CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Sunday, 14 June 2020

Khasiat B-Complex untuk Kulit Cantik


Selalu kita dengar, orang amalkan Vitamin C, Vitamin E dan Collagen untuk kecantikan, tapi jangan tak tau, B-Complex juga penting untuk memastikan kulit wajah kita cantik berseri.

Disebabkan itulah, B-Complex digabungkan dengan Vitamin E dan Vitamin C di dalam Set Kecantikan Kulit Shaklee.




Khasiat B-Complex untuk Kulit Cantik

1) Anti stress


Apabila kite stress urat-urat muka kite bekerja lebih kuat berbanding urat-urat ketika kita senyum, dan bila stress kite cenderung mengerutkan muka. Kerutan-kerutan stress itu boleh menyebabkan kedut-kedut pada wajah. Stress juga boleh menyebabkan jerawat. Tiada stress, tiadalah jerawat.


2) Membantu melindungi kulit dari pancaran matahari.


Salah satu punca kulit kusam adalah terlalu banyak terdedah pada matahari. Kulit ini kalau kusam memang mengambil masa ntk dipulihkan, pengambilan B-Complex sememangnye langkah bijak.


Lebih B-Complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana B-Complex bertanggungjawab sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak bila kulit 'tan'..


 3) Melancarkan perjalan darah


Anda sume tentu tahu kan perjalanan darah yg baik menmpkkan wajah lebih muda. Sebab tu la kalau kita pergi buat facial, die end up treatment dengan facial massage.

 Kenapa??


Kerana dia nak stimulate blood circulation kita. Perjalanan darah yg baik membantu kite kelihatan lebih muda, dan menghilangkan tekanan pada badan dan wajah.



  • Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
  • .B-Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis Vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.


Kandungan B-Complex Shaklee :

🌸Vitamin B12
🌸Folat
🌸Vitamin B6
🌸Biotin
🌸Asid Pantotenik
🌸Niasin
🌸Tiamin
🌸Riboflavin

Kelebihan B-Complex Shaklee :

✔️Menghasilkan tenaga & berperanan dalam membantu kemampuan berfikir
✔️Mengelakkan penyakit beri-beri
✔️Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak
✔️Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku, & rambut
✔️Mencegah stress
✔️Menguatkan antibodi tubuh
✔️Mencegah anemia
✔️Diperlukan untuk memproses & membaiki sel-sel darah merah.








Kepada yang mencari Vitamin B Complex  Ready Stock boleh la terus hubungi saya.

Insya Allah saya akan bantu mengikut keperluan anda 

Call /  0195434395
Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe


Wednesday, 10 June 2020

Ada Apa Dengan ESP?? 🍶



Ramai yang bertanya, ESP Shaklee ni bagus untuk apa sebenarnya dan sesuai untuk siapa.


ESP Shaklee sesuai untuk anda yang mengalami simptom ) berikut:


  • Lemah dan tak bertenaga.
  •  Kulit wajah kusam.
  •  Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam.
  • Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan tinggalkan kesan.
  •  Rambut sering gugur.

Kalau awak nak tahu, ini semua antara punca kekurangan protein. Protein sangat penting kepada mereka yang inginkan kulit cantik dan tona warna yang sekata.

Mereka yang mempunyai parut jerawat yang berwarna hitam/gelap adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati yang berwarna gelap tersebut.




Protein dari ESP Soy Shaklee sumber protein terbaik. Protein yang lengkap dan baik akan membantu membaiki, membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Sel-sel yang sihat lebih mudah menyerap vitamin berbanding sel-sel yang kurang sihat.

Esp Pilihan Bijak

Jadi untuk anda yang ingin memiliki kulit yang lebih sihat, cantik dan licin,
bolehlah cuba sendiri ESP 😊

Paling penting, semestinya HALAL, SEMULA JADI dan SELAMAT.  





Ada apa dengan Esp??.. Terjawab dah kan....untuk yang sedang alami musim kulit bermasalah dan buntu nak pulihkan macam mana boleh mulakan dengan rutin pengambilab protien lengkap setiap hari 

Insya Allah dengan berkat kosisten selama 27 hari ..pasti akan rasai perubahannya. Janji mesti kosisten ambil

Bagi yang nak order setong @ lebih boleh segera hubungi hana ya''+t