Friday, 21 December 2018

Pencuci muka Shaklee YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser!


Salam Sejahtera..

Mencari sesuatu yang terbaik tak salah. Kalau bab penjagaan kulit wajah nie golongan perempuan memang tak ketinggalan punya.

Penjagaan kulit mesti la bermula dengan proses mencuci terlebih dahulu. Nie yang paling penting

Nak cuci muka mesti nak produk yang ok, selamat dan boleh hilangkan segala kekotoran dan juga mesti nak yang boleh support kulit dari mudah timbul masalah..kan ..kan

Sejak dari muda sampai dah anak tiga pun saya masih mencari produk yang boleh memcuci + memberi nutrisi untuk kulit..

Tapi sejak awal tahun nie dah jumpa yang paling sesuai.. Memang tak pandang yang lain la.. Sapa tak mau pakej bersih sekali kasi sihat lagi kulit.


              


Memperkenalkan Pencuci muka Shaklee YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser!

Pencuci muka shaklee terkini 3-dalam-1, tanpa sabun, pembersih pH yang seimbang 

Sangat sesuai digunakan untuk kulit kita supaya awet muda & jelita.

Ia merupakan gabungan vitamin dan polifenol yang dipatenkan dengan alga untuk :

🔹Mengelupas
🔹Membersihkan
🔹Mempersiapkan kulit kita untuk produk youth yang lain.

Produk YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser adalah 100% berasaskan tumbuhan. 

🔸Kamu tidak perlu risau bahan kimia yang menyebabkan kanser & merosakkan buah pinggang.
🔸Tiada kekejaman dilakukan terhadap haiwan melalui ujian klinikal.
🔸Dan bebas gluten.

Antara tumbuhan Botani yang memberikan kuasa kepada pembersih muka ini adalah :

1. Lotus japonicus

Mengaktifkan protein untuk awet muda utama untuk menjana semula sel-sel untuk menghasilkan lebih banyak kolagen, elastin, dan fibrillin.

2. Anggur Muscadine

Polifenol ini akan melindungi dan membaiki DNA selular sambil menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Dan membuatkan kulit muka kita kelihatan muda lebih lama.

Memang bahan penting untuk kecantikan diri wanita.

3. Vital Repair® + Complex

Bahan yang dikenali sebagai "Advanced Vital Repair+ Complex" menyediakan nutrien antioksidan dan vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit serta menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat.

Kelebihan Shaklee Youth Luminous Gel Oil Cleanser

🔴Vital Repair+® Complex
Ekstrak anggur muscadine seperti yang terdapat di dalam Vivix shaklee
🔴Teknologi kompleks alga hijau untuk pengelupasan
🔴Tiada bahan kimia berbahaya & selamat digunakan wanita mengandung.
🔴Setiap tube pembersih muka Shaklee ini mengandungi bekalan yang cukup digunakan selama 60 hari.
🔴Setiap produk YOUTH dirumus secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan kulit.

Best kan sambil membersihkan kulit sambil kulit nampak 10 tahun lebih muda 😍

Rangkaian Set Youth ni ada promosi dari Desember 2018 hingga




Jadilah orang pertama untuk mencuba pencuci muka YOUTH yang sangat special berbanding pencuci muka biasa!

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan



Tuesday, 18 December 2018

Anak Tak Suka Makan Sayur

Salam Sejahtera..




Sudah jadi kebiasaan bagi ibu- ibu kena hadapi situasi anak tak suka makan sayur

Kadang boleh hilang terus mood nak makan nasi bila tengok ada sayur disampingmya..

Dahsyatkan.. Tapi tu la hakikatnya yang ibu - ibu akan alami kalau bab makan anak.

Tak kan nak paksa kot anak makan. Maka ibu kena la fikirkan alternatif terbaik , walaupun pilih makan tetap lengkap pemakanan diorang setiap hari..

Selain masak sayur setiap hari tak semestinya itu sudah cukup untuk support tenaga dan nutrisi dalam seharian .

