Friday, 1 May 2020

Tips Elak Perut Cepat Buncit

PUASA ITU INDAH..

Berpuasa merupakan amalan umat islam di bulan ramadan..puasa ini bertujuan untuk merehatkan dan melancarkan sistem penghadaman..



Sebab tu la..masa puasa tu..elok je perut kita..takde yang perut kehadapan kan...

Selain berpuasa..apa yang kita boleh buat untuk elakkan perut buncit..

Tips elak perut cepat buncit. Antara ialah..

1Minum jus limau..awal pagi dah minum jus limau bertujuan untuk membersihkan sisa makanan dan meneutralkan kandungan asid di dalam perut..

2.Tunggu dua minit..untuk ape ni?...untuk minum air selepas makan la..ini bertujuan untuk membantu sistem penghadaman untuk bekerja..

3.Elak pengambilan minuman air sejuk semasa makan...ramai di kalangan kita yang minum air sejuk semasa makan..sebenarnya tak elok ..ini akan menyebabkan proses percernaan menjadi kurang cekap..kalau nak minum pun..minum air suam..atau air panas..

4.Kunyah makanan sehingga betul betul hancur..nie pastikan ye..jangan gelojoh sangat masa makan tu..

5.Makan 3 kombinasi makanan..iaitu karbohidrat..protein..dan lemak untuk elak perut cepat buncit.

Nak tips lagi tak.....apa kata disamping amalkan 5 tips elak perut buncit tu korang boleh amalkan sekali Set Detoks Shaklee

Apa ada dengan Set Detoks Shaklee  nie


Ini Set detoks paling asas. Permulaan nak detoks korang start dengan 3 produk ini.

  • Herblax bantu utk membuang lemak, kerak najis, hasilnya perut kempis

  • Lecithin memecahkan lemak dari pemakanan kita seharian. hasilnya toksin keluar melalui peluh dan bantu kawal kolesterol

  • Alfalfa bertindak membuang toksin dan kotoran yg menjadi punca badan letih,lesu dan sukar turun berat. Hasilnya akan kerap buang air (toksin keluar) dan badan ringan.

Amacam best tak tips elak perut cepat buncit nie...siap disokong dengan vitamin untuk detoks sekali..

Nie tengah rancak berpuasa nie elok la amalkan selalu.. Insya Allah lepas nie tak risau dah la kalau perut nak kedepan... Ada tipsnya ya.

Ok... Jom amal terus setiap hari ...
Yang berhajat nak cuba Set Detoks Shaklee tu boleh la hubungi saya..

Call /  0195434395
Whatsapp:


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.




Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



Reactions:

0 comments:

Post a comment