Saturday, 26 January 2019

Badan Berbau ? Jom Atasi Segera

Salam Sejahtera




Badan berbau menyengat, bukan sahaja lelaki yang menghadapi masalah ini, malah wanita juga. 

APAKAH PUNCA UTAMA BADAN BERBAU?

Masalah bau badan bermula apabila seseorang itu akil baligh. 

Namun, orang yang obesiti,kerap berpeluh, suka mengambil diet yang berempah dan menghidap penyakit kronik seperti gout dan kencing manis lebih berisiko mempunyai badan berbau. 

Semasa berpeluh, bakteria-bakteria di permukaan kulit akan aktif membiak dan menyebabkan kandungan asid dalam peluh bertambah dengan cepat.

Kandungan asid yang tinggi dalam peluh inilah yang menjadi punca utama kenapa badan berbau. 

Antara bahagian-bahagian badan yang sering berbau menyengat ialah kaki, peha, ketiak , tempat-tempat berbulu seperti kemaluan, celah kelangkang dan juga pusat. 

Punca-punca Lain:

1) Hormon. Bagi wanita, hormon juga menjadi punca badan berbau.

2) Tidak menjaga kebersihan diri. Kurang mandi, memakai pakaian yang berbau dan tidak dicuci boleh menyumbang kepada masalah bau badan.

TIPS HILANGKAN BAU BADAN 

Masalah bau badan boleh diatasi dengan mengamalkan tips-tips berikut:

1) Guna Serbuk Soda Bikarbonat.

2) Gunakan Sabun Bersifat Anti bakteria

3) Menggunakan Deodorant Antipeluh

4) Cukur Bulu atau Rambut pada Kawasan yang Berisiko

5) Mengurangkan Pengambilan Makanan yang Berempah

6. Cuba ikhtiar dengan Set Badan Berbau Shaklee




🔹Alfalfa Shaklee

Alfalfa dikenali sebagai agen diuretik, pembersih badan dan penyahtoksik. Ia merangsang pengaliran hempedu, dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh. Ia juga membantu melindungi dari radiasi dan membantu mengawal bau badan.





🔹Garlic Shaklee

Diproses secara semulajadi di bawah suhu yang rendah bagi mengekalkan SEMUA allicin. Ia juga telah dirumus untuk mengawal bau. Walaupun bawang putih salah satu penyebab nafas berbau, namun tablet Garlic Shaklee tak pecah sehingga ia sampai ke dalam usus kecil. Di samping itu, ia mengandungi campuran pudina dan estrak rosemary bagi mengawal bau dengan berkesan.




Herba-Lax Shaklee

Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang teperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksik. 

Herba-Lax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan proses usus.

Kesimpulannya masalah bau badan ini adalah perkara yang serius dan perlu diatasi dari sekarang sebelum terlewat.

Monday, 21 January 2019

Esp Super Power Untuk Ibu Hamil

Salam Sejahtera



ESP - EXTRA SUPER POWER UNTUK IBU HAMIL 🤰🏻

ESP mengandungi protein soya berkualiti berasaskan tumbuhan menggalakkan pertumbuhan dan perkembangan bayi yang sihat serta menyokong perjalanan penyusuan ibu 

💕 PERTUMBUHAN JANIN YANG LEBIH SIHAT
• Memainkan peranan penting dalam pertumbuhan tisu dan organ bayi kerana protein adalah seperti blok yang membina badan 

 • Adalah penting bagi bayi mendapatkan protein yang cukup terutama pada trimester kedua dan ketiga untuk menyokong pertumbuhan pesat bayi yang boleh menentukan kesihatan bayi 

 • Kaya dengan kalsium , mineral penting dalam pertumbuhan tulang dan gigi janin yang kuat . .





💕 BEKALAN SUSU IBU YANG MENCUKUPI
• Sebagai protein yang berkualiti untuk memenuhi keperluan protein ibu yang menyusu bayi untuk menggalakkan penghasilan susu ibu yang berterusan bagi pertumbuhan optimum bayi 

• Sebagai alternatif yang lebih sihat untuk ibu menyusu menguruskan berat badan kerana ia meningkatkan rasa kenyang dan mengurangkan lemak badan serta memastikan komposisi badan ibu lebih sihat 

💕 KEHAMILAN YANG LEBIH SIHAT DAN BERTENAGA

• Mengandungi jumlah protein dan karbohidrat yang ideal untuk memenuhi keperluan pemakanan ibu yang semakin meningkat 

 • Ia juga membekalkan tenaga yang lebih lama untuk ibu lebih aktif dan ceria sepanjang kehamilan 

Ibu hamil atau sedang merancang untuk hamil ? Jom grab promosi ESP yang sedang hangat berlangsung sekarang 




Nak tak korang... Terlajak jimat nie harga... Bulan nie saja taw...kalau nak jom booking sekarang

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI





  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Thursday, 17 January 2019

Set Resdung Paling Berkesan!!


Salam Sejahtera


Nie la permasalahan kesihatan yang paling dekat dengan saya.  Bermula dari teruk bertukar secara perlahan kepada kurang teru

Saya nie paling tak suka pilih-pilih makan. Semua saya pukul sama rata. Punca awal adalah dari makan la

Lepas itu barulah punca dari habuk yang kerap terdedah..makin teruk la hidung dan kulit saya.

Mana tahan kalau hari-hari menahan tahap rimasnya. Saya kosisten terus Set Resdung Berkesan nie.

SET RESDUNG PALING BERKESAN!
.
Resdung ni memang penyakit paling ramai ada kan? Ada yg panggil resdung, ada yang panggil sinus, ada yang panggil alergik. Tapi sebenarnya, sama je semua tu.
.
Berlaku bila ada keradangan pada rongga sinus yg di sebabkan jangkitan kuman.
.
Beza dia, teruk atau tidak je. Yang kronik tu, boleh buat tak selesa berhari2. Siap kena berpantang makan makanan kegemaran.
.
KESAN BURUK akibat RESDUNG 👇
🤒 Jangkitan nanah dikawasan sekeliling mata
🤧 Sakit tekak yang kronik
😷 Jangkitan tulang muka
🤒 Lelah yang jadi semakin teruk
🤧 Berdengkur secara kronik
😷 Menyebabkan jangkitan telinga dan tonsil
🤒 Alahan hidung
🤧 Selsema biasa yang berpanjangan.
.
Tapi, sampai bila nak bebankan diri dengan masalah resdung?
Sampai bila juga nak sekat nafsu makan makanan kegemaran kan?
.
Hilang nikmat hidup kalau semua di sekat. Sekali sekala, nak juga rasa nikmat makan tu. Ye dak?
.
Sekarang ni dah tak perlu risau dah. Set resdung shaklee ada ni.. siap testimonial berjaya lagi.









Tuesday, 8 January 2019

ESP Bantu Kawal Selera Makan

Salam Sejahtera



Kacang soya menawarkan protein dan lemak serta karbohidrat. 

Ini menunjukkan kacang soya lebih memberi kepuasan dan memastikan selera dalam kawalan berbanding kebanyakan makanan yang berasaskan tanaman.( Petikan pakar Diet )

ESP bantu KAWAL SELERA makan. 

Macam mana ESP ni boleh bantu kawal makan ? 

Dalam setin ESP mengandungi 30kg soya tau. Thats why bila amik 1 shaker ESP dengan jumlah yang disarankan memang perut kenyanggg sangat. 

Jangan risau kalau ada kata soya tak elok. Ye soya biasa memang tak bagus. Tapi ESP soya non-gmo. Lain ye..berkualiti..Korang google la sendiri apa dia non gmo tu ye 😊

Saya nak cerita bab dia bantu kawal makan sebab ianya tinggi protein. Ikut fakta bagi nak kawal selera makan sebaiknya amik PROTEIN tinggi. So the best is protein dari ESP. Takda lemak, takda kolesterol. 

Sebaiknya minum pagi sebagai breakfast badan pun bertenaga. Dan dinner memang kenyang lah! Takda lah nak makan lebih. 

ESP ni bukan untuk orang kurus. Tapi untuk hampa yang nak jaga pemakanan, yang ada masalah kesihatan, yang sejenis kaki makan macam saya, risau dengan keadaan kesihatan sekarang ni.

1 tin tahan 2 bulan. Sesuai untuk semua termasuk hamil dan menyusu. Saya sangat rekemen untuk ampa gantikan minumam manis lain dengan ESP. Lebih sihat. Lebih berkhasiat. Badan bertenaga. Kulit cantik.

Selain untuk bantu kawal selera makan Esp jugak ada banyak lagi manfaat untuk kesihatan. Pendek kata dalam setong lengkap untuk support kesihatan kita 



Berita baik untuk mereka yang dalam proses nak kurangkan selera makan dengan Esp Shaklee. Bulan nie ada hot sale untuk korang..


