Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Thursday, 28 March 2019

Kesan Buruk Diabetis


Salam SejahteraPernah tak terfikir, dengan cara hidup kita selama ini… risiko mengalami penyakit yang sememang nya mudah di hidap adalah tinggi risikonya. Antaranya kencing manis, darah tinggi dan sakit jantung.

Selalunya penyakit kencing manis adalah penyakit yang mudah di hidapi jika kita tidak mengamalkan gaya hidup sihat dan pemakanan yang betul…. maklumla kebanyakkan makanan masa kini berasaskan minyak dan juga makanan segera.

Jika kita mudah di jangkiti, masa inilah untuk kita mencari penawar dan ubat untuk mengubati penyakit tersebut. 

Ramai yang tidak tahu bahawa tahap glukosa darah yang tinggi bukan saja akan merosakkan saluran darah, malah akan menganggu fungsi anti-bakteria sel darah putih dan sekaligus menjadikan kulit satu medium yang baik untuk tumbesaran kuman bakteria.

Kajian telah dilakukan dan menunjukkan bahawa pesakit diabetes seharusnya mengawal tahap glukosa darah dengan ketat bagi memastikan saraf-saraf dipelihara (termasuk juga organ badan yang lain seperti mata, buah pinggang dan jantung) daripada kesan-kesan buruk akibat diabetes.
Terdapat 2 jenis diabetis yang biasa di hidapi..antarangnya ialah, jika kita menghidap Diabetes Jenis 1, badan tidak mampu untuk menghasilkan insulin. 

Diabetes Jenis 2 pula adalah jenis yang lebih biasa dijumpai, di mana badan kita tidak mencipta atau menggunakan insulin dengan baik. Tanpa insulin yang cukup dan berkesan, glukosa akan terus memendap di dalam darah.

Lama kelamaan, ia akan mengundang beberapa masalah serius sekiranya terlampau banyak glukosa menimbun di dalam darah. Ia boleh merosakkan mata, buah pinggang, dan urat saraf

*Tanda-tanda kerosakan saraf dan kawasan yang terlibat*

Kerosakan ini bermula pada bahagian jari kaki atau jari tangan dan kemudian akan melarat ke bahagian kaki dan tangan dan seterusnya ke bahagian betis dan lengan. Maka pesakit boleh berasa:

*Rasa sesemut bermula di jari kaki atau jari tangan.
*Rasa kebas iaitu tidak dapat merasakan sejuk, panas atau sakit pada kaki dan tangannya.
*Rasa seperti dicucuk-cucuk jarum
*Rasa lemah otot pada lengan dan mengalami kesukaran untuk bergerak tangannya atau lemah pada betis/peha dan mengalami kesukaran untuk menggerakkan kakinya
*Rasa tidak dapat mengimbangi badan apabila bangun dari berdiri
*Rasa amat sensitif pada sentuhan yang lembut
*Luka pada kaki dan tangan yang lambat sembuh.

Sebarang pertanyaan @ ingin mendapatkan vitamin untuk masalah kesihatan boleh hubungi saya...setiap kesakitan pasti afa penawarnya..


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI

  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

0 comments:

Post a Comment