Sebab anak tak suka sayur satu hal... Nie sekali nutrisi pun makin kurang dalam badan..

Cadangan saya, carilah untuk anak suplimen yang boleh selesai masalah kekurangan nutrisi

Ada taw suplimen yang lengkap semua keperluan tubuh badan. Disini saya syorkan suplemen untuk  anak - anak adalah Vitalea For Kids yang sangat sedap dikunyah.


Memang sangat sedap dan penuh berkhasiat untuk support keperluan anak anak.

Selain Vitalea For Kids anda  boleb juga berikan anak anda. Meal Shake Shaklee yang memang sangat terkenal dengan kesedapannya serta kebaikannya untuk kecerdasan anak - anak setiap pagi.

              
Selain kesedapannya , Meal Shake boleh bantu memingkatkam selera anak anak , yang liat nak makan tu sesuai sangat. Anak saya kalau ambil nie kerapa la minta nak makan.. 

Nie la alternatif bagi anak yang tak suka makan sayur. Mudah - mudahan perkongsian dapat bantu dalam anda mencorak pemakanan anak anda.. Paling kita risau kalau diorang jatuh sakit ja..  

Alhamdulillah saya bertahun kosisten suplemen diatas dan hasilnya amat positif. Selera bertambah, tahap kesihatan sangat baik. Bertenaga dan bersemangat setiap hari..

Kepada yang memerlukan . Boleh la segera mencubanya..kandungan terbukti selamat dan berkesan .😍😍






Monday, 10 December 2018

Pengalaman Anak Berkhatan Part 1

Salam Sejahtera




Alhamdulillah hilang berdebar hati ibu bila anak selamat berkhatan dengan lancar..

Tapi debaran tu saya sorang saja yang rasa anak sikit pun tak respon apa pun. Kot la nak kata takut la ibu.. Tapi tak sabar nak khatan ada la..

Memang dari fayyadh lahir lagi tertangguh nak khatankan dia awal tapi tak berapa yakin nak buat. Kalau ikutkan lagi terbaik dibuat masa kecik untuk memudahkan proses penjagaan dan penyembuhan yang cepat.

Walau pun terlepas masa kecik tapi sekarang pun bukan la besar sangat pun.. Diusia 4 tahun hero ibu dah rasai pengalaman berkhatan.

Betul la ramai yang kata pengalaman anak berkhatan memang sesuatu yang baru bagi seorang ibu. Nie pulak anak lelaki sulong yang terlibat. Banyak la kena belajar.. Dari segi penjagaan kawasan terlibat dan pemakanan yang sesuai untuk penyembuhan.

Keputusan untuk tahun ini ada proses khatan dibuat lama dah.. Memilih tarikh akhir tahun sebab dah jadi sinonim dah musim cuti sekolah mesti ada program berkhatan beramai - ramai.

Bermula dengan tempahan tarikh kejadian yang sesuai dan yang disuggestkan oleh doc. Kalau lambat pilih tarikh bimbang lambat sembuh pulak.

Pada tarikh 5 Disember tiba la harinya. Macam- macam siibu nie siapkan. Tuala, air masak,minyak angin la. Mak - mak kan.. Macam- macam dalam kepala memikirkan bagaimna la si anak nak menhadapinya..

Fayyadh peserta ke 3. Dua yang lain sudah darjah 4. Dia adalah orang yang paling muda. . 

Sepanjang menunggu tiada langsung reaksi takutnya.. Malah bila ada yang keluar selesai proses berkhatan pun semua riak muka yang bahagia ha..!

Bila tiba giliran fayyadh pulak.. Tak senang duduk. Sempat la habiskan surah yasin dengan harapan semua proses dipermudahkan dan fayadh tenang ja sepanjang proses khatan..

 
Bersambung...nie saya kongsi detik sepanjang proses fayyadh berkhatan..sempat suami buat rakaman untuk kenangan bila dewasa nanti..


Friday, 7 December 2018

Sihat Dalaman Dengan Suplemen

Salam Sejahtera


Suplemen atau makanan tambahan sudah menjadi satu keperluan buat kehidupan kita pada masa sekarang.

