CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 10 September 2021

Belajar Memberi Dan Menerima


 Mesti pakcik ini tak sabar untuk hadiahkan bunga tersebut kepada orang kesayangannya ❤️

Agak-agak apalah perasaan orang yang bakal menerima hadiah ini.

Kalian juga boleh lakukan seperti ini kepada pasangan hidup. Gembirakanlah mereka sebaik mungkin.

Di dalam al-Quran, Allah juga menegaskan cara bergaul dengan pasangan :

‎{وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ}

Maksudnya : "Dan bergaulah kamu dengan mereka (isteri-isteri kamu itu) dengan cara yang baik." - (An-Nisaa : 19)

Sheikh As-Sa'adiy mengulas ayat tersebut dengan berkata :

"Suami mestilah bergaul dengan isterinya dengan baik, tidak mengasarinya, melayan dengan baik, berkorban untuknya, memberi nafkah, pakaian dan sebagainya.

Memberi hadiah, mengucapkan lafaz cinta, membuat kejutan menggembirakan, memegang tangan juga termasuk dalam pergaulan yang baik.

 Best kan ...jom kita sama- sama amalkan


Sunday, 5 September 2021

SHAMPOO SHAKLEE BAGUS UNTUK MASALAH RAMBUT ‼️




Adakah anda mempunyai masalah rambut atau ingin menjaganya supaya tidak bermasalah?


😱 Rambut Berkelemumur?? 

😱 Rambut Bercabang??

😱 Rambut Rosak??

😱 Rambut Gugur??


Jangan sehingga masalah rambut mengganggu EMOSI kita!

Mungkin bagi sesetengah anda tidak berapa kenal lagi Shampoo Shaklee ini. Shaklee telah menghasilkan SET PRO SANTE untuk apa jua masalah rambut.

Botol yang senang dibawa kemana-mana sahaja! Trust me, botol comel langsing ni in love masa first time guna tau hehehe 😍

Shaklee bukan sahaja produce makanan tambahan / supplemen, malah penjagaan rambut dan muka pun ada. 

Untuk pengetahuan korang, bahan kandungan dalam set penjagaan rambut ini bebas dari bahan kimia & merupakan formulasi terbaik untuk kita semua sekaligus memberikan rambut anda supplement dan nutrien yang cukup, jangan ingat kita je perlukan makanan, rambut pun perlu makan jugak!

Shampoo Pro Sante Shaklee best dan lain daripada yang lain sebab ianya :

✔️ Tidak mengandungi ramuan kimia yg kasar

✔️ Bebas DEA

✔️ Bebas SLS

✔️ Anti statik dan tidak mengering jadi rambut korang kekal flex

✔️ Menenangkan dan melembapkan, membuat kulit kepala rasa selesa dan bertenaga

✔️Menanggalkan minyak berlebihan, kotoran dan produk dandanan

Banyak lagi kebaikan Shampoo Pro Sante Shaklee tau! Nanti saya akan huraikan lebih details 😘 jom kita tengok dulu testimoni 







Boleh terus hubungi Hana

Call /  0195434395

Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe



Penafian : Segala testimoni dan penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan ntuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendpaat nasihat dari doktor atau mana-mana pakar kesihatan yang diiktiraf.

Anda Sedang Hamil?

APA YANG KITA PERLU BILA HAMIL?



Sebaik saja kita dimaklumkan yang kita pregnant, dengan serta-merta mindset kita pun kena ubah. Sebab mulai saat itu, segala keperluan nutrisi dalam badan, akan dikongsi bersama dengan janin.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kenapa Ibu Hamil memerlukan keperluan vitamin yang secukupnya : ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• IRON - menghasilkan lebih banyak darah bagi menyokong keperluan khasiat pemakanan Ibu dan juga tumbesaran bayi. Sangat penting untuk Ibu Hamil yang mengalami Low HB.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• ASID FOLIK - Menyokong pembentukan sistem saraf bayi, penghasilan hormon dan juga sel-sel darah merah. Elak ibu hamil stress⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• VITAMIN C - Ibu sangat mudah untuk terima jangkitan demam, batuk dan selsema. Vitamin C sangat perlu untuk kuatkan sistem imun badan selain bagus untuk kulit bayi.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• KALSIUM - Merupakan nutrisi yang sangat kuat diserap oleh bayi. Ibu akan cenderung utk mengalami masalah gigi rapuh, kejang kaki. Pengambilan kalsium yang cukup, akan membantu menguatkan tulang bayi dan Ibu.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• OMEGA 3 - Penting untuk perkembangan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Selain itu, Omega membantu mengelakkan pembekuan darah, risiko sakit jantung dan darah tinggi ketika hamil.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• PROTEIN - Sangat diperlukan untuk pertumbuhan jaringan pada janin. Juga membantu membekalkan Asid Amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Berminat nak mencuba Set Kehamilan Shaklee?



