Thursday, 25 October 2018

Vitamin C Untuk Ibu Hamil

Salam Sejahtera



Vitamin C ini amat penting untuk ibu hamil kerana ia penting untuk pembentukan tisu, memulihkan luka, pertumbuhan tulang dan membaikpulih sel dan tisu dan untuk kesihatan kulit. 

Vitamin C juga akan membantu tubuh ibu hamil untuk melawan jangkitan serta bertindak sebagai antioksidan yang akan menghalang kerosakan sel akibat radikal bebas.

Kedua-dua ibu dan bayi memerlukan khasiat Vitamin C ini setiap hari. Ini disebabkan kepentingan janin untuk menghasilkan kolagen yang menjadi struktur pembinaan tendon, cartilage, tulang dan kulit. Kolagen memerlukan Vitamin C untuk membentuknya.


Vitamin C Untuk Ibu Hamil


Keperluan Vitamin C  meningkat semasa kehamilan

5 kepentingan Vitamin C Untuk Ibu mengandung dan bayi dalam rahim: .


1: Pembentukan kolagen

Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen. Kolagen pula penting untuk pembentukan struktur tulang rawan,  otot dan tulang bayi. Kolagen juga bertanggungjawab untuk memastikan kesihatan kulit, gusi dan tendon bayi yang sedang terbentuk. .


2: Perkuatkan sistem imun

Ascorbic Acid yang terdapat dalam Vitamin C membantu merangsang antibodi yang melawan virus dan jangkitan kuman dalam tubuh ibu mengandung. .


3: Perkembangan Otak

Menurut kajian pihak University of Copenhagen, kekurangan Vitamin C akan merencatkan pertumbuhan otak bayi di bahagian hippocampus.  Bahagian ini sangat kritikal sebagai pusat daya ingatan. .


4: Mengelak Pecah Ketuban

Tips untuk mengelakkan air ketuban pecah pra-matang,  amalkan Vitamin C sepanjang kehamilan. Jika pun ketuban telah pecah pada bulan ke -7, anda masih boleh makan Vitamin C, ia akan seal semula kebocoran kantung bayi.

5. Kurangkan Risiko

Wanita dengan pengambilan vitamin C yang rendah sebelum dan semasa hamil akan meningkatkan risiko kelahiran pramatang dan preeclampsia berbanding dengan wanita mengambil lebih tinggi jumlah Vitamin C. .

Jumlah yang disyorkan ialah 500 hingga 1,000 mg sehari



Set Patah Shaklee

Salam Sejahtera




Pengalaman K.Ayu sendiri pernah mengalami kemalangan jalan raya semasa nak pergi kerja bersama incik suami memang menakutkan. Kami ulang alik naik motosikal masa tu, memandangkan jalan jem teruk menuju ke pulau time keja.

Sebulan sakit ngilu akibat patah tulang rusuk masih terasa. Luka pun lambat baik, oleh sebab tak tahan sangat sakit nak tidur mengiring pun tak boleh. K.Ayu nekad untuk beli set patah tulang Shaklee.

Pejam mata sat bayar harga set patah tu...nasib baik ada MC..Gaji bulan tu dapat la beli set patah tulang...selepas 3minggu amalkan set ini..badan k.Ayu rasa lebih bertenaga, luka pun cepat sembuh,dah kurang rasa sakit-sakit badan...dah boleh tido mengiring...tak de la tido bersandar bantal lagi..dah boleh bergerak bebas daripada sebelum ni..rasa lega sangat2 bila dah boleh melayan anak k.Ayu nak bermanja.

Cerita Testimoni berkaitan Kesan Set Patah

Kelebihan Set Patah Shaklee
========================

🌿Energizing Soy Protein🌿
Sumber protein non-GMO. Dalam tulang manusia juga terdapat sel-sel hidup. Di sinilah pentingnya Protein yang baik dalam menyokong penghasilan sel-sel tulang yang baru, demi menggantikan sel-sel tulang yang telah rosak dan mati akibat patah tulang.




🍶Ostematrix🍶
Sumber Kalsium, Magnesium dan Vitamin D. Kalsium merupakan mineral utama di dalam komposisi tulang. Magnesium & Vitamin D membantu penyerapan optimum kalsium ke dalam darah dan tulang. Gabungan pelbagai mineral termasuk Boron dalam OsteMatrix ini sangat penting untuk penyembuhan tulang patah dengan cepat, sekaligus kurangkan risiko tulang retak.