Macam dah jadi satu ‘trend’ masyarakat kita ambil suplemen kan?

Dan dari itu keluar la macam macam ‘brand’ suplemen atau makanan tambahan di pasaran.

Tapi masalah kita pada hari ini, sesetengah dari kita menganggap suplemen macam ubat. Bila sakit je perlu makan. Tak sakit tak payah

Ini adalah satu tanggapan yang salah. Ubah persepsi kita sebelum mengambil sebarang suplemen dahulu, sebabnya kalau makan sehari tak ada kesan nanti kita salahkan suplemen pulak. Erkk kan ?

Suplemen ialah makanan tambahan yang di hasilkan bagi membekalkan nutrisi berkhasiat yang cukup untuk menyokong kesihatan tubuh badan kita dengan lebih

Contohnya..ramai yang memilih untuk mengamalkan suplemen Shaklee bagi memenuhi keperluan tubuh badan.

Sihat Dalaman dengan  Suplemen Shaklee

Suplemen Shaklee diambil untuk mengukuhkan dan mengekalkan tahap kesihatan kita semua. Kata orang, lebih baik mencegah sebelum merawatkan. 

Kalau dah sakit nanti jangan pula cari suplemen, sebab suplemen dah tak sesuai, tapi kena jumpa doktor untuk dapatkan ubat yang sesuai. 

Bila dah makan ubat, ada kesan sampingan pula bila diambil dalam tempoh yang lama. Maka, kita usaha dan berikhtiarlah untuk kesihatan dan kebaikan kita, yang selebihnya kita serahkan pada Allah SWT.

Contohnya suplemen yang boleh membantu kesihatan lebih baik adalah seperti Esp Soy Protien. Sangat manfaat untuk tubuh bagi jangka masa yang panjang.




Tak Suka B Complex!!

Salam Sejahtera




Ramai orang tak suka  B Complex sebab kononnya boleh naikkan berat badan ditambah jika ia berbau kuat.

Tapi ramai yang tak sedar, sebenarnya B complex perlu disimpan ditempat yang sejuk di bawah suhu 30 darjah selsius. Ini untuk mengelakkan ia berbau.

Tapi adakah benar B complex boleh naikkan berat badan? Hakikatnya salah satu fungsi kecil B complex adalah membuka selera makan tapi balik pada diri kita bagaimana mengawal selera makan tadi.

Pada saya B Complex banyak bantu saya kekalkan  berat badan saya hari ini😊 kerana ia membantu membakar lemak menjadi tenaga 😘

Walaupun ramai yang takut amik B complex sebab takut gemuk....

Namun pengambilan B complex tak boleh diabaikan ditambah dengan zaman yang banyak cabaran hari ini.

Cabaran terutama tekanan harian.... Tekanan boleh datang dari tugasan kerja yang banyak, masalah duit terutama hujung tahun yang mana perbelanjaan keperluan anak sekolah, mana yang tidur tak menentu kerana buat kerja part time selepas kerja dan banyakkk lagi.

Bila emosi kita dalam tekanan sebenarnya badan juga merasakannya sebab tu ramai orang ada masalah ( stress) mereka akan jadi kuat makan dan ia tak terkawal. 

Selain itu tekanan ( stress) secara perlahan-lahan melumpuhkan sistem antibodi badan tanpa kita sedar. Mulalah dengan simptom sakit kepala, sakit tengkuk dan badan mula lenguh-lenguh. Jika dibiarkan berlarutan maka akan datanglah penyakit kronik selepas itu.

Maka oleh itu sebenarnya pengambilan vitamin B Complex tak sesuai dipandang remeh. Selain membantu membina sel darah merah, ia membantu badan lebih bertenaga dan emosi yang lebih stabil.

Cuma yang penting, 
1. Sila simpan B complex ditempat yang sejuk.
2. Jika mudah lapar lepas ambil B complex pastikan minum air masak dan bukan dengan terus mencari makanan supaya dapat mengawal selera makan dari membuak-buak.



Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan