Saturday, 29 September 2018

Pengedar Shaklee Bandar Tenggara 0195434395

Salam Sejahtera





Semakin mendapat sambutan luar biasa.  Ramai yang inginkan kesihatan yang lebih baik dari sebelum .

Sejak saya jadi pengedar shaklee bandar tenggara , ramai yang sudah dapatkan vitamin keperluan mereka. 



Paling mudah jika mahu mendapatkan pelbagai vitamin untuk kesihatan boleh lah segera hubungi pengedar shaklee bandar tenggara 0195434395 segera.  Insya Allah penghantaran terus kerumah iaitu COD sentiasa ada. 

Untuk makluman anda antara vitamin paling dapat sambutan adalah seperti berikut. 

Vitamin C
Vitalea multivitamin 
Esp
Ostematrix
Lecithin 
Alfalfa complex. 
Glad complex
B complex
Cream Herbal
Peppermint Ginger
Vitamin C Chewble




Untuk kawasan Pengedar Shaklee Bandar Tenggara 0195434395 setiap hari ada penghantaran terus.  Kepada yang berminat boleh la hubungi saya terus 


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan







Tuesday, 25 September 2018

Gla Complex Bagus Untuk Kecantikan Kulit

Salam Sejahtera




"Saya baru cuba GLA hampir seminggu..AlhamdulillAh..parut dan jerawat semakin kurang di pipi..lebih efficient GLA dari vit E pada saya.. :)"

Antara respon yang dah jadikan Gla Complex sebagai supplemen untuk penjagaan kulit.. 

Selain untuk kesuburan Gla Complex juga bagus untuk kulit sebenarnya.

Mesti ramai yang tidak tahu keberkesanan Gla Complex dalam kecantikkan dan kesihatan Kulit. 

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

 Info lanjut mengenai GLA boleh baca di sini.


Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing.

Tahukah  GLA COMPLEX sebenarnya BAGUS UNTUK KECANTIKAN KULIT? .

Pengambilan GLA Complex (secara konsisten) juga boleh buat kulit muka licin dan glowin, sebab dalam GLA pun ada Vitamin E & Omega-6 .

Ramai yang sudah kenal EPO (Evening Primrose Oil) sebagai teman rapat wanita. Dalam GLA pun ada EPO : .

NAMPAK SAMA TAPI TAK SERUPA : .

1. 👉 kedua-duanya mengandungi Gamma Linolenic Acid (GLA) .

2. 👉 kuantiti gla dalam GLA Complex Shaklee adalah 2 kali ganda LEBIH TINGGI dari EPO .

3. 👉 1 biji kapsul GLA Complex Shaklee mengandungi 300mg gla berbanding EPO yang mengandungi 100mg gla (secara purata) .

4) Kandungan asli dalam GLA Complex Shaklee terdiri daripada : 
1. Borage Seed : 17%-25% 
2. Blackcurrant : 15%-20% 
3. EPO : 7%-10% . .

MANFAAT GLA COMPLEX untuk kulit : .


1.baik untuk ikhtiar inflamasi kulit, ekzema, alergi & kulit kering
2. Ikhtiar mengurangkan masalah pertumbuhan jerawat kerana hormon (seimbangkan semula hormon lelaki & wanita)
3.membaiki kulit dari dalam (baik untuk kecantikan kulit & pudarkan jeragat)
4.memperlahankan proses penuaan .

Antara lagi kebaikan  GLA Complex Shaklee :

🌻Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
🌻Meningkatkan kesuburan.
🌻Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
🌻Membantu dalam menangani menopause.
🌻Menguatkan kuku & rambut.
🌻Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
🌻Membantu mengurangi ekzema.
🌻Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
🌻Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
🌻Menguatkn immuniti badan.
🌻Memperlahankn process penuaan.
🌻Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
🌻Mengawal kencing manis
🌻Mengawal kolesterol.
🌻Bagus untuk saraf. 




Ia sangat membantu, terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat,jeragat , mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis

Kelebihan vitamin GLA Shaklee ni ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik.GLA juga akan melembapkan kulit 😍 yg ada masalah kulit kering.cepat2 laa ambil GLA COMPLEX ni



Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan




Tuesday, 18 September 2018

Testimoni Herbalax Shaklee

Salam Sejahtera 



Seminggu lebih dah saya kembali ambil Vitamin Herbalax nie.  Kesannya sangat luar biasa.