🐟Omega Guard🐟
Minyak ikan yang tinggi dengan khasiat Omega-3, DHA dan EPA. Anti keradangan, bantu kurangkan bengkak, mencegah degradasi tulang rawan pada sendi serta pulihara sendi yang tercedera kerana patah. Omega Guard turut bertindak sebagai pelincir dalam melancarkan pergerakan sendi.


🌽Vitamin C🌽
Di cadangkan untuk anda yang mengalami Open Fracture. Bantu penyembuhan luka dengan cepat di kawasan otot yang tercedera akibat tusukan tulang.
.
korang kalau mengalami patah tulang cepat beli set ni..lagi cepat sembuh...jangan tunggu lama baru nak buat keputusan...dah terlambat nak baik nanti...menyesal tak sudah.

               

Rawatan segera boleh cepatkan proses pemyembuhan . Baru nie ada yang cari set patah shaklee nie



Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Saturday, 20 October 2018

Shaklee Paka Dungun Kerteh 0195434395

Salam


Saya pengedar Shaklee untuk kawasan Paka Dungun dan Kerteh. Ini adalah kawasan yang ramai permintaan pengguna vitamin. Kebiasaan pengemar vitamin mahu COD  terus ke rumah vitamin keperluan mereka. 

Untuk kawasan Paka Dungun Kerteh saya akan COD terus dan beri kosultansi percuma setiap pembelian. 

Setelah menyertai Shaklee selama 5 tahun, permintaan peminat vitamin sangat ramai. Boleh dikatakan kebanyakan pelanggan saya yang mendapat vitamin dan telah merasai keberkesanan vitamin seterusnya akan berminat menyertai keluarga Shaklee untuk mendapatkan lagi banyak kelebihan.

http://www.hanasehat.com/search/label/Pengedar%20Aktif%20Shaklee%20Kawasan%20Paka%20Kerteh%20Dungun?m=0

Shaklee Paka Dungun Kerteh 0195434395 Pencarian paling mudah bagi orang untuk menghubungi saya adalah untuk mendapatkan satu set vitamin.

Atau anda boleh terus wassap saya untuk dapatkan keperluan vitamin anda dengan lebih pantas

www.wasap.my/60195434395/NakOrderShaklee

Antara permintaan untuk vitamin yang sering permintaan yang paling ramai adalah seperti berikut:

Vivix

Esp
Vitamin C
Vitamin E
 Gla Complex
Alfalfa
Lecithin
Vitamin C Chew
Omega Guard
Ostermatrix
Bcomplex
ZincComplex
Herbalax
Krim Herbal

Alhamdulillah, semua stok ini sentiasa ada untuk penuhi permintaan anda . 


Tugas anda sangat mudah hanya perlu menghubungi saya segera untuk mendapatkan keperluan vitamin anda



Panggilan / Whatsapp: 019-5434395
E-mel:  hanabard105@gmail.com


Tambah Fb saya:  Hana Deqna  untuk bersembang langsung dengan saya mengenai produk.


Klik Seperti di FanPage saya: Shopper  Hanna Vita

Rundingan percuma hanya untuk pelanggan.


Untuk mendaftar untuk pakar dan menikmati diskaun hebat untuk setiap produk Shaklee atau untuk mendapatkan pendapatan dengan perniagaan Shaklee, sila klik  DI SINI



  
Penafian: Semua kesaksian / penulisan mengenai produk yang dikongsi di halaman ini tidak bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau mengubati penyakit. Pembaca yang mengalami masalah digalakkan mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan


Thursday, 18 October 2018

Youth Eye Treatment!!

Salam Sejahteta



Youth Eye Treatment!!

Perasan tak kulit dibawah mata korang makin menipis?

Cuba tgk kulit bawah mata anak kita pulak. Lebih tebalkan??

Kerana kawasan ni paling cepat hilang kolagen dan lambat penghasilan bila usia meningkat.

Kerana kulit hilang kolagen dan penghasilan kolagen disini slow, kulit bawah mata menjadi nipis dan mula ada garisan halus.

Ini tanda penuaan.

Bila korang roll saja Youth restoring eye treatment ni, peptide blend dalam krim ni akan mula meresap ke dalam sel kulit dan mengaktifkan penghasilan protein dan kolagen dalam kulit anda.

Keistimewaan Youth Eye Treatment:

Mengandungi campuran peptida yang unik. Peptida merupakan gabungan asid amino. Ini ditunjukkan dalam kajian klinikal di mana apabila kita menggunakan Youth Restoring Eye Treatment selama 28 hari, dengan 2 kali penggunaan setiap hari akan mengurangkan garisan halus, kedutan dan garisan pada bahagian mata seawal 7 hari.