Boleh terus hubungi Hana

Call /  0195434395

Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe


AKHIRNYA JUMPA DAH KEBURUKAN ESP!


Salam Sejahtera

Selama ni kan, semua orang dok pumpang sana sini KEBAIKAN ESP.

Macam-macam orang dok kata pasal ESP yang buatkan siapa tak pernah cuba sure rasa macam RUGINYAAAA!

Tapi hari nih, saya dah jumpa satu KEBURUKAN ESP yang mana ESP boleh buatkan PEMBAZIRAN terjadi.....

Macam mana boleh jadi PEMBAZIRAN?

Bila mana kau masak breakfast beriye-iye.. Masak sedap-sedap dan banyak banyak dengan penuh kasih sayang..

Tiba-tiba, suami kau minum ESP pagi pagi macam biasa. Then dia cakap macam ni dekat kau,

"Sayang, abang tak habis lah makan nasik lemak sedap yang sayang masak ni.. Kenyang sangat minum ESP"

Dan masa tu, kau tengok tong ESP tu kecik besar kecik besarrrr je pada pandangan matamu.. Grrrr!


Sebab tu...

❌ ESP TAK SESUAI UNTUK ORANG YANG SUKA MAKAN BANYAK-BANYAK SAMPAI KEMBONG PEROT..

❌ ESP TAK SESUAI UNTUK ORANG YANG TAKNAK KURUS BADAN MAINTAIN..

Sebab bila korang minum ESP, rasa kenyang dia buat korang rasa macam NAK MUNTAH bila terpaksa makan banyak-banyak so korang pun makan la sikit jer 😂

Lalu, tanpa korang pinta..

❗️KORANG TERPAKSA KURUS TANPA SEDAR..

❗️KORANG TERPAKSA LANGSING TANPA DIPINTA..

❗️KORANG TERPAKSA BELI BAJU SAIZ KECIK DARIPADA BIASA..

❗️BAJU LAMA SEMUA JADI LONGGAR..

❗️DAHHH KENA BELI BAJU BARU..

❗️TERPAKSA TERIMA PUJIAN DARIPADA RAMAI ORANG YANG PUJI KORANG MAKIN SLIM SEKARANG..

Tu belum masuk part manfaat ESP untuk KULIT..

CERAHKAN KULIT ✔

PUDARKAN PARUT ✔

MUKA MAKIN GLOWING ✔

KULIT JADI LEBIH LEMBUT ✔

Ada siapa yang nak cuba ESP?




Monday, 30 August 2021

KENAPA KESAN YOUTH CEPAT? KATA ORGANIK?




Sepanjang bulan ni, menderuuu masuk order untuk Youth Skincare.. Al maklum lah, kebetulan bulan ni PROMO pulak.. 

Apapun, korang mesti tertanya-tanya kan, best sangat ke skincare Youth ni?

Betul ke natural produk? Kalau natural produk kenapa kesan dia cepat sangat?

Okey, part best ke tak tu rasanya kalau korang tengok testimoni-testimoni Youth Skincare pun korang dah boleh agak dah best ke tidak hehehe

KENAPA KESAN YOUTH CEPAT? KATA ORGANIK? 

Imagine, dalam tempoh tak sampai sebulan;

💖Ada yang kulit breakout teruk, jadi licin

💖Ada yang pores besar, semakin rapat

💖Ada yang sunburn, terus jadi lagi cerah dari kulit asal sebelum sunburn

💖Ada yang berparut jeragat, terus makin pudar semua parut dan jeragat

Dan kalau nak tahu kenapa hasil dia sangat CEPAT, ia adalah kerana KANDUNGAN dia 😊



MUSCADINE GRAPE

🍇 Bahan premium di dalam Youth yg juga terkandung dalam Vivix.

🍇 Melindungi & membaiki DNA sel sambil menghalang kerosakan kolagen & elastin.

🍇 Kandungan antioksidan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) yg plg tertinggi mengalahkan buah lain seperti blueberries, pomegnarates, strawberry etc.