Tak perlu nak tunggu berminggu untuk ssedar kesannya kepada tubuh badan,  hanya dalam sehari pengambilan sudah dapat rasai keberkesanannya. 

POWERNYA HERBALAX SHAKLEE NI 😱

Nak la juga kongsi dengan korang testimoni Herbalax Shaklee. 

Sebelum tu nak tanya jugak adakah korang pon sama alami masalah yang sama macam saya. 

Dekat sini mesti yang ada masalah pembuangan kan??

Kadang2 sampai berhari2 tak membuang??tau kan bahaya sebenarnya macamtu 😱

Anda mesti ada yang nak detox tapi malas nak bancuh teh2 semua tu kan??

Jangan risau sebab HERBALAX SHAKLEE boleh bantu 😍😍

Kebaikan HERBALAX SHAKLEE 
.
🍑pembersihan najis yang tersekat.
🍑merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
🍑membantu masalah sembelit.
🍑tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi.
🍑mengempiskan perut.
🍑ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut

jadi dah tau kenapa sangat power HERBALAX ni untuk melegakan perut anda tu kan😁😁

Testimoni Herbalax Shaklee








Saya mengalami sembelit yang teruk sebab tu la saya mula ambil Herbalax semula.  Prosesnya sangat lembut dan tak menyakitkan malah beri keselesaan yang teramat sangat. 

Bagaimana sembelit mengganggu rutin harian dan Herbalax dapat membantu menyelesaikan dengan cepat 

http://www.hanasihat.com/2016/02/bila-sembelit-mengganggu-herbalax-ada.html?m=0

Jangan ambil mudah jika sembelit berlarutan.  Dengan adanya testimoni Herbalax Shaklee anda boleh kembali sihat tanpa perlu menahan terlalu lama setiap kali membuang.  

Boleh segera dapatkan sebotol untuk percubaan pertama.  Insya Allah anda tidak akan rugi.. 

Boleh segera hubungi saya untuk sebarang pertanyaa. 



Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Saturday, 15 September 2018

Omega Guard Bantu Kesuburan Lelaki

Salam Sejahtera




Macam mana omega guard bantu kesuburan lelaki??

Kebiasaannya Vitamin E yang paling juara dalam membantu kesuburan lelaki tapi jangan kita tak tahu Omega Guard pun boleh bantu kesuburan lelaki. 

Punca lelaki tidak subur ada banyak faktor yang menpengaruhi. Tapi mesti kita nak tahu bagaimana Omega Guard bantu kesuburan lelaki

Jom kita kupas sikit-sikit kelebihannya. 

DHA dan EPA yang terkandung dlm omega 3 akan membantu dalam komponen fosfolipid di sel sperma supaya sel sperma lebih sihat, perlindungan terhadap sel sperma yang lebih tinggi dan bagus.  

Selain daripada itu, EPA dan DHA juga diperlukan semasa proses kematangan sperma di dalam testis supaya sperma yang terhasil adalah terdiri daripada sperma yang matang, sihat dan sempurna.

Jadi amat penting untuk seseorang lelaki mendapat EPA dan DHA yang cukup untuk menyokong kesihatan sperma.




Omega Guard diperbuat dari sumber minyak ikan tulen 100%. Minyak ikan tulen pula ialah antara sumber terbaik Asid Lemak Omega-3.


Omega 3 ialah salah satu lemak sihat yang sangat diperlukan oleh badan kita dalam usaha meningkatkan peluang untuk hamil. Kita boleh dapatkan khasiat Omega 3 ini dari ikan yang berminyak seperti Mackerel dan Salmon.

Tapi kita juga harus berhati-hati supaya tidak termakan ikan yang tinggi kandungan merkuri. So, jangan risau sebab Omega Guard dari Shaklee diproses dengan menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal (advanced technology).

Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega 3 yang paling tulen dan yang paling semulajadi serta menyingkirkan bahan-bahan kimia berbahaya seperti plumbum, merkuri dan arsenik.


Friday, 14 September 2018

Kurang Tidur Punca Gemuk



Kurang tidur boleh jadikan kita gemuk? Ish3.... Macam tak logik aje statement ini kan?

Sebenarnya faktor tidur bukanlah sebab utama seseorang itu gemuk. Ada banyak lagi punca gemuk yang popular seperti pemakanan, aktiviti seharian dan genetik.

Akan tetapi, terdapat satu kajian yang menunjukkan mereka yang tidur kurang dari 6-7 jam berpotensi mengalami obesiti sebanyak 27%.