Youth Restoring Eye Treatment boleh membantu mengurangkan mata sembab dan lingkaran hitam bawah mata. Masalah ini sering dialami oleh kaum wanita.

Eye Treatment ini boleh juga menghaluskan kontur mata iaitu mata gelap dan kering yang menjadikan mata seperti letih. Ianya juga boleh menganjalkan dan melembabkan kulit di sekeliling mata.

Ianya direka khas dengan mempunyai tip penyejuk unik yang menyegarkan dan memberi tenaga kepada kawasan sekitar mata dengan urutan lembut semasa dipakai dan secara tak langsung membantu pengedaran darah pada mata. 

Kita akan berasa sejuk dan selesa kerana ianya diserap sempurna disekeliling mata.

Eye Treatment ini diuji oleh oftalmologi dan tidak akan merengsakan mata. Jika ianya termasuk ke dalam mata juga tidak akan membahayakan.

Ianya juga tidak akan menyumbatkan liang pori, bintik-bintik kolesterol bawah mata.

Diuji oleh dermatologi dan ianya selamat serta sesuai untuk semua jenis kulit.





3 FUNGSI UTAMA YOUTH EYE TREATMENT

💖 MENGEMBALIKAN (RESTORE)
- Peptide Blend unik mengembalikan sistem isyarat kulit dan menyokong penghasilan kolagen
- Melembapkan dengan mengekalkan air pada kulit
- Menyerap sehingga 1,000 x beratnya di dalam air untuk melembapkan

💖 MENGURANGKAN (REDUCE)
- Mengurangkan penamplian garis halus, kedutan, kedutan di sisi luar lipatan mata, sembap dan lingkaran hitam

💖 MENYEGARKAN (REFRESH)
- Cooling tip merangsang peredaran mikro untuk :
i) mengekalkan mata yang segar
ii) mengurangkan kemerahan di bawah mata
iii) mengurangkan mata yang sembap

Dengan penggunaan 2x sehari, sel kulit di bawah mata akan dapat nutrien yang secukupnya. Bila krim disapu ke atas kulit, ia akan meresap ke dalam kulit dan seterusnya ke dalam sel.
.
Bila cukup nutrien, tiada lagi mata sembap, mata panda atau lingkaran mata yang meresahkan.

Love this new science and innovation by Shaklee :)

Jom get yours now sebelum stok licin. based on pengalaman lepas, bila launch jer product baru, ramai yang serbu sampai stok SOLD OUT.

Mula sekarang, boleh lihat hasilnya segera. Jom!
.


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Monday, 15 October 2018

Vitamin C Pilihan Dihati

Salam Sejahtera .'

Kalau ada yang tanya saya apa vitamin yang paling disukai. Semestinya saya akan bagi jawapan camni..  Vitamin pilihan hati saya semestinya vitamin C la .

Walaupun permulaan cuba suppliment Esp jadi pilihan, tapi sejak sendiri cuba Vitamin C terus nekad Vitamin C la pilihan dihati sampai sekarang

Apa kata saya tunjuk kat korang  senarai pengemar  Vitamin C sebagai pilihan hati diorang.






Syarat untuk jadi pengemar setiap mesti dapatkan sebotol Vitamin C dulu dan boleh la amal secara kosisten

Sebotol ketahannya selama 6 bulan ala dalam sehari  dalam rm0.50. Sungguh menjimatkan sangat

Nie saya bagi link untuk ketahui lagi banyak manfaat Vitamin C untuk kesihatan

http://www.hanasihat.com/search/label/Vitamin%20C?m=0

Bila tengok semua respon penguna Vitamin C yang sangat positif memang rasa tak rugi selalu simpan stok sebotol kat rumah .

Pada yang belum berbuat demikian.  Jom jadikan Vitamin C pilihan dihati kita.

Boleh segera hubungi saya untuk dapatkan harga promosi



Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan




Wednesday, 10 October 2018

Amalan Rutin Terbaik Untuk Diamalkan

Salam Sejahtera










Amalan Harian Yang Perlu Dijaga Secara Istiqamah:

1. Solat Tahajud di waktu ¾ malam sekurang-kurangnya 2 rakaat & solat sunat Witir sekurang-kurangnya 1 rakaat sebelum masuk waktu Subuh- Tahajjud merupakan jalan orang-orang yang soleh, amalan para Nabi dan Wali-wali Allah yang terdahulu. Jangan ditinggalkan.

