Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 7 December 2018

Sihat Dalaman Dengan Suplemen

Salam Sejahtera


Suplemen atau makanan tambahan sudah menjadi satu keperluan buat kehidupan kita pada masa sekarang.

Macam dah jadi satu ‘trend’ masyarakat kita ambil suplemen kan?

Dan dari itu keluar la macam macam ‘brand’ suplemen atau makanan tambahan di pasaran.

Tapi masalah kita pada hari ini, sesetengah dari kita menganggap suplemen macam ubat. Bila sakit je perlu makan. Tak sakit tak payah

Ini adalah satu tanggapan yang salah. Ubah persepsi kita sebelum mengambil sebarang suplemen dahulu, sebabnya kalau makan sehari tak ada kesan nanti kita salahkan suplemen pulak. Erkk kan ?

Suplemen ialah makanan tambahan yang di hasilkan bagi membekalkan nutrisi berkhasiat yang cukup untuk menyokong kesihatan tubuh badan kita dengan lebih

Contohnya..ramai yang memilih untuk mengamalkan suplemen Shaklee bagi memenuhi keperluan tubuh badan.

Sihat Dalaman dengan  Suplemen Shaklee

Suplemen Shaklee diambil untuk mengukuhkan dan mengekalkan tahap kesihatan kita semua. Kata orang, lebih baik mencegah sebelum merawatkan. 

Kalau dah sakit nanti jangan pula cari suplemen, sebab suplemen dah tak sesuai, tapi kena jumpa doktor untuk dapatkan ubat yang sesuai. 

Bila dah makan ubat, ada kesan sampingan pula bila diambil dalam tempoh yang lama. Maka, kita usaha dan berikhtiarlah untuk kesihatan dan kebaikan kita, yang selebihnya kita serahkan pada Allah SWT.

Contohnya suplemen yang boleh membantu kesihatan lebih baik adalah seperti Esp Soy Protien. Sangat manfaat untuk tubuh bagi jangka masa yang panjang.
0 comments:

Post a Comment