Dan mereka yang tidur kurang dari 5 jam pula berpotensi mengalami obesiti sebanyak 73%. (Kajian telah dijalankan kepada 9,000 orang di antara tahun 1982 dan 1984). Adakah anda seorg dari mereka?? Maka anda perlu berubah..

Anda perlu tahu apabila kita kurang  tidur, hormon dalam badan kita akan terganggu. Hormon tersebut adalah hormon leptin dan hormon ghrelin.

Apabila kita kurang tidur, badan kita akan mempunyai hormon leptin yang sangat sedikit dan hormon ghrelin yang sangat banyak.

TIPS TIDUR NYENYAK

Haritu saya ada terbaca Dr Rizal Abu Bakar Dr Otak, ada kongsikan 3 tips untuk tidur nyenyak. 

Tak kesah lah untuk dewasa, yang kadang stress sampai tak dapat tidur malam, pun juga bagus untuk kita apply pada anak-anak kecil. 

Senang je, ingat K G B

K - Tidur menghadap KANAN, iaitu atas lambung kanan, ia juga merupakan sunnah Nabi sallallahu'alaihiwasallam. 

G -  Tidur dalam suasana sangat GELAP had ngga dapat meransang hormon melatonin (hormon tidur) yang membantu kita dapat tidur nyenyak. 

B -  BERNAFAS dengan menggunakan hidung, hingga darah akan turun, gelombang otak juga akan turun seterusnya buat kita tidur lebih nyenyak.

Tips yang terbaik untuk diamalkan.  Tapi bimbang akan makin gemuk jika berterusqn kurang tidur Set Insomnia Shaklee boleh membantu. 


✅ *ESP:*
Menyediakan 14gram protein soya bukan GMO yang berkualiti tinggi membantu dalam meringankan kesakitan migrain dan kesukaran untuk tidur.
✅ *BCOMPLEX:*
Mengandungi 8 Vitamin B iaiyu Thiamin (B1), Riboflavin (B2), Niacin (B3), Panthothenic acid (B5), Pyridoxine (B6), Folic Acid (B9), Cobalamin (B12) dan Biotin yang dapat mengurangkan stress dan keresahan.
✅ *OSTEMATRIX:*
Menenangkan saraf dan melegakan stress. Magnesium di dalam Ostematrix dapat memperbaiki keadaan tekanan serta merehatkan otot dan saraf.

Kepada yang memerlukan boleh hubungi saya segera

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan






Friday, 7 September 2018

Vitamin Untuk Tulang Patah

Salam Sejahtera



Makin meningkat usia,  tahap ketumpatan tulang makin kurang.  .

Tulang patah mengambil masa yang lama untuk sembuh. Setelah melakukan operasi untuk menyatukan tulang kembali, pesakit masih perlu menunggu berbulan-bulan, bahkan tahun, agar tulang boleh kembali seperti semula.


Ada vitamin untuk rawat patah tulang adalah seperti. 



1. Kalsium

Ia bukan rahsia bahawa kalsium adalah salah satu nutrien yang diperlukan untuk mengekalkan kesihatan tulang. 
ÏBegitu juga apabila seseorang mengalami patah tulang.
 Makan kalsium yang cukup adalah perkara yang paling penting untuk menyembuhkan fraktur.
 Doktor James Balch dan Mark Strengler, pengarang Preskripsi untuk Penyembuhan Asli, mengesyorkan pesakit patah untuk mengambil makanan tambahan kalsium sehingga 500 - 600 miligram setiap hari.





Wednesday, 5 September 2018

Keistimewaan Ostematrix Shaklee

Salam Sejahtera





Apa yang best sangt dengan Ostematrik ni?

Sapa yg perlukan Ostematrik ni?

Keistimewaan Ostematrik Shaklee
.
Diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan, dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang. Kaplet bersaiz kecil, mudah ditelan.

Pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix® menunjukkan peningkatan dalam paras kalsium darah yang signifikan, diukur dalam tempoh 12-jam. 

