Saturday, 21 July 2018

Kenapa Kulit Kusam



Salam Sejahtera

Masalah kulit kusam adalah antara masalah kulit yang ramai wanita takuti. Pabila kulit wajah kusam dan hilang keserian, itu sedikit sebanyak mengurangkan kadar keyakinan diri kala berhadapan dengan orang ramai.

Namun, sebenarnya ramai yang keliru apakah sebab masalah kulit kusam berlaku. Jadi,  jom senaraikannya di bawah untuk informasi anda.

1. Penyahidrat
Kurang hidrat, bukan saja menyebabkan kulit rasa tegang dan tidak selesa tetapi juga punca utama kulit kelihatan kusam dan tidak bermaya secara keseluruhannya. 

Tanpa penghidratan yang sempurna, sel pada dasar kulit menjadi tidak aktif dan menyebabkan kulit kelihatan tidak sihat, bertenaga serta berseri.

2. Tekstur kulit tidak sekata
Kehadiran tompok kasar pada permukaan kulit akibat tekstur kulit tidak sekata mengakibatkan ia tidak mampu menyerlahkan sinar dan seri cahaya secara keseluruhan, sekaligus menyebabkan kulit kelihatan berbelak-belak dan kusam.

3. Kolagen tidak tersusun
Apabila kulit semakin matang pula, serat kolagen semakin lemah dan menjadi tidak tersusun. 

Keadaan ini menyebabkan cahaya seri tidak mampu memancar pada kulit, menyebabkan kulit kelihatan lebih gelap dan tidak berseri.

4. Pengedaran mikro yang lemah
Kulit orang Asia juga mempunyai masalah peredaran mikro. Ini bererti darah mereka kurang mengalir pada lapisan atas kulit yang menyebabkan kulit kelihatan kusam dan kurang bermaya. 

Kurangnya pengaliran darah pada dataran kulit di kalangan masyarakat Asia menyebabkan kulit kelihatan malap dan tidak begitu sihat.

Bila sudah tahu punca sebenar kenapa kulit kusam ,mesti nak jugak tahu cara @vitamin yang sesuai untuk cegah kulit dari makin kusam..

Boleh rujuk sini untuk maklumat lanjut 

http://www.hanasihat.com/search/label/Set%20Kulit%20Shaklee?m=0m


Sebarang pertanyaan produk boleh rujuk saya ya..

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan









Wednesday, 18 July 2018

Set Bersalin Shaklee ( Mudah &Terbaik )

Salam Sejahtera

                   

Sekarang semua orang nak cepat. Kalau boleh hari nie bersalin esok dah pulih sepenuhnya. Eh mana boleh camtu. Tubuh badan bukanya mesin yang dah diprogramkan.

Kadang bila dah bersalin mood nak berehat ja disamping anak yang baru lahir.  Saya la tu. Tu yang syok kalau bersalin dikampung.

Bukan saja mood nak rehat ja malah rangkaian set bersalin pun nak yang mudah dan terbaik hasilnya.

Pilihan bijak untuk kemudahan sepanjang proses berpantang semestinya Set Bersalin Shaklee yang sangat terkenal dengan prosesnya yang mudah dan berkesan

Untuk kebaikan setiap vitamin dalam set tersebut , boleh ka korang klik link 
nie

Pengalaman 3 anak dengan Set Bersalin Shaklee sudah cukup buat saya rasa ini la Se Bersalin Shaklee yang sangat mudah dan berkesan.

Kepada yang tak lama lagi nak bersalin tu bolehlah segera dapatkan.. Berbulan taw ketahanan setiap botol vitamin tu. So itu dah boleh jimatkan segala kos dah

Ok tak mau cerita panjang dah. Nak tahu mudah @ berkesan @ tidak Set Bersalin Shaklee nie...'

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan















Monday, 16 July 2018

Rahsia Kulit Tak Berkedut Dan Awet Muda

Salam Sejahtera



One of my favourite night skincare routine with Youth, RADIANCE C + E.

Biasanya hana akan cuci muka dengan cleanser, apply toner then hana akan apply 1 biji Radiance C + E nih.

Apa yang terkandung dalam Radiance C + E?

• 20% Vitamin C tulen
• Vitamin E 
• Esktrak Sel Rapsberry 

Yesss korang, Radiance C + E nih mengandungi pure & active ingredients tau..This is one of the reasons macam mana Youth boleh berikan fast effect seawal 7 hari!

Untuk hana sendiri, hana guna selang sehari. Siapa yang ada aging problem, pigmentation, parut degil, boleh lah guna setiap hari.

Dalam Radiance C + E nih ada 60 biji kapsul, so kalau guna hari hari boleh tahan 2 bulan. Macam hana selang sehari boleh tahan 4 bulan.

Seriously memang best sangat sangat tau Radiance C+E ni! Antara kelebihan gabungan bahan kandungan dalam Radiance C + E:

✅ Menjadikan kulit lebih tegang dan anjal
✅ Mencerahkan dan menggebukan kulit
✅MEMUDARKAN GARIS HALUS DAN KEDUTAN
✅ Mengatasi masalah jeragat dan parut degil
✅ Melicinkan tekstur kulit
✅ Mensekatakan tona kulit




Radiance C+E ni memang 100% natural, 100% vegan (daripada tumbuhan) & takde langsung bahan pengawet! Even bekas warna gold tu pun bukan plastik yer all natural, boleh try biarkan kat tepi sink lepas guna korang boleh nampak bekas gold tu cair.

Yang pastinya lepas pakai Radiance C + E nih memang kulit jadi sangat halus dan lembut! 

