Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Tuesday, 14 August 2018

Lecithin Emulsi Lemak Terbaik

Salam Sejahtera

Ada yang bertanya,PROSES EMULSI tu apa dia?Macam mana proses tu?

Ok..Ibaratkan ada segelas air dan dalamnya ada minyak.sama seperti kita makan segala jenis lemak dan minyak.

Jika kita tidak ambil lecithin,lemak dan minyak yang masuk ke dalam badan kita semuanya akan menyerap terus ke salur darah.

Lecithin adalah agen pengemulsi semulajadi.Lecithin Emulsi lemak terbaik.  Lemak dipecahkan molekulnya kpd lebih kecil supaya mudah bergerak dlm sistem pencernaan.

Lecithin yang berasal dari minyak biji soya berfungsi mengemulsi lemak dan memastikan lemak kekal di dalam sistem digestive dan tidak memendapkan diri ke dinding membran menjadi lemak kental. 

Emulsi lemak bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. 

Jadi secara logiknya Lecithin berupaya membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu dan bukannya 'membakar' lemak sedia ada yang sudah terkumpul di dinding membran.

Jadi, boleh kurus ke guna Lecithin ni? Terpulang. Kalau tiada lemak termendap, maka kuranglah lemak terkumpul. Customer saya ramai yang mengalami kekurangan berat, ada juga yang maintain sahaja tak turun- turun.

So Lecithin bukan lah pembakar lemak. Ia adalah pengemulsi lemak. Kamu perlukan sesuatu untuk keluarkan lemak yang telah teremulsi, iaitu Herblax atau Alfalfa.
.
🍀Kebaikan Lecithin Shaklee🍀
.
✔Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai PELARUT LEMAK.
.
✔Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu MEMBAKAR LEMAK LEBIH CEPAT.
.
✔Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
.
✔Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
.
✔Lecithin sangat baik untuk TINGKATKAN DAYA INGATAN. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease.
.
✔Lecithin adalah makanan otak dan saraf. Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
.
✔Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
.
✔Lecithin bertindak sebagai PELINCIR KEPADA SENDI- sendi badan kita.
.
✔Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS


0 comments:

Post a Comment