Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 13 July 2018

Vitamin Untuk Keguguran Rambut

Salam SejahteraWalaupun terdapat banyak faktor yang boleh membawa kepada keguguran rambut, ia adalah penting untuk mempertimbangkan peranan vitamin dalam merawat masalah rambut gugur. 

Vitamin memainkan peranan penting dalam fungsi badan yang betul, termasuk pertumbuhan sel dan pertumbuhan semula rambut dan kulit yang sihat. 

Diet seimbang yang kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran, lemak sihat dan protein adalah cara terbaik untuk memastikan badan anda mendapat semua nutrien yang diperlukan, tetapi merangsang vitamin tertentu melalui suplemen adalah cara yang baik untuk terus memastikan rambut 
yang sihat


B-Complex

Vitamin Complex mengandungi Biotin dan ia terkenal dalam menguatkan rambut serta kuku. Biotin juga membantu untuk meningkatkan kualiti elastik rambut dan dengan itu, menghalang ia daripada kerosakan.

 Disamping itu, Biotin bolehmembuat folikel rambut anda tebal serta kuat. Malah, kebanyakan dermatologi mengesyorkan penggunaan Biotin untuk rawatan keguguran rambut.

 Walaupun terdapat sumber yang baik Biotin dalam makanan tertentu seperti hati atau telur, ia akan menjadi tidak praktikal untuk mendapatkan Biotin cukup daripada makanan ini dan oleh itu hasil yang terbaik akan diperolehi daripada mengambil makanan tambahan.

Niacin, yang juga dikenali sebagai vitamin B3, membantu dengan peredaran di kulit kepala dan ini membantu rambut anda tumbuh semula. 

Vitamin B5 juga berfungsi seperti B3 tetapi juga boleh melambatkan kunci uban anda. Asid folik atau vitamin B9 juga membantu dalam pertumbuhan rambut.

Menggunakan vitamin yang baik dari keluarga B akan memberikan anda keputusan yang menakjubkan untuk rawatan kehilangan rambut anda dan berita baik adalah bahawa vitamin ini juga boleh didapati dalam beberapa makanan yang anda makan.
Vitamin E

Satu lagi vitamin yang bagus untuk rawatan keguguran rambut anda adalah vitamin E. Vitamin E terkenal kerana keupayaannya untuk melembapkan.

Ia benarbenar boleh membantu kulit kering anda serta rambut. Rambut anda berasal dari kulit kepala, mempunyai kulit kepala lembap boleh bukan sahaja memperbaiki keadaan rambut anda tetapi boleh membantu mencegah kehilangan rambut. 

Vitamin E juga membantu edaran di seluruh badan anda dan ini termasuklah kulit kepala yang benar-benar membantu anda untuk mendapat rambut sihat.
Vitamin C

VitaminCmembantu  untuk menghasilkan kolagen, gam yang memegang tisu kita bersama. Salah satu daripada gejala yang paling biasa kekurangan vitamin C adalah rambut rapuh dan mudah putus.


Lagi jimat jika kita mengambil vitamin dalam merawat masalah rambut gugur. Vitamin di atas bukan hanya untuk rambut tetapi juga bagus untuk kulit, kuku dan keseluruhan badan. Berbaloi kan? 

Jadi apa tunggu lagi, orang lain dah ramai yang mengambil vitamin untuk rambut dan tubuh badan yang sihat anda bila lagi?

Tetapi kenapa vitamin Shaklee? Terpulang pada anda untuk mengambil jenama apa pun, tetapi vitamin Shaklee adalah yang terbaik dan semulajadi yang sentiasa selamat, berkesan dan mesra alam. 


Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI

  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan0 comments:

Post a Comment