CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Monday, 30 August 2021

KENAPA KESAN YOUTH CEPAT? KATA ORGANIK?




Sepanjang bulan ni, menderuuu masuk order untuk Youth Skincare.. Al maklum lah, kebetulan bulan ni PROMO pulak.. 

Apapun, korang mesti tertanya-tanya kan, best sangat ke skincare Youth ni?

Betul ke natural produk? Kalau natural produk kenapa kesan dia cepat sangat?

Okey, part best ke tak tu rasanya kalau korang tengok testimoni-testimoni Youth Skincare pun korang dah boleh agak dah best ke tidak hehehe

KENAPA KESAN YOUTH CEPAT? KATA ORGANIK? 

Imagine, dalam tempoh tak sampai sebulan;

πŸ’–Ada yang kulit breakout teruk, jadi licin

πŸ’–Ada yang pores besar, semakin rapat

πŸ’–Ada yang sunburn, terus jadi lagi cerah dari kulit asal sebelum sunburn

πŸ’–Ada yang berparut jeragat, terus makin pudar semua parut dan jeragat

Dan kalau nak tahu kenapa hasil dia sangat CEPAT, ia adalah kerana KANDUNGAN dia 😊



MUSCADINE GRAPE

πŸ‡ Bahan premium di dalam Youth yg juga terkandung dalam Vivix.

πŸ‡ Melindungi & membaiki DNA sel sambil menghalang kerosakan kolagen & elastin.

πŸ‡ Kandungan antioksidan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) yg plg tertinggi mengalahkan buah lain seperti blueberries, pomegnarates, strawberry etc.

πŸ‡ Mempunyai 20 pasang kromosom, berbanding anggur biasa hanya 19 pasang kromosom sahaja. Kromosom tambahan inilah yang dipercayai membekalkan sejenis antipenuaan khas.

πŸ‡  6x resveretrol berbanding anggur merah biasa.

πŸ‡ Lebih tinggi fiber daripada beras.

πŸ‡ 40x antioksidan berbanding anggur merah biasa.

πŸ‡ Mengandungi alegik asid (anti kanser, anti radang) yang boleh menghalang pembentukan sel kanser

πŸ‡ 2x lebih vitamin C dari anggur biasa.

πŸ‡ Kandungan antioksidan yang tinggi, membantu badan dari serangan radikal bebas.


LOTUS JAPONICUS

🌼 Mengaktifkan protein Youth yg penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin & fibrilin.

🌼 Anti radang

🌼 Membantu memperbaiki tona kulit

🌼 Mempunyai sifat kelembapan yg boleh digunakan utk melembapkan kulit


APPLE STEM CELL EXTRACT

🍏 Mengaktifkan & mempercepatkan pembaharuan sel kulit utk kulit yg lebih muda.

🍏 Mengekalkan & memperbaiki tisu kulit supaya kulit sentiasa berseri & lembut.

🍏 Membantu mengurangkan proses pengeluaran melanin dalam kulit di mana ini membantu untuk mencerahkan kulit.

🍏 Melindungi sel kulit daripada UV berbahaya.

🍏 Sangat membantu mengurangkan garisan kedutan akibat penuaan atau radikal bebas

-

SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

πŸ’ Menyokong struktur kulit muda dgn menyuburkan kulit dgn vitamin semulajadi & antioksidan.

πŸ’ Digelar sebagai “Five Flavor Berry” kerana rasanya merangkumi kelima2 rasa utama -sour, sweet, salty, bitter & spicy. Juga dikenali sbg Magnolia Berry

πŸ’ Mempunyai kandungan antioksidan yg tinggi di mana membantu mengurangkan radang & mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas. 

πŸ’ Ialah adaptogen iaitu mempunyai sifat ramuan yg membantu meningkatkan tenaga tubuh dan mengurangkan stress.

πŸ’ Meningkatkan sistem imun badan dan melindungi daripada kanser.


VITAL REPAIR+®️ COMPLEX

🌺 Ramuan Vitamin unggul dari Shaklee

🌺 Ramuan ekslusif 7 nutrisi antioksidan & vitamin yang melindungi & menghalang radikal bebas yg merosakkan sel dan membantu untuk tumbesaran sel kulit yg sihat.

🌺 Triple patented

🌟 Vitamin E - pertahanan antioksida yg plg hadapan & membantu kelancaran aktiviti sel kulit.

🌟 Vitamin C - menyokong pertahanan semulajadi tubuh terhadap sinaran UV yg merosakkan kolagen kulit.

🌟 Vitamin A - meningkatkan penghasilan kelembapan semulajadi kulit.

🌟 Panthenol (pro-vitamin B5) - meningkatkan kelembutan & keanjalan kulit.

🌟 Ekstrak Biji Anggur - mengganggu tindak balas enzim yg memecahkan kolagen yg menganjalkan kulit.

🌟 Superoxide Dismutase (SOD) -meneutralkan radikal bebas yg menyebabkan penuaan kulit yg paling cepat.

🌟 Beta Glucan - Melegakan kerengsaan alam sekitar.


So no wonder lah kesan dia CEPAT dan TERBAIK kan? 😊

Jom kita tengok pulak penguna Youth yang dah rasai kesan pemulihan kulit yang cepat





Best kan skincare Youth nie...dah la organik ..cepat pulak kesannya..

