Sunday, 19 May 2019

Misi Kurus Sebelum Raya



Alhamdulillah syukur atas nikmat Allah...

Bila tengok gambar nie baru perasan dah nampak kurus dah sikit..Walaupun masih belum capai misi kurus sebelum raya tetap rasa berpuas hati dah dengan result permulaan nie..

Misi kurus sebelum raya itu target saya untuk tahun ini. kalau tak letak macam tu entah bila la nak kembali dapat balik berat badan dahulu.

Perasan sejak lepas mengandungkan Ameena memang nampak pertambahan yang ketara sangat . Memang mengaku sangat - sangat pengambilan makananan yang tak teratur la puncanya. Lepas tu disokong dengan kurangnya aktiviti yang mengeluarkan peluh. Kalau buat pun tak konsisten setiap hari

Bagaimana la nak kurus kalau semua tu tak ambil berat langsung dan kosisten senaman..

Alhamdulillah.. Sebenarnya atas komentar suami juga nie semangat nak turunkan berat badan nie. Bila dah kena tegur baru rasa terbakar habis lemak- lemak dalam badan dengan cepat.

Misi nak kurus sebelum raya nie saya start sebelum ramadan lagi. Cuma tak kuat sangat .Hanya kurang makan waktu disekolah ja.dan ubah masa makan yang betul.

Masa tu saya dah mula detoks hari- hari bersama Herbalax sebab nak kasi cuci usus sepenuhnya dari segala kekotoran dan lemak-lemak yang masuk dalam perut selama ini.

Bila dah start Ramadan nie lagi cepat la nampak hasil dari misi kurus sebelum raya. Minggu lepas timbang dah turun 3 kilo.. Target kalau diizikan Allah  nak la cukupkan 10 kilo turun sebelum raya nie..

Saya nie tinggi dah 165 . Bila gemuk sikit dah  nampak ketara sangat taw. Baju pon dah tak muat dah.. 

Jujur saya cakap. Ramadan terbaik untuk yang selesaikan misi kurus anda yang tertangguh tu. Kalau pandai susun ataur menu dan senaman sikit Insya Allah raya bergaya la ..hihihi..

Nie saya kongsi sikit bagaimana gerak kerja misi kurus sebelum raya saya..

Pertama saya stop ambil nasi waktu sahur. Dan gantikan dengan bancuhan Esp . Tersangat best nie.. Sampai berbuka mantain bertenaga + tak rasa lapar..

Kedua, petang @ malam mesti buat apa- apa gerakkan yang boleh mngeluarkan peluh. Ala macam lari setempat ka. Buat  mana yang mampu tapi kalau tak kosisten setiap hari slow sikit la berat nak turun.

Ketiga, lepas ja selesai berbuka + solat tarawih mesti wajibkan ambil Herbalax + Alfalfa Complex dan jugak Lecithin . Lecithin nie paling best sekali..sebab boleh pecahkan lemak yang terdapat pada bawak kulit..

Yang keempat, air mesti kosisten setiap hari sebanyak 2@3 liter sehari . Air nie yang bantu penyerapan vitamin dengan cepat. Bila puasa nie la yang mencabar sikit nak rutin air lebih setiap hari ..

Korang mesti ada plan nak join Misi Kurus sebelum raya kan????

Pada yang berhajat boleh la ikut sama. Saya rutinkan dengan Vitamin keluaran Shaklee..Mudah dan simple sangat cara pengambil&nya.:

Klik sini ya untuk tahu kebaikan produk

http://www.hanasihat.com/search/label/Set%20Kurus%20Shaklee?m=0

Reactions:

0 comments:

Post a Comment