2. Selepas Subuh, zikir 300pagi {100x [tasbih,tahmid dan takbir], 100x selawat & 100x istighfar}. Zikir sangat penting kerana semasa kedatangan DAJJAL hanya zikir sebagai sumber makanan dan minuman. Hanya orang yang benar-benar jaga zikir shj mempunyai sumber makanan dan minuman pada waktu itu. Selainnya akan mengikut DAJJAL untuk mendapat makanan dan minuman.

3. Kemudian bacalah surah Yasin- Allah janji segala hajatnya pada hari itu akan dipenuhi.

4. Kemudian selepas 26 min naik matahari, solat sunat Isyraq 4 rakaat- Allah janji akan menolong kamu menyempurnakan segala urusanmu pada hari itu.

5. Kemudian solat sunat Dhuha, boleh dilakukan bermula 20 minit selapas Isyraq (di antara jam 8-12 tghari). Nabi SAW bersabda: “Sesiapa mengerjakan solat Dhuha 2 rakaat, dia tidak tergolong di dalam golongan orang-orang yg lalai dan lupa.” Solat Dhuha juga memudahkan urusan dan memberkati rezeki.

6. Selepas solat Zohor, bacalah surah Ar-Rahman- Nabi SAW bersabda: “Segala sesuatu itu mempunyai mempelai, dan mempelai bagi Al-Quran adalah surah Ar-Rahman.” Surah Ar-Rahman menanam sifat syukur di dalam hati atas nikmat-nikmat Allah dan dengan amalan membaca Surah Ar-Rahman juga sangat baik untuk meningkatkan kecerdasan otak.

7. Selepas solat fardhu Asar, zikir 300 petang, {100x [tasbih,tahmid dan takbir], 100x selawat & 100x istighfar}

8. Kemudian baca Surah An-Naba’ – Nabi SAW bersabda: “ Jika kamu tahu fadhilat dan besarnya pahala membaca surah An-Naba’, maka kamu akan berhenti daripada tugas-tugas kamu, lalu mempelajari surah tersebut dan mendekatkan diri kepada Allah dengan membacanya. Sesungguhnya Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka yang mengamalkan membacanya selain dosa syirik.”

9. Selepas solat Maghrib, solat sunat Auwabin-Allah janji akan memberi keampunan terhadap dosa-dosa melainkan dosa syirik kepadaNya.

10. Kemudian bacalah surah Al-Waqiah-Allah janji sesiapa yang istiqamah mengamalkannya pada setiap malam, kebuluran & kemiskinan tidak akan menemuinya.

11. Selepas Isya’ bacalah surah Al-Mulk-Allah janji akan memelihara daripada azab kubur. Nabi SAW tidak akan tidur selagi tidak membaca surah Al-Mulk dan surah As-Sajdah.

12. Setiap malam bacalah Ayatul Kursi dan “Amanar-Rasul” hingga habis. Sangat-sangat penting untuk melindung diri daripada pengaruh syaitan dan kejahatan

13. Sebelum tidur, solat sunat Taubat dan tidur beradab seperti mana Nabi SAW tunjuk ajar.

14. Setiap malam apabila hendak tidur, Muhasabah diri, pohonlah keampunanmu kpd Allah diatas dosa-dosa dan bagi setiap amalan yang baik, nyatakan kesyukuranmu kepada Allah.

15. Sebelum tidur fikirkan dan renunglah(muqarabah) juga mengenai mati dan peristiwa-peristiwa selepas maut. Muqaraba adalah perlu untuk membentuk sifat Taqwa.

16. Setiap hari bacalah al-Quran (Tilawatul Quran) walaupun hanya satu ‘ain’. Latihan tilawah sangat memberi kesan kepada hati. Hati yang tidak ada al-Quran seumpama hati yang mati. Pembacaan Al-Quran janganlah ditinggalkan. Hak Al-Quran adalh perlu dikatamkan dua kali setiap tahun.

17. Setiap pagi Jumaat bacalah surah Al-Kahfi, kalau tak mampu habiskan seluruh surah, bacalah seberapa banyak yang boleh- Allah janji ‘cahaya’ di hari kiamat dan diampunkannya diantara dua Jumaat. Nabi SAW bersabda: ‘Sesiapa membaca surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka bersinarlah cahaya drpd bawah kakinya hingga ke langit.’

18. Hendaklah hati & lidah sentiasa sibuk dengan berzikir didalam apa jua kegiatan sama ada berjalan, duduk atau bekerja. Berzikirlah ‘Lailahailallah’ sebagai amalan tetap dan berkekalan.

