Monday, 8 April 2019

Jerawat Cepat Kecut Dengan Vitamin C

Salam Sejahtera



Kalau pasal kulit ka, tanya la sapa pun mesti risau sangat. Mau tak risau.. Boleh jejas tahap confident diri taw kalau ada problem kat kulit

Sebenarnya nak cerita pasal nie ja. Jerawat cepat kecut dengan Vitamin C . Ada yang tengah mengalami jerawat naik merebak ka sekarang??

Pada yang tengah mengalami tu jangan lah resah- resah ya..Insya Allah vitamin C boleh bantu kecutkan jerawat.


Jerawat ni secara lumrahnya terjadi sebab pori-pori kita tersumbat, itu permulaan jadinya jerawat.

 Kalau muka jenis pori-pori besar lagi mudah untuk dia tersumbat. Sebab bila liang pori tu besar, mudah untuk bakteria and kotoran masuk dalam dan kalau tak cuci bersih mudah juga tersumbat


Jerawat ni sebelum dia jadi besar, dia jadi whitehead dulu, jika tak bersih dia akan lama lama jadi blackhead bila mana whitehead tu teroxidize.

Kalau tak buat apa apa untuk bersihkan, haa tu lah jadi tersumbat besar nama jerawat. Nasib baik kalau jerawat tu kecik boleh handle lagi, kena yang besar sampai taktau nak buat apa? Haaaa



Vitamin C Shaklee ni or nama penuh dia Sustained Release Vita-C Plus, membantu mengatasi kulit jerawat dengan 2 cara iaitu bertindak sebagai antioksidan dan menghasilkan sintesis kolagen. 

Sebagai antioksida, Vitamin C akan menghalang sebarang radikal bebas dan kekotoran dari merosakkan kulit.

Disebabkan kulit terdedah kepada pencemaran, toksin dan juga bertindak sebagai pintu keluar bagi toksin, maka ianya perlulah dilindungi secara konsisten. 

Radikal bebas yang meningkat di kawasan kulit akan meningkatkan pengeluaran sebum dan akhirnya jerawat terjadi.

Memandangkan kita ni sering kali terdedah dengan kotoran debu habuk asap kereta eh macam-macamlah, lagi lah tinggi kebarangkalian untuk kena jerawat kalau tak jaga. 

Jadi bila kita konsisten consume vitamin c, insya allah boleh bantu untuk menghalang radikal bebas and kurangkan jangkitan kuman yang menjadi punca jerawat naik.



Vitamin C Shaklee ni nama dia 'sustained release' sebab dia melepaskan nutrients vitamin c secara berperingkat, bermaksud ianya akan dilepaskan sikit-sikit supaya badan dapat manfaat penuh dari sebiji tablet vitamin c ni. Ini bezanya vitamin c shaklee dengan vitamin c yang kat luar.


Badan kita memerlukan atleast 500mg vitamin c setiap hari dan satu tablet vita-c ni mengandungi 550mg vitamin c bersamaan dengan 7.5 biji buah oren. Banyak kan? Larat ke nak makan sehari 7.5 biji buah oren? hihi


Shaklee dah mudahkan dalam cara tablets untuk kita telan sahaja, yang penting nutrients vitamin c cukup untuk penjagaan badan dan kulit muka.



Untuk keterangan lanjut dan ingin mendapatkan produk untuk kesihatan , boleh segera hubungi saya..

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI

  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Reactions:

0 comments:

Post a Comment