Sunday, 19 May 2019

Bahaya Kolesterol Tinggi




Kolesterol tinggi merupakan salah satu faktor risiko kepada pembuluh darah tersumbat yang dapat mengakibatkan penyakit jantung kronik serta serangan stroke.

Kolesterol secara alami telah dihasilkan oleh tubuh yang berasal dari organ hati yang menyumbangkan kolesterol hingga 80% dan 20% lainnya berasal dari sumber makanan dan minuman yang diambil setiap hari. 

TANDA - TANDA seseorang mengalami kolesterol tinggi ialah Sering berasa kebas-kebas pada kaki, Timbul bintik-bintik putih(biji lemak) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher, Mudah letih, penat dan cepat mengantuk, Sering berasa sakit kepala, Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit, Senak dada sebelah kiri

Bahaya Kolestrol Tinggi

Penyakit - penyakit yang disebabkan kolesterol tinggi

☛ Sakit Jantung
☛ Strok
☛ Tekanan Darah tinggi
☛ Kencing Manis
☛ Vaskular periferal (PVD)

✾✾✾✾✾✾✾✾✾✾
======================
Siapa Perlukan Omega Guard Shaklee?
1. Ibu Hamil
Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil
.
2. Ibu Menyusu
Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu
.
3. Kanak-kanak
Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
Memperkuat sistem imunisasi badan
.
4. Mereka yang mengalami masalah berat badan
Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.
.
5. Sering dilanda masalah kesihatan
Batuk berkahak, selesema berterusan
Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
Sakit Stroke..


Untuk keterangan lanjut dan ingin mendapatkan produk untuk kesihatan , boleh segera hubungi saya..

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI

  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Misi Kurus Sebelum Raya



Alhamdulillah syukur atas nikmat Allah...

Bila tengok gambar nie baru perasan dah nampak kurus dah sikit..Walaupun masih belum capai misi kurus sebelum raya tetap rasa berpuas hati dah dengan result permulaan nie..

Misi kurus sebelum raya itu target saya untuk tahun ini. kalau tak letak macam tu entah bila la nak kembali dapat balik berat badan dahulu.

Perasan sejak lepas mengandungkan Ameena memang nampak pertambahan yang ketara sangat . Memang mengaku sangat - sangat pengambilan makananan yang tak teratur la puncanya. Lepas tu disokong dengan kurangnya aktiviti yang mengeluarkan peluh. Kalau buat pun tak konsisten setiap hari

Bagaimana la nak kurus kalau semua tu tak ambil berat langsung dan kosisten senaman..

Alhamdulillah.. Sebenarnya atas komentar suami juga nie semangat nak turunkan berat badan nie. Bila dah kena tegur baru rasa terbakar habis lemak- lemak dalam badan dengan cepat.

Misi nak kurus sebelum raya nie saya start sebelum ramadan lagi. Cuma tak kuat sangat .Hanya kurang makan waktu disekolah ja.dan ubah masa makan yang betul.

Masa tu saya dah mula detoks hari- hari bersama Herbalax sebab nak kasi cuci usus sepenuhnya dari segala kekotoran dan lemak-lemak yang masuk dalam perut selama ini.

Bila dah start Ramadan nie lagi cepat la nampak hasil dari misi kurus sebelum raya. Minggu lepas timbang dah turun 3 kilo.. Target kalau diizikan Allah  nak la cukupkan 10 kilo turun sebelum raya nie..

Saya nie tinggi dah 165 . Bila gemuk sikit dah  nampak ketara sangat taw. Baju pon dah tak muat dah.. 

Jujur saya cakap. Ramadan terbaik untuk yang selesaikan misi kurus anda yang tertangguh tu. Kalau pandai susun ataur menu dan senaman sikit Insya Allah raya bergaya la ..hihihi..

Nie saya kongsi sikit bagaimana gerak kerja misi kurus sebelum raya saya..

Pertama saya stop ambil nasi waktu sahur. Dan gantikan dengan bancuhan Esp . Tersangat best nie.. Sampai berbuka mantain bertenaga + tak rasa lapar..

Kedua, petang @ malam mesti buat apa- apa gerakkan yang boleh mngeluarkan peluh. Ala macam lari setempat ka. Buat  mana yang mampu tapi kalau tak kosisten setiap hari slow sikit la berat nak turun.

Ketiga, lepas ja selesai berbuka + solat tarawih mesti wajibkan ambil Herbalax + Alfalfa Complex dan jugak Lecithin . Lecithin nie paling best sekali..sebab boleh pecahkan lemak yang terdapat pada bawak kulit..

Yang keempat, air mesti kosisten setiap hari sebanyak 2@3 liter sehari . Air nie yang bantu penyerapan vitamin dengan cepat. Bila puasa nie la yang mencabar sikit nak rutin air lebih setiap hari ..

Korang mesti ada plan nak join Misi Kurus sebelum raya kan????