19. Puasa sunat Isnin & Khamis, juga puasa sunat pada hari-hari yang digalakkan dalam Islam. Untuk puasa-puasa sunat, mintalah keizinan daripada suami-suami kamu.

20. Cubalah sedaya-upaya berada dalam keadaan berwudhu’. Sabda Nabi SAW: ‘Wudhu’ adalah senjata orang-orang mukmin.’ Faedah wudhu’ sangat besar.

21. Tatkala Haid, jangan tinggalkan zikrullah. Meninggalkan zikir akan mengeraskan hati dan melayukan cahaya rohaniah bagi hati.

22. Tetaplah dengan usaha kamu melawan hawa nafsu. Jagalah mata, telinga, lidah dan hati. Mengumpat dan mengata-ngata orang lain adalah bencana yang sangat besar. Ia menghapuskan dan melenyapkan pahala dan kesan ibadat.

Amalkan sedikit demi sedikit yg mana mampu. Semoga kita dpt amal dan sampaikan. Amin

Dipetik daripada FB Wan Mohd Sofian

Monday, 8 October 2018

Zinc Rawat Jerawat

Salam Sejahtera



Mineral ini penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawalselia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. 

Disamping itu zinc juga berkaitan dengan sintetis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.


Mineral ini berfungsi:

1) Zinc mengawal penghasilan minyak pada kulit

2) Zinc bersifat anti-inflamasi (mempunyai ciri-ciri anti-radang) --> Membantu mengurangkan kerengsaan kulit akibat jerawat

3) Zinc boost immune system --> Membantu tubuh melawan bakteria yang menyebabkan jerawat (Propionibacterium acnes)

4) Zinc ialah co-factor yang penting dalam membantu process vitamin A and E; yang mana kedua-duanya juga turut membantu tubuh melawan jerawat

➡Zinc - Vitamin A - Vitamin E --> Gabungan ketiga-tiga vitamin dan mineral ini membantu tubuh mengawal hormon. Hormon yang tidak stabil boleh mengakibatkan pengeluaran minyak berlebihan pada kulit

5) Zinc juga membantu dalam pertumbuhan tisu supaya kulit sentiasa segar

6) Zinc terlibat dalam sistesis protein dan pembentukan kolagen dalam badan --> Kedua2nya penting untuk mengekalkan kulit yang sihat dan menghilang kan parut jerawat yang hodoh.

Hebat kan...
So sesape yang runsing dengan jerawat batu atau jerawat yang lambat sangat nak pulih..
Maknanya korang perlukan Zinc tau..


Friday, 5 October 2018

Zinc Pluss Shaklee

Salam Sejahtera



Apakah Zinc Plus Shaklee

Zinc adalah mineral penting untuk badan kita. Tapi badan tak boleh nak hasilkan sendiri maka kita kena amik zinc dari sumber makanan harian dan suplemen.

Zinc banyak terdapat dalam sel dan komponen badan serta membantu menyokong dan mengaktifkan lebih 200 enzim dalam badan kita.

Enzim ini yang membantu fungsi sel-sel dalam badan dengan lebih bagus lagi. Sebab itu zinc penting untuk kesihatan badan kita!
   
               

Jom kita semak khasiat dan kelebihan Zinc Plus Shaklee

1. MASALAH JERAWAT: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat. Ia lebih baik dari penggunaan antibiotik.

 2. EKZEMA: Ekzema atau ectopic dermatitis antaranya disebabkan oleh kekurangan zink dalam badan. 

3. MENYEIMBANGKAN HORMON : Zinc mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan. 

4. KESIHATAN KULIT : zink berkait rapat dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

5. PENYEMBUHAN LUKA: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

6. GANGGUAN PROSTAT: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

7. MENURUNKAN BERAT BADAN: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

8. KEHAMILAN: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.
    
9. KESUBURAN & PEMBIAKAN: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.

10. FUNGSI BIOLOGI: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

11. MENGAWAL JANGKITAN : Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

12. ANTIOKSIDAN: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .

13. ENZIM: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.

14. KELESUAN KRONIK: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil makanan yg kaya dengan zink. 

15. BOTAK: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut

16. KEMEROSOTAN TULANG: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.

17. RABUN MALAM: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.

Banyakkan kelebihan Zinc Plus Shaklee.. 

Boleh la dapatkan sebotol sementara stok masih ada.  Produk baru muncul nie permintaannya ramai taw . Lama menyepi kan.. 

Boleh segera hubungi saya 

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan