Monday, 6 April 2020

Vitamin E Terbaik Sebagai Perisai Tubuh


Salam Sejahtera




Hai korang..sihat semua...Alhamdulillah

Perasan tak korang sejak musim virus nie pakat heboh pasal Vitamin C.. Semua tengah sibuk cari Vitamin C


Sampaikan Vitamin C di Shaklee pun outstock terus. Pastu masuk ja stok baru  tak sampai 3 hari dah licin semua....dahsyatkan penangan Vitamin C

Ya sebab ramai yang cari Vitamin C nie adalah kebaikannya yang boleh bantu tingkatkan imum badan dengan cepat dan selamat. Virus yang datang nie pulak lebih menyerang pada imun badan seseorang.

Tapi disebalik tu jangan kita abaikan kebaikan vitamin lain juga. Vitamin E jugak terbaik sebagai perisai tubuh



Vitamin E juga bagus sebagai perisai yang membantu melindungi jangkitan kuman.

Vitamin E, dengan kombinasi Vitamin C dan Selenium mampu memberi perlindungan yang power!

Ia berfungsi sebagai :

1. Perisai yang melindungi dari jangkitan kuman

2. Meningkatkan kemampuan sel utk proses phagocytosis (sel maka virus, bacteria dan seterusnya membunuh)

3. Meningkatkan immuniti

4. Sebagai antioksidan yang meneutralkan radikal bebas dan mengelakkan kerosakan sel.
.
.
Apa makanan yang mengadungi tinggi kandungan Vitamin E?

- Red palm oil (Vitamin E complex : Tocopherol & Tocotrienol)
- Olive oil
- Almond @ almond oil
- Kuaci
- Avocado
- Bayam
- Brokoli
- Kiwi
- Udang

Kelebihan Vitamin E Shaklee

❇️Vitamin E ialah antioksida larut lemak yang berperanan menyokong fungsi imun. Kajian menunjukkan bahawa pengambilan vitamin E sangat bermanfaat untuk meningkatkan fungsi imun di kalangan orang-orang tua. 

✴️Vita-E Complex™ Shaklee diperbuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopheryl yang aktif secaara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E(alpha, beta, game, delta). 

✳️Vitamin E Complex dari Shaklee adalah yang paling lengkap di pasaran. Ia mengandung 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu toot. Ianya juga adalah penyatoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina. 



Selain Vitamin C, Vitamin E pun beri manfaat lebih pada tubuh sebagai perisai yang hebat bagi menguatkan lagi imun badan dari mudah terdedah pada radikal bebas dan juga virus- virus yang merbahaya.

So jangan susah hati kalau tak dapat nak mengamalkan vitamin C.. Insya Allah Vitamin E sedia membantu tingkatkan kesihatan anda..



Untuk keterangan lanjut dan ingin mendapatkan produk untuk kesihatan , boleh segera hubungi saya..

Call/Whatsapp :http://www.wasap.my/60195434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DISINI

  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Reactions:

0 comments:

Post a comment