Sunday, 2 September 2018

Testimoni Set Kesihatan Optimum

Salam Sejahtera

Testimoni Set Kesihatan Optimun 

KISAK MEK YANG TAK PERNAH JUMPA DOKTOR SEUMUR HIDUP
(Ibu kepada Master Mami)



Petang Semalam mek balik rumah, dia excited cerita dekat mie yang dia pergi check up semalam.

Terkejut juga mie. Tak pernah dia berani pergi jumpa Doktor ni 🤣

Dia buat- buat berani je semalam dia kata.

Bila buat check up tu,

Doktor terkjut tengok mek.
Dia tanya-tanya umur mek berapa.
Dah umur 56 tapi doktor tak percaya.
Doktor kata kenapa mek macam umur 45🤣

Tekanan darah mek okay ✅
Darah tinggi takde ✅
Kencing manis takde ✅
Jantung okay ✅

Dan semua masalah kesihatan mek alhamdulillah, doktor kata semua okay...

Mek memang takut nak g check up semua ni.
Mek memang jenis yang sangat takutkan doktor 🤣

Mek tak pernah kenal hospital.
Mek lahirkan kami 6 beradik dulu pun nurse dan bidan je datang rumah!

Selama 56 tahun ni sekali pun mek tak pernah duduk dalam hospital. 

Jadinya nak g jumpa orang yang bernama doktor tu memang susah bagi mek 😅🤣

Tapi semalam mek buat-buat berani pergi check up. 

Doktor siap  tanya mek, 
“apa rahsia umur mek 56 still nampak muda? masihsihat bertenaga ?”

Mek pun kata ...

“Doktor, mek makan supplement SHAKLEE”

Dah 6 tahun  mek kata..

Doktor pun terkesima,lalu cakap

"Patutlah tahap kesihatan saya lihat mek semuanya bagus. Wajah awet muda pulak tu" 😆😆

Doktor siap puji mek lagi 🤣

Dan syukur Alhamdulillah, 

Even mek dah makan Shaklee selama 6 tahun, kesihatan mek makin hari makin meningkat. 

Mek sangat bertenaga. Memang mie rasa tenaga mie kalah dengan tenaga dia 😭

Tenaga dia mcm umur 30! Seriously said.

Mie tak boleh kejar tenaga dia! 
Dah la mie baru 20. 
Dapat bayang tak tenaga mek macam mana?

Tapi mek sangat jaga pemakanan dia!!

Fast food dia tak makan. 
Dalam sethun ni boleh kira berapa kali dia sentuh fastfood.. tu pun kalau si anak yang ajak dia pergi kikiki.

Air dia selalu minum air buah je.
Wajib blend dengan Esp pagi-pagi.
Letak VIVIX + MEALSHAKE Shaklee sekali.

Vitamin shaklee yang mek makan ( set kesihatan optimum):

vitamin c
vitalea
omega guard
vitamin e
b complex
collagen

http://www.hanasihat.com/search/label/Set%20Kesihatan%20Optimum?m=0

Itu semua wajib dia consume everyday.
Breakfast wajib start dengan ESP of course!

Dah masuk 6 tahun mek setia dengan Shaklee...

Panadol yang mek suka letak dalam hand bgg 6 tahun yang lalu, kini memang dah tak perlukan lagi dah.

Kalau dulu selalu sangat berpanadol...

Demam je panadol!
Sakit lutut je panadol!
Selsema je panadol!

Itulahhhh mek yang dulu....

Tapi sejak kenal shaklee,

Tak pernah tertinggal telan semua vitamin tu ...

Mek siap kata,

"kalau mek tak makan Shaklee untuk tenaga dan kesihatan mek , mek tak rasa boleh buat kerja., boleh ke hulu ke hilir cergas macam ni dik" 😢

Asbab amalkan Shaklee, Allah izinkan mek sihat jauh dari umurnya sewaktu berusia 50 dulu.

Kita cuma mampu ikhtiar ,
selebihnya kita serahkan pada Allah ❤️

Sebab hanya Dia MAHA Segalanya !



Reactions:

0 comments:

Post a Comment