🍇 Mempunyai 20 pasang kromosom, berbanding anggur biasa hanya 19 pasang kromosom sahaja. Kromosom tambahan inilah yang dipercayai membekalkan sejenis antipenuaan khas.

🍇  6x resveretrol berbanding anggur merah biasa.

🍇 Lebih tinggi fiber daripada beras.

🍇 40x antioksidan berbanding anggur merah biasa.

🍇 Mengandungi alegik asid (anti kanser, anti radang) yang boleh menghalang pembentukan sel kanser

🍇 2x lebih vitamin C dari anggur biasa.

🍇 Kandungan antioksidan yang tinggi, membantu badan dari serangan radikal bebas.


LOTUS JAPONICUS

🌼 Mengaktifkan protein Youth yg penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin & fibrilin.

🌼 Anti radang

🌼 Membantu memperbaiki tona kulit

🌼 Mempunyai sifat kelembapan yg boleh digunakan utk melembapkan kulit


APPLE STEM CELL EXTRACT

🍏 Mengaktifkan & mempercepatkan pembaharuan sel kulit utk kulit yg lebih muda.

🍏 Mengekalkan & memperbaiki tisu kulit supaya kulit sentiasa berseri & lembut.

🍏 Membantu mengurangkan proses pengeluaran melanin dalam kulit di mana ini membantu untuk mencerahkan kulit.

🍏 Melindungi sel kulit daripada UV berbahaya.

🍏 Sangat membantu mengurangkan garisan kedutan akibat penuaan atau radikal bebas

-

SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

🍒 Menyokong struktur kulit muda dgn menyuburkan kulit dgn vitamin semulajadi & antioksidan.

🍒 Digelar sebagai “Five Flavor Berry” kerana rasanya merangkumi kelima2 rasa utama -sour, sweet, salty, bitter & spicy. Juga dikenali sbg Magnolia Berry

🍒 Mempunyai kandungan antioksidan yg tinggi di mana membantu mengurangkan radang & mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas. 

🍒 Ialah adaptogen iaitu mempunyai sifat ramuan yg membantu meningkatkan tenaga tubuh dan mengurangkan stress.

🍒 Meningkatkan sistem imun badan dan melindungi daripada kanser.


VITAL REPAIR+®️ COMPLEX

🌺 Ramuan Vitamin unggul dari Shaklee

🌺 Ramuan ekslusif 7 nutrisi antioksidan & vitamin yang melindungi & menghalang radikal bebas yg merosakkan sel dan membantu untuk tumbesaran sel kulit yg sihat.

🌺 Triple patented

🌟 Vitamin E - pertahanan antioksida yg plg hadapan & membantu kelancaran aktiviti sel kulit.

🌟 Vitamin C - menyokong pertahanan semulajadi tubuh terhadap sinaran UV yg merosakkan kolagen kulit.

🌟 Vitamin A - meningkatkan penghasilan kelembapan semulajadi kulit.

🌟 Panthenol (pro-vitamin B5) - meningkatkan kelembutan & keanjalan kulit.

🌟 Ekstrak Biji Anggur - mengganggu tindak balas enzim yg memecahkan kolagen yg menganjalkan kulit.

🌟 Superoxide Dismutase (SOD) -meneutralkan radikal bebas yg menyebabkan penuaan kulit yg paling cepat.

🌟 Beta Glucan - Melegakan kerengsaan alam sekitar.


So no wonder lah kesan dia CEPAT dan TERBAIK kan? 😊

Jom kita tengok pulak penguna Youth yang dah rasai kesan pemulihan kulit yang cepat





Best kan skincare Youth nie...dah la organik ..cepat pulak kesannya..

Korang yang belum dapatkan lagi sempena PROMOSI bulan ni, jangan lupa dapatkan ye..

Kita tengah ada promosi SPECIAL sekarang ni..



wasap.my/60195434395/YouthShaklee



ESP SACHET SHAKLEE

 


ESP sekarang dalam bentuk sachet. ESP Sachet shaklee, manfaat yang sama dan kini lebih memudahkan. 

