Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 7 December 2018

Tak Suka B Complex!!

Salam Sejahtera
Ramai orang tak suka  B Complex sebab kononnya boleh naikkan berat badan ditambah jika ia berbau kuat.

Tapi ramai yang tak sedar, sebenarnya B complex perlu disimpan ditempat yang sejuk di bawah suhu 30 darjah selsius. Ini untuk mengelakkan ia berbau.

Tapi adakah benar B complex boleh naikkan berat badan? Hakikatnya salah satu fungsi kecil B complex adalah membuka selera makan tapi balik pada diri kita bagaimana mengawal selera makan tadi.

Pada saya B Complex banyak bantu saya kekalkan  berat badan saya hari ini😊 kerana ia membantu membakar lemak menjadi tenaga 😘

Walaupun ramai yang takut amik B complex sebab takut gemuk....

Namun pengambilan B complex tak boleh diabaikan ditambah dengan zaman yang banyak cabaran hari ini.

Cabaran terutama tekanan harian.... Tekanan boleh datang dari tugasan kerja yang banyak, masalah duit terutama hujung tahun yang mana perbelanjaan keperluan anak sekolah, mana yang tidur tak menentu kerana buat kerja part time selepas kerja dan banyakkk lagi.

Bila emosi kita dalam tekanan sebenarnya badan juga merasakannya sebab tu ramai orang ada masalah ( stress) mereka akan jadi kuat makan dan ia tak terkawal. 

Selain itu tekanan ( stress) secara perlahan-lahan melumpuhkan sistem antibodi badan tanpa kita sedar. Mulalah dengan simptom sakit kepala, sakit tengkuk dan badan mula lenguh-lenguh. Jika dibiarkan berlarutan maka akan datanglah penyakit kronik selepas itu.

Maka oleh itu sebenarnya pengambilan vitamin B Complex tak sesuai dipandang remeh. Selain membantu membina sel darah merah, ia membantu badan lebih bertenaga dan emosi yang lebih stabil.

Cuma yang penting, 
1. Sila simpan B complex ditempat yang sejuk.
2. Jika mudah lapar lepas ambil B complex pastikan minum air masak dan bukan dengan terus mencari makanan supaya dapat mengawal selera makan dari membuak-buak.Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

0 comments:

Post a Comment