CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 10 September 2021

Belajar Memberi Dan Menerima


 Mesti pakcik ini tak sabar untuk hadiahkan bunga tersebut kepada orang kesayangannya ❤️

Agak-agak apalah perasaan orang yang bakal menerima hadiah ini.

Kalian juga boleh lakukan seperti ini kepada pasangan hidup. Gembirakanlah mereka sebaik mungkin.

Di dalam al-Quran, Allah juga menegaskan cara bergaul dengan pasangan :

‎{وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ}

Maksudnya : "Dan bergaulah kamu dengan mereka (isteri-isteri kamu itu) dengan cara yang baik." - (An-Nisaa : 19)

Sheikh As-Sa'adiy mengulas ayat tersebut dengan berkata :

"Suami mestilah bergaul dengan isterinya dengan baik, tidak mengasarinya, melayan dengan baik, berkorban untuknya, memberi nafkah, pakaian dan sebagainya.

Memberi hadiah, mengucapkan lafaz cinta, membuat kejutan menggembirakan, memegang tangan juga termasuk dalam pergaulan yang baik.

 Best kan ...jom kita sama- sama amalkan


Sunday, 5 September 2021

SHAMPOO SHAKLEE BAGUS UNTUK MASALAH RAMBUT ‼️




Adakah anda mempunyai masalah rambut atau ingin menjaganya supaya tidak bermasalah?


😱 Rambut Berkelemumur?? 

😱 Rambut Bercabang??

😱 Rambut Rosak??

😱 Rambut Gugur??


Jangan sehingga masalah rambut mengganggu EMOSI kita!

Mungkin bagi sesetengah anda tidak berapa kenal lagi Shampoo Shaklee ini. Shaklee telah menghasilkan SET PRO SANTE untuk apa jua masalah rambut.

Botol yang senang dibawa kemana-mana sahaja! Trust me, botol comel langsing ni in love masa first time guna tau hehehe 😍

Shaklee bukan sahaja produce makanan tambahan / supplemen, malah penjagaan rambut dan muka pun ada. 

Untuk pengetahuan korang, bahan kandungan dalam set penjagaan rambut ini bebas dari bahan kimia & merupakan formulasi terbaik untuk kita semua sekaligus memberikan rambut anda supplement dan nutrien yang cukup, jangan ingat kita je perlukan makanan, rambut pun perlu makan jugak!

Shampoo Pro Sante Shaklee best dan lain daripada yang lain sebab ianya :

✔️ Tidak mengandungi ramuan kimia yg kasar

✔️ Bebas DEA

✔️ Bebas SLS

✔️ Anti statik dan tidak mengering jadi rambut korang kekal flex

✔️ Menenangkan dan melembapkan, membuat kulit kepala rasa selesa dan bertenaga

✔️Menanggalkan minyak berlebihan, kotoran dan produk dandanan

Banyak lagi kebaikan Shampoo Pro Sante Shaklee tau! Nanti saya akan huraikan lebih details 😘 jom kita tengok dulu testimoni 







Boleh terus hubungi Hana

Call /  0195434395

Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe



Penafian : Segala testimoni dan penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan ntuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendpaat nasihat dari doktor atau mana-mana pakar kesihatan yang diiktiraf.

Anda Sedang Hamil?

APA YANG KITA PERLU BILA HAMIL?



Sebaik saja kita dimaklumkan yang kita pregnant, dengan serta-merta mindset kita pun kena ubah. Sebab mulai saat itu, segala keperluan nutrisi dalam badan, akan dikongsi bersama dengan janin.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kenapa Ibu Hamil memerlukan keperluan vitamin yang secukupnya : ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• IRON - menghasilkan lebih banyak darah bagi menyokong keperluan khasiat pemakanan Ibu dan juga tumbesaran bayi. Sangat penting untuk Ibu Hamil yang mengalami Low HB.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• ASID FOLIK - Menyokong pembentukan sistem saraf bayi, penghasilan hormon dan juga sel-sel darah merah. Elak ibu hamil stress⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• VITAMIN C - Ibu sangat mudah untuk terima jangkitan demam, batuk dan selsema. Vitamin C sangat perlu untuk kuatkan sistem imun badan selain bagus untuk kulit bayi.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• KALSIUM - Merupakan nutrisi yang sangat kuat diserap oleh bayi. Ibu akan cenderung utk mengalami masalah gigi rapuh, kejang kaki. Pengambilan kalsium yang cukup, akan membantu menguatkan tulang bayi dan Ibu.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• OMEGA 3 - Penting untuk perkembangan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Selain itu, Omega membantu mengelakkan pembekuan darah, risiko sakit jantung dan darah tinggi ketika hamil.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• PROTEIN - Sangat diperlukan untuk pertumbuhan jaringan pada janin. Juga membantu membekalkan Asid Amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Berminat nak mencuba Set Kehamilan Shaklee?



Boleh terus hubungi Hana

Call /  0195434395

Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe


AKHIRNYA JUMPA DAH KEBURUKAN ESP!


Salam Sejahtera

Selama ni kan, semua orang dok pumpang sana sini KEBAIKAN ESP.

Macam-macam orang dok kata pasal ESP yang buatkan siapa tak pernah cuba sure rasa macam RUGINYAAAA!

Tapi hari nih, saya dah jumpa satu KEBURUKAN ESP yang mana ESP boleh buatkan PEMBAZIRAN terjadi.....

Macam mana boleh jadi PEMBAZIRAN?

Bila mana kau masak breakfast beriye-iye.. Masak sedap-sedap dan banyak banyak dengan penuh kasih sayang..

Tiba-tiba, suami kau minum ESP pagi pagi macam biasa. Then dia cakap macam ni dekat kau,

"Sayang, abang tak habis lah makan nasik lemak sedap yang sayang masak ni.. Kenyang sangat minum ESP"

Dan masa tu, kau tengok tong ESP tu kecik besar kecik besarrrr je pada pandangan matamu.. Grrrr!


Sebab tu...

❌ ESP TAK SESUAI UNTUK ORANG YANG SUKA MAKAN BANYAK-BANYAK SAMPAI KEMBONG PEROT..

❌ ESP TAK SESUAI UNTUK ORANG YANG TAKNAK KURUS BADAN MAINTAIN..

Sebab bila korang minum ESP, rasa kenyang dia buat korang rasa macam NAK MUNTAH bila terpaksa makan banyak-banyak so korang pun makan la sikit jer 😂

Lalu, tanpa korang pinta..

❗️KORANG TERPAKSA KURUS TANPA SEDAR..

❗️KORANG TERPAKSA LANGSING TANPA DIPINTA..

❗️KORANG TERPAKSA BELI BAJU SAIZ KECIK DARIPADA BIASA..

❗️BAJU LAMA SEMUA JADI LONGGAR..

❗️DAHHH KENA BELI BAJU BARU..

❗️TERPAKSA TERIMA PUJIAN DARIPADA RAMAI ORANG YANG PUJI KORANG MAKIN SLIM SEKARANG..

Tu belum masuk part manfaat ESP untuk KULIT..

CERAHKAN KULIT ✔

PUDARKAN PARUT ✔

MUKA MAKIN GLOWING ✔

KULIT JADI LEBIH LEMBUT ✔

Ada siapa yang nak cuba ESP?