Sudah lama yang menantikan ESP dalam bentuk sachet, kerana ia sangat menyenangkan semua orang terutamanya orang yang bekerja tidak sampat mahu breakfast di rumah, boleh bawa sahaja esp sachet untuk dibancuh di pejabat atau di mana-mana sahaja. 


bukan sahaja sesuai untuk wanita dan lelaki bekerja, turut boleh di minum oleh ibu yang bakal melahirkan bayi comel. Manfaat ESP :


1. Memberi tenaga berterusan

2. Membantu dalam penurunan berat badan berlebihan

3. Memberikan rasa kenyang lebih lama

4. Meningkatkan penghasilan susu ibu bagi ibu menyusu

5. Menyokong pertumbuhan bayi di dalam rahim bagi ibu hamil

6. Menghaluskan dan mencerahkan kulit

7. Menguatkan otot rahim dan mengelakkan keguguran bagi wanita hamil

8. Membantu mengatasi gastrik

9. Mencantikkan rambut dan kuku

10. Membantu mempercepatkan penyembuhan luka


Keistimewaan ESP Shaklee

🍀Protein soya adalah yang terbaik untuk kesan tenaga yang berpanjangan.

🍀Sumber protein soya mudah dibawa dengan rasa yang enak.

🍀Kaya dengan kalsium, zat besi, zink, potassium dan mineral lain yang baik untuk badan.

🍀Ia juga mengandungi kompoun yang membantu badan anda menyerap kalsium, zat besi dan zink.

🍀Membantu mengurangkan kolesterol dalam darah.

🍀Membekalkan 14 gram protein dalam setiap hidangan.

🍀Mempunyai Indeks Glisemik yang rendah.

🍀Membantu mengekalkan paras gula darah kekal stabil.

🍀Mengekalkan rasa kenyang lebih lama.








Untuk dapatkan ESP sachet klik link wasap 👇

☎️ wasap.my/60195434395/ESP

KITA PERLUKAN SUPLEMEN

 



Adakah kita perlukan supplemen.? Itulah persoalan yang sering buat ramai yang keliru
Kalau ada yang bertanya hana perlukah kita supplemen , ya memang kita perlukan supplemen untuk kesinambungan tahap kesihatan yang lebih baik .



Setiap lapisan masyarakat mungkin memerlukan suplemen yang berbeza.

1. Suplemen untuk lelaki dan wanita. Terutamanya dalam hubungan suami dan isteri dan dalam proses mendapatkan zuriat.

2. Suplemen untuk atlet bagi meningkatkan pencapaian sukan. Jadi pilih suplemen yang organik, bukan "suplemen" yang dicampur dengan dadah atau bahan terlarang.

3. Suplemen untuk meningkatkan daya tahan terutama bagi mereka yang kerap demam dan selsema, ada masalah kulit yang kronik, atau penyakit kronik yang telah menerima rawatan tetapi masih tidak terkawal. Pilih suplemen yang sesuai dan dos yang optima.

4. Suplemen bagi kanak-kanak terutama yang obes akibat kegemaran mereka mengambil banyak makanan dan minuman bergula, banyak makan makanan berproses dan tidak suka makan sayur. Sebab itu banyak vitamin dan bahan tambahan yang ditambah pada susu tepung yang dijual dan diiklankan di TV.

5. Suplemen bagi wanita yang hamil dan menyusukan anak. Mereka kerap dibekalkan dengan asid folik, zat besi dan omega 3 untuk keperluan ibu dan anak.

6. Suplemen untuk meningkatkan tenaga dan berasa lebih positif dalam hidup.
Semua suplemen ini akan lebih berkesan dengan mengamalkan pemakanan yang betul dan menjalankan aktiviti fizikal yang secukupnya.

Alhamdulillah syukur sangat di temukan dengan rangkaian produk Shaklee sangat memenuhi keperluan setiap individu yang memerlukan bagi menjamin kesihatan

Bermula dengan kesihatan anak selalu terganggu. Itu la yang menjadi titik permulaan Hana kosistenkan vitamin untuk seluruh keluarga..

Alhamdulillah...nampak keberkesanannya dan tahap kesihatan anak semakin baik.. Tiada lagi demam setiap sebulan sekali. Sembelit teruk pulih sepenuhnya . Perkembangan pembelajaran diorang pon semakin baik 

Ada kawan- kawam yang ingin mencuba vitamin? Cadangan pilihlah yang semulajadi, selamat dan terbukti berkesan dengan kajian- kajian klinikal yang telah dijalankan




Hana memang ready stock banyak jenis vitamin sebab customer yang datang pon bukan sahaja mencari vitamin untuk anak - anak tetapi untuk seluruh kesihatan keluarga. Contoh kehamilan, bersalin, nak kuruskan badan, kencing manis, nak detoks. 





Tuesday, 6 July 2021

LIFE SHAKE ELDERBERRY


Life Shake Elderberry Dah Launch!🍇


Ada tak kt sini yang selalu minum ESP mix dgn buah, nilah masanya untuk anda grab perisa elderberry. 


Sedap! rasa lemak berkrim berry tu😍


Elderberry ni salah satu ingredients yang ada dalam VIVIX tau! Bahan premium tapi dengan harga yang sgt affordable😀


Minuman protein yang dicampur dengan Elderberry, berry yang paling banyak nutrien. Bagus untuk menguatkan sistem pertahanan badan.


Khasiat Elderberry yang terkenal di seluruh dunia.

❤️ Mengandungi vitamin A, B dan C

❤️Kaya dengan antioksida.

❤️Digunakan secara tradisional untuk melawan simptom demam dan selsema

❤️Mengurangkan kekerapan demam dan selsema

❤️Sifat anti viral untuk meningkatkan daya tahan



Selain Elderberry, Life Shake juga mengandungi nutrien lain yang penting untuk kesihatan pencernaan

💖Protein untuk membantu membina antibodi

💖Prebiotik untuk menyokong bakteria baik

💖Enzim penghadaman untuk penyerapan protein dan penghadaman

💖Fiber untuk mengawal pergerakan usus dan untuk penghadaman yang sihat



Cara makan cuma bancuh saja dengan air dapat rasa berry yang sangat sedap.😋


Jom order dengan hana sekarang. Sama2 dapat kebaikan dari Life Shake ni 

Call /  0195434395

Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Tuesday, 25 May 2021

MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBATI




Nampaknya kes Positif Covid 19 semakin bertambah dan belum jumpa jalan penyelesaiannya kan? Walaupun peratusan sembuh bagi kes covid agak tinggi, tak bermakna ianya tak bahaya tau. 

Jadi tetaplah kena jaga kesihatan, ikut SOP dan palingg penting boost tahap ketahanan badan kita dengan pengambilan makanan sihat dan punyai nutrisi yang bermanfaat.

Tapi yela, bukan everyday pun kita nak pastikan makanan semua seimbang. Kadang-kadang asyik tertinggal hidangan seperti sayur dan buah-buahan. 

Sedangkan nak dapat kandungan vitamin C daripada pemakanan harian pun perlukan kita makan dalam jumlah yang banyak contohnya nak dapat 500mg vitamin C umpama perlu makan 7 biji oren.

Ha, jadi the best way kita consume juga supplements seperti vitamin C. Confirm cukup bekalan seharian kita.

Apa yang bestnya Vitamin C nie...


Lagipun Vitamin C Shaklee ni selamat dan semulajadi. Tiada pewarna ataupun perisa tambahan. Ada kelulusan KKM juga tentunya.


APA BEZA VITA C SHAKLEE DENGAN JENAMA LAIN??

Vitamin C bukan 1000mg. Tetapi sebiji hanya 500mg. Jangan salah pilih vitamin C ya kawan-kawan. 

Ramai orang tak tau, ingatkan pilih vitamin C kena pilih mg yang tinggi iaitu 1000mg. 

Tidak ! vitamin C ni vitamin larut air. Jadi, badan kita ni satu jam *maximum hanya menerima 100mg* vitamin C. So selebihnya akan mengalir keluar ikut peluh, kencing dan berak. So sayangkan vitamin C korang tu.

Ramai hairan kenapa makan vitamin c 1000mg tetapi tak dapat kesan seperti makan vitamin c Shaklee yang hanya 500mg?? 

1️⃣ Sebab vitamin C ada formula *Sustained release* maksudnya perlepasan secara perlahan supaya badan kita boleh dapat semua 500mg tu dan tidak berlakunya pembaziran. 

Vitamin Shaklee 1 jam akan keluarkan 100mg. 

2️⃣ Vitamin C shaklee ada bahan *bioflavonoid* dimana akan buatkan vitamin C ini lebih berkesan. 

3️⃣ Vitamin C shaklee diperbuat daripada kanji jangung dimana sangat sesuai untuk perut sensitive dan pesakit gastrik. Majority vitamin di Pasaran diperbuat daripada buah citrus. 

So ini lah perbezaan vitamin C shaklee dgn jenama lain. Semoga dapat memberi penjelasan yang jelas untuk anda membuat pilihan.








http://www.hanasihat.com/search/label/Vitamin%20C?m=0

Nak dapatkan vitamin C anda hari ini boleh contact saya ya

Call /  0195434395

Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe





Tuesday, 18 May 2021

ANAK NAK PUASA UNTUK KALI PERTAMA?

Ada lagi ke anak² yang nak belajar untuk puasa kali pertama? Mesti ibu² teruja kan nak ajar anak berpuasa😍

Anak² first time nak puasa ni mungkin agak susah untuk bangun sahur dan makan kan? Ye la, sebelum subuh dah kena bangun makan dan mostly kanak² tak lalu nak makan awal² pagi ni.

Jadi, ibu² kenalah cari alternatif untuk pastikan anak² dapat sahur yang seimbang dan pastinya mengenyangkan.

Tak lain tak bukan...

MEALSHAKE SHAKLEE!!

💪🏻 Kaya dengan serat, protein, kalsium dan zinc utk pertumbuhan dan perkembangan yg sihat
💪🏻 Lengkap 24 jenis vitamin dan mineral
💪🏻 Lengkap 9 jenis amino asid yang perlu untuk tubuh badan
💪🏻 Rendah indeks glisemik yg dapat berikan tenaga dan rasa kenyang yang lama
💪🏻 Mudah dibancuh dan rasa vanilla asli yang pastinya disukai anak²

Ibu2 yang nak anak berpuasa dengan ceria dan bertenaga, bekalkan anak anda dengan MEALSHAKE SHAKLEE!!








Tekan link di bawah untuk dapatkan offer yang menarik👇
📲wasap.my/60195434395/nakmealshake

Saturday, 17 April 2021

Jom Sahur Dengan Esp Protien

 Assalamualaikum. 


Wah, bulan Ramadhan dah tak lama lagi dah. Sekarang ni ramai yang puasa sunat dan puasa qada. Kawan2 office semua pakat2 puasa. 😍

Tapi bila puasa je saya perasan ramai yang nampak letih, tak bersemangat, baru masuk tengahari perut dah bunyi2, tak productive dan macam2 lagi. Biasanya mereka akan mengadu tak sempat makan time sahur, tak sempat masak dan tak suka ambil heavy meal time sahur

Jom sahur dengan  Esp protien

Apa yang saya cadangkan ambil ESP waktu sahur. Mudah, cepat dan mengenyangkan. Tak perlu masak, bancuh 5 minit siap dan terus minum. 

ESP sumber protein yang tidak diubah genetiknya. Membekalkan tenaga dan memberikan rasa kenyang lebih lama kerana mempunyai Indek Glisemik rendah. 

Sesuai juga untuk ibu mengandung/menyusu yang ingin berpuasa. Walaupon berpuasa, ibu menyusu masih bertenaga dan menyusukan anak. 

ESP ni pon merupakan milkbooster untuk ibu yang menyusu. Susu akan lebih banyak dan pekat membuatkan baby kenyang lebih lama. Kalau sebelum ni baby tak kenyang menyusu, boleh cuba ambil ESP. Kulit baby pon akan lebih cerah dan gebu.


Selain tu, ESP ni juga membantu untuk:


☑️ Kulit lebih cantik, licin, flawless dan lebih anjal. Bila pegang kulit rasa lembut sangat, pori pun tak nampak sebab mengecil. Mengandungi Niacinamide yang famous untuk kulit cantik.

☑️ Selera makan lebih terkawal, badan senang nak maintain

☑️ Rasa lebih bertenaga, tak mengantuk dan tak cepat letih

☑️ Ibu pregnant yang mengalami morning sickness, loya dan muntah muntah, bila ambil ESP ni badan akan rasa kuat dan bertenaga 💪🏻💪🏻

Protein dalam ESP nih juga dapat membantu untuk kuatkan otot rahim tau. So yang tengah ikhtiar nak hamil / TTC, saya highly recommend untuk consume terutamanya yang pernah ada pengalaman miscarriaged.

Yang ada masalah gastrik, sakit sakit badan atau susah nak buang air besar pun boleh consume. InshaaAllah ESP dapat membantu mengatasi semua masalah masalah tersebut.



Memang lengkap la kalau Esp jadi minuman berkhasiat ketika sahur...sejak kenal sampai la sekarang tu la menu sahur saya -

Jom saya belanja korang cara  buat sahur mudah dengan Esp shaklee .

Boleh segera hubungi Hana untuk pembelian Herbalax..

Call /  0195434395

Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Kepada yang berminat boleh la segera dapatkan Esp untuk Jomber sahur 



Monday, 5 April 2021

Herbalax Pelawas Terbaik


“Puas betul membuang. Makan dua biji je dah flush away semua”



Orang yang ususnya normal akan membuang setiap hari. Waktu pagi adalah waktu wajib untuk kita bersihkan usus kita. 