Nak tak korang... Terlajak jimat nie harga... Bulan nie saja taw...kalau nak jom booking sekarang

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan




YOUTH Skincare Testimonial



Testimonial ini dikeluarkan oleh Shaklee yang diambil dari pengguna Skincare terbaru Shaklee iaitu YOUTH

Dengan menggabungkan kuasa botanikal + teknologi sains maka terhasillah YOUTH yang mengambil masa  kajian selama 8 tahun untuk dipasarkan.

Ini kerana Shaklee sangat sangat menitikberatkan semulajadi dan memastikan tiada langsung bahan kimia dalam setiap penghasilan skincare YOUTH.

WHY YOUTH SUPER SUPER AMAZING ?
----------------------------------------------
🌸Sebab ia produk NATURAL dan EFFEKTIF
- Ada banyak produk natural tapi kesannya lambat dan kadang tidak effektif
- Ada pula produk yang memberi kesan  sangat cepat tapi harmful chemical ets merkuri

🌸 YOUTH bebas 1500 harmful chemical yang mostly ada pada skincare lain di pasaran

🌸 YOUTH ada CLINICAL STUDIES yang proven

-Shaklee menganalisa usia kulit participant melalui Skin Age Index yang dihasilkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf dunia
-Hasilnya seawal usia 7 hari penggunaan 100% membuktikan kulit kelihatan lebih muda

Antara keistimewaan Youth adalah:

💚100% based on tumbuhan dan buahan
💚 Hipoalergenik iaitu tidak menyebabkan sebarang alahan pada kulit atau radang
💚 Non-Comedogenik iaitu tidak menyumbat liang pori-pori
💚 Diuji oleh pakar dermatologi iaitu doctor yang specialize dalam kulit,rambut dan kuku
💚 Diuji oleh pakar Oftalmologi bagi memastikan product youth selamat jika terkena pada mata.
💚Menggunakan tumbuh-tumbuhan bagi untuk boost kan lagi penghasilan kolagen dan elasticity pada kulit,memberi tenaga,dan memperbaharui  sel sel kulit dan mempercepatkan proses pertumbuhan sel sel kulit baru.





YOUTH SKINCARE TESTIMONIAL

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan



Monday, 7 January 2019

Pengedar Vivix Paka Dungun Kerteh 0195434395

Salam Sejahtera .




Hai saya Hana, Pengedar Vivix Paka Dungun Kerteh . 

Alhamdulillah .. Tahap kesihatan pakat bertambah baik sejak amalkan Vivix dalam rutin harian..

Mak ayah saya dah mengamalkanya.. Al maklum la usia makin meningkat tahap kesihatan pun mula la datang memg hampiri



Vivix Shaklee aka SIRAP AJAIB

Supplement yang mendapat perhatian ramai sekarang...😍😍

Vivix atau nama lainnya Tonik Ajaib @ Sirap Shaklee ini adalah #antioksidan paling power setakat ini...Ianya disokong oleh jurnal-jurnal yang dihasilkan oleh saintis-saintis shaklee... 

Jadi tak hairan lah ramai pesakit kronik menerima banyak kebaikan daripada Vivix Shaklee...

Vivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol. Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol...

Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel...
Hanya satu sudu kecil sehari...
Membantu meningkatkan kesihatan pesakit

Antara penyakit yang dapat dirawat dengan bantuan VIVIX:

👍kanser
👍diabetes
👍gout
👍darah tinggi
👍kolesterol tinggi
👍stroke
👍buah pinggang
👍parkinson
👍alzeimer
👍batu karang
👍tibi
👍tiroid
👍talasemia
👍penyakit jantung
👍arthritis

Saya sebagai Pengedar Vivix kawasan paka dungun kerteh nak maklum la sekarang tengah berlangsung promosi besar besaran Vivix yang menawarkan ganjaran bonus pada yang membelinya..


Pada yang tertunggu- tunggu promosi ini, boleh segera hubungi saya.


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan



Saturday, 5 January 2019

5 Sebab Mengapa Anda Harus Mengambil Kolagen Hari Ini

Salam Sejahtera


Kolagen terkenal dengam manfaatnya terhadap kesihatan , terutamanya kulit, Ketahui mengapa kita perlu mengekalkan tahap kolagen optimun dalam badan dan kenapa kita perlu bermula hari ini !

