie minggu nie diorang turun johor pulak cuti 3 hari.  Minggu depan balik cuti sekolah pulak..


Kita yang dewasa nie ok la just penat ja... Tapi diorang tu bukan saja letih ja tapi sekali imun badan lemah pun ada sekali..


Yang besar bimbang terpaksa poteng sekolah dek kerana demam @ selesema


Yang kecik nie bimbang ibunya la kena cuti jaga anak kalau demam. Bukanya tak suka kalau anak demam tapi kalau boleh elakkan kan lagi bagus..


Alhamdulilah..sepanjang travel berturut2 setiap minggu tu sikit pun tak jejas kesihatan diorang.. Ada ayah kat kampung call tnya kesihatan diorang.. Alhamdulillah sihat semuanya..


Saya bukan suka sorok2 kalau anak tak sihat.. Tapi hakikatnya imun badan diorang kuat tak mudah nak demam @ selesema . Tu yang buat saya terkejut bila kadang sampai setahun pun susah nk nampak diorang demam teruk..


Apa tah lagi nak jenguk klinik..lama dah tak simpan koleksi ubat klinik kat rumah. Tapi stok Vitamin untuk diorg sentiasa kena topup selalu.. Nie sejak Nutriferon dah kembali dipasaran.. Lega la..kalau ada simptom nak demam bila bagi dia boleh ransang imun badan cepat bertindak pada demam.


Itu tika perlu ja diambil. Secara rutin nienya.. Hari2 mesti ambil Meal Shake, Vitamin c,Vitalea multivitamin dan Omega Guard ..


Betul la kata pakar nutrisi.. Kalau kosisten pengambilan vitamin pasti akan nampak kesan yang positif untuk jangka masa panjang.. 


Setahun umur anak sesuai dah kalau nak mula kenalkan vitamin pada anak..sebab umur setahun diorang dah mula terdedah dengan macam2 risiko penyakit.. Imun badan anak perlu kuat selalu untuk lawan radikal bebas yang boleh melemahkan imun badan..


Alhamdulillah.. Puas hati taw bila tengok anak sihat dan aktif selalu.. Dengan keadaan keluarga kecil kami yang sering berjauhan nie.. Kesihatan adalah sangat diutamakan..


Insya Allah mesti ramai yang dah dapat kesan positif dari rutin pengambilan vitamin.. Ini disokong dengan kajian2 yang tulen..terbukti berkesan untuk jangka panjang.


Panjangnya bercerita.. Baru settel masak satu menu dah sembang berjela..


Hakikatnya itu la kesan berkaitan anak- anak saya dengan vitamin..


Saya pilih yang selamat dan berkesan untuk kesihatan anak2.   korang????


www.hanasihat.com

0 comments:

Post a Comment