Ramai tak tau yang sebenarnya tak membuang boleh menyebabkan datangnya pelbagai penyakit. Ada orang, boleh sakit kepala tau kalau pagi tak mambuang.


Tu kisah orang tak membuang. Belum kisah sembeli lagi. Memang boleh berkerut dahi kalau duduk dalam bilik kecik tu. 


Kalau korang antara yang bermasalah untuk membuang, korang wajib try Herblax!


Antara kelebihan Herblax ni,

✅ Pembersihan najis yang tersekat

meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita

✅ Membantu masalah sembelit

tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi

✅ Mengempiskan perut. Herblax ni membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebagai minuman teh herba.

Haaa. Korang pilih la sendiri Nak duduk termenung lama dalam bilik kecik atau nak keluar dengan tersenyum.

Jom tengok lagi testimoni Herbalax pelawas terbaik nie





Camna korang puas hati tak baca testimoni peminat Herbalax nie....bestkan..

Jangan biar masalah anda lama tak ada penyelesaian.. Bimbang risiko lagi berat pada kesihatan anda..


Boleh segera hubungi Hana untuk pembelian Herbalax..

Call /  0195434395

Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe



Wednesday, 31 March 2021

KELEBIHAN BISNES SHAKLEE BERBANDING BISNES LAIN


Salam Sejahtera


 Bestnya bisness Shaklee nie..banyak kelebihan bisnes yang kita akan dapat berbanding dengan bisnes lain..

Mungkin masih ramai yang skeptikal dengan bisnes Shaklee disebabkan ianya MLM. Ini kerana, masih ramai yang ada tanggapan begini:


✅ MLM dikatakan menindas downline,

✅ Upline goyang kaki bila group dah besar,

✅ MLM tidak patuh syariah,


sedangkan mereka tak tahu yang MLM adalah satu konsep perniagaan yang paling menguntungkan.


Ciri-ciri bisnes Shaklee: 


1. YURAN RM35

Syarat nak mulakan Bisnes Shaklee mudah sahaja, anda hanya perlu Daftar Ahli Shaklee dahulu. Secara automatiknya anda akan dapat Starter Kit Keahlian Shaklee


2. TERBUKA KEPADA SEMUA

Semua orang boleh berjaya dalam bisnes Shaklee walaupun berlatar belakang yang berbeza. Yang paling penting adalah attitude dan konsisten


3. BISNES YANG ADA SISTEM

Bisnes Shaklee dah complete dengan sistem. Sama ada sistem pembelian produk yang boleh di buat secara online (boleh layari online sahaja klik sini www.shaklee2u.com.my atau boleh buat pembelian secara Offline iaitu datang sendiri ke branch atau HQ Shaklee. Melalui online semuanya akan diuruskan oleh Shaklee 


4. SUPPORT GROUP

Untuk mendaftar menjadi ahli, anda harus mendaftar dibawah SID yang berdaftar sekali gus merangkap mak bisness. Melalui mereka ini lah anda akan diberikan tips2, bantuan dan dorongan dalam bisness berserta SID2 yang lain. Medium yang digunakan adalah bergantung dengan leader tersebut 


5. MASA YANG FLEXIBLE

Bisnes shaklee ni bisnes yang tidak terikat dengan arahan-arahn bos sebab anda sendirilah Bos & Owner kepada organisasi anda sendiri. aling seronok ialah masa bekerja sangat flexible dan anda tidak terikat dengan punch card untuk masuk office. Anda sendiri boleh tentukan nak bekerja berapa jam sehari & boleh pilih nak bekerja di rumah atau pun mana-mana lokasi yang mengikut keselesaan anda



Best ke Best buat bisnes Shaklee? Untuk yang berminat nak buat bisnes dikna open intake bulan june dan seat adalah terhad kerana dikna ingin hasilkan kualiti berbanding kuantiti


Rm35 sahaja korang...murah sangat nie.

Korang boleh terus hubungi Hana untuk.daftar keahlian

Call /  0195434395

Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe


Monday, 22 March 2021

Istiqfar Bersihkan Jiwa





 " Ustazah, saya nak tanya"


"Saya dah amalkan istigfar 1000x tapi tak nampak perubahan pun"


Apa maksud Puan?


" Ustazah kata kalau melazimi istigfar akan diberi jalan keluar dari jalan yang tidak disangka-sangka dan diberi rezeki dari sumber yang tak disangka-sangka serta diberi kebahagian disebalik dukacita. Saya dah buat 1000x kadang-kadang 2000x tapi tak ada perubahan.