Pertama
Kolagen adalah bahan utama untuk kulit yang lebih tegang.

30% protien dalam badan anda adalah kolagen. Ia memegang semua sel kulit bersama, mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan ikatan bahagian dalam dan luaran kulit tetap kuat.

So untuk elak dari kulit mudah kendur dan berkedut kena tambah kolagen la pada sel kulit.

Sapa mau tua sebelum usia.. Saya pun dah mula ambil berat dah.

Kedua

 Kolagen menyokong kesihatan sendi

Selama nie kita ingat untuk kulit ja kolagen nie. Banyak sangat yang lebihkan promo kolagen untuk kulit tapi sebaliknya. Banyak manfaat pada seluruh tubuh rupanya kolagen nie

Kolagen bantu sendi untuk sokong kekuatan dan pergerakan sendi. Kolagen kaya dengan asid amino yang boleh sokong dan keanjalan kepada tisu penghubung iaitu tulang rawan, tendon dah ligamen.


Ketiga

Kolagen juga sangat penting untuk mendapatkan rambut dan kuku yang sihat.
Keperluannya adalah untuk kekuatan dan keanjalan.

Dengan adanya kolagen yang cukup , ia menyokong penyerapan nutrien pada kulit kepala dan bina struktur asas kuku supaya lebih sihat.

Tu dia best kan kolagen nie

Keempat

Kenapa kolagan perlu ambil ?? Sebab.. Setiap tahun pasti kolagen akan berkurang.
Kata pakar kesihatan kulit , selepas 20.tahun badan kita menghasilkan kurang 1% kolagen berbanding tahun sebelumnya. 

Bila dah kurang mula la garis halus , kedutan , kulit kusam dan kulit yang keribg.

Bahayanya boleh halang kita dari terus muda .. Nak muda jugak....hihihi

Kelima

Kolagen anda rosak setiap hari

Ingat kereta ja boleh rosak..Inikan pulak kolagen , setiap hari pulak tu rosaknya.. 

Banyak sangat pencemaran alam sekitar, badan kimia,sinara UV..

Nak elak situasi tu memang agak susah, justeru penyelesaian tambah kolagen setiap hari memang jalan yg terbaik la untuk tambah kolagen setiap hari.

Sudah tahu sebabnya Kan..... Apa tunggu lagi boleh mula ambil kolagen la mulai hari ini..



Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan









Tuesday, 1 January 2019

YOUTH Kawasan Bandar Tenggara 0195434395

Salam Sejahtera...



Nak kenal sikit la. Saya pengedar Shaklee bagi kawasan Bandar Tenggara sejak 2015 lagi. Kebanyakkan permintaan produk hanya vitamin untuk kesihatan tubuh badan dan jugak untuk kulit. Lebih kepada vitamin yang boleh di makan

Untuk kali ini saya nak fokus lebih sikit iaitu kepada produk penjagaan kulit terbaru dari Shaklee iaitu Youth

Sedikit maklumat berkaitan Youth nie. Mula dipasarkan secara meluas di Malaysia pada awal tahun ini.. Permulaan dibuat test pada geng2 master dulu.. Sekali result sangat luar biasa. Maka excited la semua nak dapatkan fullset terus..

Nak tengok testimoni percubaan pertama guna set Youth..




YOUTH COMPLEX


Kunci untuk mengecapi kulit yang cantik,kelihatan muda adalah dengan mempercepatkan pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat.
Kulit yang muda melakukannya dengan mudah . Ia akan memperbaharui pada kadar yang optimum dan menghasilkan semua kolagen dan elastin yang kita perlukan untuk kulit lembut,gebu serta berseri.
Tetapi dengan meningkatnya usia kita,keserian itu akan hilang. Pembaharuan sel kita akan menjadi perlahan dan kolagen dan elastin yang di hasilkan akan berkurangan.
Berbeza dari produk penjagaan kulit yang lain,teknologi canggih kami bukan sahaja menangani penuaan di permukaan ,malah ia bertindak pada sel kulit anda.
Ini bermakna yang kami tidak hanya menyediakan manfaat perlindungan dan pembaikkan,kami juga menyokong fungsi penting sel yang dapat memulihkan keremajaan dan seri wajah.
Mengandungi 10kali ganda kepekatan YOUTH Complex yang dalam proses paten, Youth Activating Serum semestinya produk yang di perlukan dalam koleksi YOUTH.