CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Tuesday, 25 May 2021

MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBATI




Nampaknya kes Positif Covid 19 semakin bertambah dan belum jumpa jalan penyelesaiannya kan? Walaupun peratusan sembuh bagi kes covid agak tinggi, tak bermakna ianya tak bahaya tau. 

Jadi tetaplah kena jaga kesihatan, ikut SOP dan palingg penting boost tahap ketahanan badan kita dengan pengambilan makanan sihat dan punyai nutrisi yang bermanfaat.

Tapi yela, bukan everyday pun kita nak pastikan makanan semua seimbang. Kadang-kadang asyik tertinggal hidangan seperti sayur dan buah-buahan. 

Sedangkan nak dapat kandungan vitamin C daripada pemakanan harian pun perlukan kita makan dalam jumlah yang banyak contohnya nak dapat 500mg vitamin C umpama perlu makan 7 biji oren.

Ha, jadi the best way kita consume juga supplements seperti vitamin C. Confirm cukup bekalan seharian kita.

Apa yang bestnya Vitamin C nie...


Lagipun Vitamin C Shaklee ni selamat dan semulajadi. Tiada pewarna ataupun perisa tambahan. Ada kelulusan KKM juga tentunya.


APA BEZA VITA C SHAKLEE DENGAN JENAMA LAIN??

Vitamin C bukan 1000mg. Tetapi sebiji hanya 500mg. Jangan salah pilih vitamin C ya kawan-kawan. 

Ramai orang tak tau, ingatkan pilih vitamin C kena pilih mg yang tinggi iaitu 1000mg. 

Tidak ! vitamin C ni vitamin larut air. Jadi, badan kita ni satu jam *maximum hanya menerima 100mg* vitamin C. So selebihnya akan mengalir keluar ikut peluh, kencing dan berak. So sayangkan vitamin C korang tu.

Ramai hairan kenapa makan vitamin c 1000mg tetapi tak dapat kesan seperti makan vitamin c Shaklee yang hanya 500mg?? 

1️⃣ Sebab vitamin C ada formula *Sustained release* maksudnya perlepasan secara perlahan supaya badan kita boleh dapat semua 500mg tu dan tidak berlakunya pembaziran. 

Vitamin Shaklee 1 jam akan keluarkan 100mg. 

2️⃣ Vitamin C shaklee ada bahan *bioflavonoid* dimana akan buatkan vitamin C ini lebih berkesan. 

3️⃣ Vitamin C shaklee diperbuat daripada kanji jangung dimana sangat sesuai untuk perut sensitive dan pesakit gastrik. Majority vitamin di Pasaran diperbuat daripada buah citrus. 

So ini lah perbezaan vitamin C shaklee dgn jenama lain. Semoga dapat memberi penjelasan yang jelas untuk anda membuat pilihan.








http://www.hanasihat.com/search/label/Vitamin%20C?m=0

Nak dapatkan vitamin C anda hari ini boleh contact saya ya

Call /  0195434395

Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe





Tuesday, 18 May 2021

ANAK NAK PUASA UNTUK KALI PERTAMA?

Ada lagi ke anak² yang nak belajar untuk puasa kali pertama? Mesti ibu² teruja kan nak ajar anak berpuasa😍

Anak² first time nak puasa ni mungkin agak susah untuk bangun sahur dan makan kan? Ye la, sebelum subuh dah kena bangun makan dan mostly kanak² tak lalu nak makan awal² pagi ni.

Jadi, ibu² kenalah cari alternatif untuk pastikan anak² dapat sahur yang seimbang dan pastinya mengenyangkan.

Tak lain tak bukan...

MEALSHAKE SHAKLEE!!

💪🏻 Kaya dengan serat, protein, kalsium dan zinc utk pertumbuhan dan perkembangan yg sihat
💪🏻 Lengkap 24 jenis vitamin dan mineral
💪🏻 Lengkap 9 jenis amino asid yang perlu untuk tubuh badan
💪🏻 Rendah indeks glisemik yg dapat berikan tenaga dan rasa kenyang yang lama
💪🏻 Mudah dibancuh dan rasa vanilla asli yang pastinya disukai anak²

Ibu2 yang nak anak berpuasa dengan ceria dan bertenaga, bekalkan anak anda dengan MEALSHAKE SHAKLEE!!








Tekan link di bawah untuk dapatkan offer yang menarik👇
📲wasap.my/60195434395/nakmealshake