Pada yang berhajat boleh la ikut sama. Saya rutinkan dengan Vitamin keluaran Shaklee..Mudah dan simple sangat cara pengambil&nya.:

Klik sini ya untuk tahu kebaikan produk

http://www.hanasihat.com/search/label/Set%20Kurus%20Shaklee?m=0

Tuesday, 7 May 2019

Performance Drink Perisa Baru Lemon Lime


              


PERFORMANCE DRINK PERISA LEMON LIME BARU 🍹

Bulan Mei ni sangat special sebab ada 1 produk baru yang hanya available sepanjang Ramadhan sahaja iaitu PERFORMANCE DRINK LEMON LIME!

Sebelum ni perisa orange je. Memang setiap kali Ramadhan minum air tu je untuk sahur dan berbuka. Memang sangat membantu berpuasa dengan bertenaga.

Untuk bulan ni sahaja kalau korang beli PERFORMANCE DRINK LEMON LIME (perisa baru tong tinggi) dan PERFORMANCE DRINK ORANGE (perisa lama tong rendah), korang boleh dapat diskaun 10% daripasa harga biasa. Jimat sangat!

Kedua-dua perisa ni sangat sedap, sihat, berkhasiat dan bertenaga bila minum. Mana nak dapat air yang complete all in 1 ni.

So apa KELEBIHAN AIR ni dibandingkan dengan air lain? Sangat banyak jika dibandingkan dengan minuman isotonik biasa. 

Antara kelebihannya adalah: 

🍋 Bebas gas atau tidak berkarbonat.
🍊 Kurang kandungan gula (less sugar).
🍋 Tidak mengandungi lemak.
🍊 Tidak mengandungi kolestrol.
🍋 Tidak mengandungi bahan tiruan, pewarna atau pengawet tambahan.
🍊Dirumus KHAS dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi.
🍋 Mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus. 🍊 Membantu mengatasi masalah dahaga (sesuai sangat utk minum ketika bersahur di bulan puasa).
🍋 Bersifat isotonik . Jumlah kepekatan karbohidrat yang ada didalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita. Ini memudahkan proses penyerapan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah. Kesannya? Tubuh lebih bertenaga dan cergas!

Siapa yang boleh minum air ni? 

✅ Ibu hamil yang mengalami muntah kronik (minum air pun muntah).
✅ Ibu yang menyusukan anak.
✅ Mereka yang aktif bersukan
✅ Mereka yang kurang minum air.
✅ Mereka yang berpuasa.
✅ Mereka yang kerap sakit kepala.
✅ Mereka yang kurang sihat (demam, selsema dsb).
✅ Kanak-kanak yang demam.
✅ Mereka yang gemar minuman isotonik (altenatif yang lebih sihat). 

Pada yang ingin mencuba dan nak tahu bagaimana penyediaanya..




Mesti dah sabar tu. Baru nie saya dah test dah.. Sedap giler rasa dia. Memang boleh hilang dahaga terus. Tapi yang penting topup tenaga taw kalau kita minum. Bantu badan lebih segar dan aktif.



Mesti kena terus order nie. Dah la perisa yang sangat sedap dapat pulak membeli dengan harga promo yang sangat Jimat..

Jom laju order.. Stok terhad sangat. Nie bulan Ramadan lagi terbaik untuk jadikan minuman berbuka dan penambah tenaga setelah berpuasa seharian..

Untuk pesanan atau apa-apa pertanyaan

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan






Latih Hati Supaya Tenang Selalu



Ketika hatimu merasa sunyi, maka BERZIKIRLAH kerana ALLAH itu Maha Mendengar.

Manakala ketika hatimu merasa gembira, maka BERSYUKURLAH kerana ALLAH itu Maha Memberi.

Ketika hatimu di dalam keadaan sedang marah, maka BERISTIGHFARLAH kerana ALLAH itu sangat Maha Pemaaf.

Dan ketika mana hatimu merasa sangat sedih, maka BERSUJUDLAH kepada ALLAH. Kerana ALLAH itu Maha Pengasih.

Ketahuilah terkadang ALLAH memberi apa yang kita perlu bukan apa yang kita mahu kerana ALLAH Maha Tahu apa yang terbaik buat kita.

Sesungguhnya, ALLAH itu Maha Adil juga Maha Penyayang. Segala yang berlaku akan ada hikmahnya yang baik buat kita.

Latihlah hatimu untuk BERPRASANGKA BAIK terhadap ALLAH.

Bahkan latihlah hatimu untuk sentiasa BERGANTUNG KEPADA ALLAH bukan kepada manusia

Latih hatimu untuk BERSYUKUR sentiasa, kerana Insha ALLAH kita akan merasakan bahagia.

Dan latihlah hatimu untuk sentiasa menjadi orang yang sering MEMINTA MAAF dan MEMAAFKAN, Insha ALLAH keresahan di hatimu itu akan sirna.

Semoga kita semua dapat mengamalkannya. Insha ALLAH dan semoga hidup kita akan sentiasa di dalam ketenangan.

Bahkan yang lebih utama adalah semoga kita sentiasa di dalam payungan rahmat dan redha ALLAH. Insha ALLAH.

#muhasabah
#ketenanganmilikAllah