Kalsium perlu diserap terlebih dahulu supaya badan boleh menggunakannya untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.

http://www.hanasihat.com/search/label/Ostematrik?m=0


Anda Memerlukan Lebih Daripada Kalsium untuk Tulang Yang Kuat

🍶Kalsium - Bahan asas untuk membina tulang
🍶Magnesium - Membantu menghantar kalsium kepada tulang
🌸Boron - Membantu metabolisme tulang
🌸Vitamin D - Merangsang penyerapan kalsium
🌸Kuprum, Zink and Mangan - Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang

Haaaa...itu laaa sebab kenapa kita perlukan ostematrik dlm badan kta.. So sapa yg perlukan 






http://www.hanasihat.com/2016/01/ostematrik-bukan-kalsium-biasa.html?m=0

Bulan ini ada promosi jimat harga..kepada yang stoknya makin susut @ yang baru nak cuba boleh la hubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Sunday, 2 September 2018

Testimoni Set Kesihatan Optimum

Salam Sejahtera

Testimoni Set Kesihatan Optimun 

KISAK MEK YANG TAK PERNAH JUMPA DOKTOR SEUMUR HIDUP
(Ibu kepada Master Mami)



Petang Semalam mek balik rumah, dia excited cerita dekat mie yang dia pergi check up semalam.

Terkejut juga mie. Tak pernah dia berani pergi jumpa Doktor ni 🤣

Dia buat- buat berani je semalam dia kata.

Bila buat check up tu,

Doktor terkjut tengok mek.
Dia tanya-tanya umur mek berapa.
Dah umur 56 tapi doktor tak percaya.
Doktor kata kenapa mek macam umur 45🤣

Tekanan darah mek okay ✅
Darah tinggi takde ✅
Kencing manis takde ✅
Jantung okay ✅

Dan semua masalah kesihatan mek alhamdulillah, doktor kata semua okay...

Mek memang takut nak g check up semua ni.
Mek memang jenis yang sangat takutkan doktor 🤣

Mek tak pernah kenal hospital.
Mek lahirkan kami 6 beradik dulu pun nurse dan bidan je datang rumah!

Selama 56 tahun ni sekali pun mek tak pernah duduk dalam hospital. 

Jadinya nak g jumpa orang yang bernama doktor tu memang susah bagi mek 😅🤣

Tapi semalam mek buat-buat berani pergi check up. 

Doktor siap  tanya mek, 
“apa rahsia umur mek 56 still nampak muda? masihsihat bertenaga ?”

Mek pun kata ...

“Doktor, mek makan supplement SHAKLEE”

Dah 6 tahun  mek kata..

Doktor pun terkesima,lalu cakap

"Patutlah tahap kesihatan saya lihat mek semuanya bagus. Wajah awet muda pulak tu" 😆😆

Doktor siap puji mek lagi 🤣

Dan syukur Alhamdulillah, 

Even mek dah makan Shaklee selama 6 tahun, kesihatan mek makin hari makin meningkat. 

Mek sangat bertenaga. Memang mie rasa tenaga mie kalah dengan tenaga dia 😭

Tenaga dia mcm umur 30! Seriously said.

Mie tak boleh kejar tenaga dia! 
Dah la mie baru 20. 
Dapat bayang tak tenaga mek macam mana?

Tapi mek sangat jaga pemakanan dia!!

Fast food dia tak makan. 
Dalam sethun ni boleh kira berapa kali dia sentuh fastfood.. tu pun kalau si anak yang ajak dia pergi kikiki.

Air dia selalu minum air buah je.
Wajib blend dengan Esp pagi-pagi.
Letak VIVIX + MEALSHAKE Shaklee sekali.

Vitamin shaklee yang mek makan ( set kesihatan optimum):

vitamin c
vitalea
omega guard
vitamin e
b complex
collagen

http://www.hanasihat.com/search/label/Set%20Kesihatan%20Optimum?m=0

Itu semua wajib dia consume everyday.
Breakfast wajib start dengan ESP of course!

Dah masuk 6 tahun mek setia dengan Shaklee...

Panadol yang mek suka letak dalam hand bgg 6 tahun yang lalu, kini memang dah tak perlukan lagi dah.

Kalau dulu selalu sangat berpanadol...

Demam je panadol!
Sakit lutut je panadol!
Selsema je panadol!

Itulahhhh mek yang dulu....

Tapi sejak kenal shaklee,

Tak pernah tertinggal telan semua vitamin tu ...

Mek siap kata,

"kalau mek tak makan Shaklee untuk tenaga dan kesihatan mek , mek tak rasa boleh buat kerja., boleh ke hulu ke hilir cergas macam ni dik" 😢

Asbab amalkan Shaklee, Allah izinkan mek sihat jauh dari umurnya sewaktu berusia 50 dulu.

Kita cuma mampu ikhtiar ,
selebihnya kita serahkan pada Allah ❤️

Sebab hanya Dia MAHA Segalanya !