Puan, kita boleh lihat istigfar itu adakah kerana Allah atau kerana makhluk atau kerana mengharapkan sesuatu dibahagian dunia.


"Apa maksud Ustazah?"


Puan faham tak apa maksud istigfar? Istigfar adalah permohonan ampun dengan Allah. Kita memohon Ya Allah aku pohon ampun daripadaMu, ampuni aku.


1000x istigfar tu ada tak menitik satu air mata Puan?


"Takde Uatazah, saya kejar 1000x tu lah.


Itu kita menghitung istigfar bukan mohon ampun dengan Allah. Contoh kita megejar hitungan ehhh dah tinggal 30 minit lagi drama nak mula kena laju sikit lah.


Apabila beristigfar bukan dengan lidah sahaja. Tapi dibuktikan dengan perbuatan. Istigfar yang ikhlas Puan akan rasa bersalah. 


Puan akan mula labuhkan tudung depan belakang kiri kanan, tak pakai ketat mahupon jarang. Jika mampu kurangkan solekan diwajah, bimbang solat tak sah jika tak betul bersih. Jika solat tak sah nak harap apa lagi kerana itulah sebesar-besar ISTIGFAR.


Istigfar sebenar ialah kita mohon ampun dengan Allah, kenang dosa-dosa yang lama.


Sekali sebut Astagfirullah ingat balik dulu ada ngumpat si Leha.


Sekali lagi Astagfirullah dulu pernah ngumpat Aminah.


Hitung-hitung beribu dah orang kita ngumpat. Itu baru dosa ngumpat, belum dosa-dosa lain.


Sebut Astagfirullah ingat balik dulu muda-muda pakai skirt, tudung tak pakai.


Tapi kita sekarang ni bila tengok anak muda pakai seksi kemain mengata yea. Lupa dah dulu kita pon pernah lalai, leka dan berdosa.


Bila Allah dah beri kita hidayah dan petunjuk kenapa hati makin jahat. Melihat orang lain buat jahat sepatutnya kita doakan mereka, bukan mengata.


Bila tengok orang tak tutup aurat doakan dia Ya Allah berilah dia hidayah. Itu sifat mukmin yang baik inginkan kebaikan untuk orang lain.


Tapi Puan patut bersyukur, Puan boleh istiqamah amal istigfar. Tak semua mampu istiqamah dan ramai yang kalah disini. Berbahgialah! In Shaa Allah dari terpaksa akan lahir Ikhlas.


(Peringatan untuk diri sendiri)


sumber : Ceramah Ustazah Asma Harun



Testimoni Esp Bantu Kulit Sihat

 Salam Sejahtera...


Kita tahu bertapa pentingnya protien untuk kulit . Bagaimana protien bertindak untuk memulihkan kulit yang bermasalah seperti berjerawat, berparut, berjeragat, kusam.

Bagaimana Esp bantu kulit sihat??

Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan ESP kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot sihat serta memastikan kita sentiasa



bertenaga. Membantu Memulihkan Pigmentasi , Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut.


✔ESP didapati dapat melembapkan kulit di samping dapat mengurangkan kulit berminyak. ESP juga dikatakan dapat melembutkan dan melicinkan kulit.


✔Soya dikatakan dapat mengurangkan kedutan halus di wajah. Dalam satu kajian yang dijalankan di Jepun yang dikeluarkan pada 2007 dalam Jurnal Nutritional Science and Vitaminology menunjukkan kulit wanita yang berumur sekitar 30-40 tahun yang mengamalkan pengambilan soya dapat memperbaiki kulit dari kedutan halus selepas 12 minggu.


✔Memperbaiki keanjalan kulit dengan menggalakkan penghasilan kolagen dalam sel badan. Ya.. soya adalah penggalak kolagen yang baik. Terdapat juga kajian yang menunjukkan soya dapat melambatkan proses penuaan.


✔ESP penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut.

Jom kita tengok pulak testimoni Esp bantu kulit sihat....




Ramai dah merasai perubahan ketara dengan hanya pengambilan Esp Shaklee.

Bila kita faham keperluan kulit kita ...mudah la kulit kita kembali sihat. Sel yang sihat akan bantu kulit wajah lagi sihat dan cantik

Untuk mereka yang masih lagi tercari produk yang selamat dan berkesan. Mula la dengan kosisten Esp terlebih dahulu... 

Pasti anda berpuas hati.....

Boleh terus hubungi Hana

Call /  0195434395

Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe