CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Saturday, 7 March 2020

FUNGSI VITAMIN C KEPADA BADAN KITA ❤



🍊PERLINDUNGAN CAHAYA MATAHARI .
.
Sedia maklum lapisan ozon kita makin lama makin menipis kan, cahaya terik yang datang dari matahari dapat menyebabkan SUNBURN!
.
Sifat antioksida pada vitamin C dapat mencegah sinaran UV dari matahari untuk merosakkan kulit kita. Sape yang selalu kerja bawah cahaya matahari? Sila spare VITAMIN C banyak2 tau ! .
.
🍊MENGHASILKAN KOLAGEN.
.
Ha penting sangat kolagen ni untuk kulit yang lebih anjal, bebas kedutan & garis2 halus. Vitamin C memang komponen penting dalam penghasilan kolagen tau.
.
Since kolagen ni makin berusia kita makin berkurang production, macam mana kita nak mantain kolagen yang cukup? 🤔
.
Dengan pengambilan VITAMIN C dan kolagen itu sendiri lah.
.
🍊PENYEMBUHAN LUKA YANG PANTAS.
.
Badan kita memerlukan vitamin C untuk proses recovery, proses penyembuhan & penutupan luka. .
Luka yang lambat sembuh, sekiranya kita tidak mempunyai penyakit kencing manis bermaksud kita kekurangan vitamin C tauu.
.
Sama macam parut. Scar tissue tu akan heal lebih cepat dengan kehadiran VITAMIN C.
.
🍊WARNA KULIT LEBIH SEKATA
.
Makin meningkat usia, tona kulit kita makin tidak sekata tau. Vitamin C akan membantu menyeimbangkankan kembali tona warna kulit kita, buat kulit kita tampil lebih licinnn dan berseri! .
.
🍊KULIT LEBIH LICIN.
.
Vitamin C dapat meningkatkan kolagen dan membantu dalam penghasilan kulit baru yang lebih sihat. Penghasilan kulit baru ini adalah kulit yang lebih berjaya menyerap kelembapan. So muka kita akan nampak sangat fresh👍🏼
.
BANYAK KESAN POSITIF VITAMIN C pada kulit dan badan kita.
So, rugi sangat kalau sebelum ni kita tak tahu kan, sekarang la masa yang sesuai untuk kita jaga kesihatan dalaman kita dengan mengamalkan Vitamin C. 
.
Lagi best, Vitamin C Shaklee ni ORGANIK tau. Diperbuat dari tumbuhan semula jadi.



Reactions:

0 comments:

Post a comment