Korang yang belum dapatkan lagi sempena PROMOSI bulan ni, jangan lupa dapatkan ye..

Kita tengah ada promosi SPECIAL sekarang ni..



wasap.my/60195434395/YouthShaklee



ESP SACHET SHAKLEE

 


ESP sekarang dalam bentuk sachet. ESP Sachet shaklee, manfaat yang sama dan kini lebih memudahkan. 

Sudah lama yang menantikan ESP dalam bentuk sachet, kerana ia sangat menyenangkan semua orang terutamanya orang yang bekerja tidak sampat mahu breakfast di rumah, boleh bawa sahaja esp sachet untuk dibancuh di pejabat atau di mana-mana sahaja. 


bukan sahaja sesuai untuk wanita dan lelaki bekerja, turut boleh di minum oleh ibu yang bakal melahirkan bayi comel. Manfaat ESP :


1. Memberi tenaga berterusan

2. Membantu dalam penurunan berat badan berlebihan

3. Memberikan rasa kenyang lebih lama

4. Meningkatkan penghasilan susu ibu bagi ibu menyusu

5. Menyokong pertumbuhan bayi di dalam rahim bagi ibu hamil

6. Menghaluskan dan mencerahkan kulit

7. Menguatkan otot rahim dan mengelakkan keguguran bagi wanita hamil

8. Membantu mengatasi gastrik

9. Mencantikkan rambut dan kuku

10. Membantu mempercepatkan penyembuhan luka


Keistimewaan ESP Shaklee

πŸ€Protein soya adalah yang terbaik untuk kesan tenaga yang berpanjangan.

πŸ€Sumber protein soya mudah dibawa dengan rasa yang enak.

πŸ€Kaya dengan kalsium, zat besi, zink, potassium dan mineral lain yang baik untuk badan.

πŸ€Ia juga mengandungi kompoun yang membantu badan anda menyerap kalsium, zat besi dan zink.

πŸ€Membantu mengurangkan kolesterol dalam darah.

πŸ€Membekalkan 14 gram protein dalam setiap hidangan.

πŸ€Mempunyai Indeks Glisemik yang rendah.

πŸ€Membantu mengekalkan paras gula darah kekal stabil.

πŸ€Mengekalkan rasa kenyang lebih lama.








Untuk dapatkan ESP sachet klik link wasap πŸ‘‡

☎️ wasap.my/60195434395/ESP

KITA PERLUKAN SUPLEMEN

 



Adakah kita perlukan supplemen.? Itulah persoalan yang sering buat ramai yang keliru
Kalau ada yang bertanya hana perlukah kita supplemen , ya memang kita perlukan supplemen untuk kesinambungan tahap kesihatan yang lebih baik .



Setiap lapisan masyarakat mungkin memerlukan suplemen yang berbeza.

1. Suplemen untuk lelaki dan wanita. Terutamanya dalam hubungan suami dan isteri dan dalam proses mendapatkan zuriat.

2. Suplemen untuk atlet bagi meningkatkan pencapaian sukan. Jadi pilih suplemen yang organik, bukan "suplemen" yang dicampur dengan dadah atau bahan terlarang.

3. Suplemen untuk meningkatkan daya tahan terutama bagi mereka yang kerap demam dan selsema, ada masalah kulit yang kronik, atau penyakit kronik yang telah menerima rawatan tetapi masih tidak terkawal. Pilih suplemen yang sesuai dan dos yang optima.

4. Suplemen bagi kanak-kanak terutama yang obes akibat kegemaran mereka mengambil banyak makanan dan minuman bergula, banyak makan makanan berproses dan tidak suka makan sayur. Sebab itu banyak vitamin dan bahan tambahan yang ditambah pada susu tepung yang dijual dan diiklankan di TV.

5. Suplemen bagi wanita yang hamil dan menyusukan anak. Mereka kerap dibekalkan dengan asid folik, zat besi dan omega 3 untuk keperluan ibu dan anak.

6. Suplemen untuk meningkatkan tenaga dan berasa lebih positif dalam hidup.
Semua suplemen ini akan lebih berkesan dengan mengamalkan pemakanan yang betul dan menjalankan aktiviti fizikal yang secukupnya.

Alhamdulillah syukur sangat di temukan dengan rangkaian produk Shaklee sangat memenuhi keperluan setiap individu yang memerlukan bagi menjamin kesihatan

Bermula dengan kesihatan anak selalu terganggu. Itu la yang menjadi titik permulaan Hana kosistenkan vitamin untuk seluruh keluarga..

Alhamdulillah...nampak keberkesanannya dan tahap kesihatan anak semakin baik.. Tiada lagi demam setiap sebulan sekali. Sembelit teruk pulih sepenuhnya . Perkembangan pembelajaran diorang pon semakin baik 

Ada kawan- kawam yang ingin mencuba vitamin? Cadangan pilihlah yang semulajadi, selamat dan terbukti berkesan dengan kajian- kajian klinikal yang telah dijalankan




Hana memang ready stock banyak jenis vitamin sebab customer yang datang pon bukan sahaja mencari vitamin untuk anak - anak tetapi untuk seluruh kesihatan keluarga. Contoh kehamilan, bersalin, nak kuruskan badan, kencing manis, nak detoks.