Muka pun makin lama makin cerah dan licin sebab Vitamin C memang sangat effective untuk mencerahkan dan melicinkan kulit muka tau! 

Mostly ramai orang consume Vitamin C untuk kulit cerah kan.. Kalau korang pakai Radiance C + E ni and consume Vitamin C pulak at the same time, memang double fast effect la luar dan dalam ❤️

Lepas apply Radiance C + E, baru lah apply night cream pulak.

Or if you nak buat sleeping mask, boleh mix kan 1 capsule Radiance C + E nih dengan sedikit Night Cream, then apply ke seluruh muka. Memang lembut dan halussss sangat kulit sampai ke pagi!

Lihat testimoni nie... Hasil dari Youth la nie..



Memang best effect sangat - sangat la kalau untuk yang idam  kulit sihat dan awet muda. Set lengkap Shaklee sangat menepati cita rasa semua kulit..

Okay i’m done for my skincare routine ... Jom cuba cepa😊


Petua Untuk Jadi Keluarga Bahagia

Salam Sejahtera



Sapa yang tak nak kebahagian berpanjangan sentiasa dan lagi terbaik sentiasa dibawah rahma Allah.

Kadang kita lupa kunci segala kebahagian itu datangnya dari Yang Maha Kuasa.

Setiap hari adalah adalah proses pembelajaran untuk kita capai kebahagian yang lebih baik.. Insya Allah dengan petua jadi keluaga bahagia boleh membantu kita lahirkan generasi terbaik untk masa depan

1 🔴 SOLAT awal waktu, PASTI keluarga akan bahagia. Beza orang yang sekadar solat dengan orang yang solat di awal waktu, ibarat langit dan bumi. Jauh bezanya. Dan Allah akan hujani rezeki pada rumah orang-orang yang jaga solat di awal waktu.

2 🔴 Wujudkan ta'lim dalam rumah sekurang-kurangnya 30 minit setiap hari. Ta'lim adalah sesi berkumpul sekeluarga dan bercerita tentang Allah, kisah nabi, tafsir quran, atau hadis-hadis. Jadikan rumah kita sebahagian dari taman syurga.

3 🔴 Wujudkan tiga waktu ini dalam keluarga, sekurang-kurangnya sekali sehari: Solat berjemaah, Makan berjemaah, dan Bercerita/berbual. Dan dalam ketiga-tiga waktu ini, haramkan handphone dan TV.

4 🔴 Menguap atau melihat handphone ketika pasangan atau anak-anak sedang bercerita, adalah akhlak yang sangat buruk.

5 🔴 Sebut nama pasangan dan anak-anak dalam doa selepas solat, setiap hari.

6 🔴 Banyakkan menyebut "ya arhamar rahimin" (Yang Maha Pengasih dan Penyayang). Supaya setiap anggota keluarga kita juga sentiasa ada dua sifat itu - penyayang dan pengasih.

7 🔴 Hindari sikap MALAS. Buang perkataan MALAS dalam kamus hidup. Allah benci orang yang malas, Allah menyempitkan rezeki orang yang malas. Kurangkan tidur, kurangkan makan, kurangkan social media, kurangkan berhibur. Kerana itu punca malas.

8 🔴 Tanda Allah sayang keluarga kita ialah bila setiap ahli keluarga mampu berlembut dan bertoleransi sesama sendiri. Kalau kita masih berkasar, kerap bertelingkah, kuat merajuk, pentingkan diri sendiri, maksudnya keluarga kita masih jauh dari Allah.

9 🔴 Orang yang paling kaya dan bahagia adalah orang yang kenal Allah, percaya Allah, RASA Allah sentiasa melihat, dan yakin setiap musibah dan nikmat itu adalah kerana kasih sayang Allah.

10 🔴 Apa ciri-ciri rumah yang Allah suka? Rumah yang sentiasa bersedia menyambut Rasulullah SAW sebagai tetamu. Bayangkan Rasulullah nak datang rumah kita petang ni. Adakah kita akan malu atau mengelak? Adakah kita akan sorokkan mana2 majalah, DVD, frame gambar? Adakah kita akan hulurkan Quran yang berhabuk (dah lama tak baca) kepada Rasulullah? Atau adakah kita dalam keadaan yang sentiasa bersedia untuk menyambut Rasulullah, dan yakin baginda akan suka berkunjung ke rumah kita? Tepuk dada.

11 🔴 Nafkah wajib seorang suami kepada isterinya ada tiga: Tempat tinggal, Makanan dan Pakaian. Suami isteri yang tinggal di rumah mak atau mak mertua atas sebarang sebab, bermaksud suami belum menyempurnakan nafkah tempat tinggal. Tapi kalau tiada pilihan, suami tetap perlu beri bayaran sewa (atau sumbangan setimpal) kepada tuan rumah, bagi menyempurnakan nafkah tersebut. Ini kewajipan. Dan kalau tak ditunaikan, suami akan menanggung dosanya, dan boleh jadi asbab rezeki keluarga sempit dan rumahtangga tak bahagia.

12 🔴 Rasulullah SAW tak pernah merungut apabila makanan yang disediakan isterinya tak sedap, kekurangan pada sikap/layanan isterinya, kenakalan anak-anak, sikap ego orang tua, rajuk/cemburu isterinya, atau sebarang kesusahan dalam rumahtangga. Rasulullah tak pernah merungut. Kerana merungut adalah salah satu tanda hati telah hitam.

13 🔴 Macam mana nak bersihkan hati yang hitam? Rajin basuh toilet, bersihkan rumah. Kerja-kerja "kotor" sebegini akan membersihkan hati dan menundukkan jiwa. Sambil bersihkan tandas, repeat dalam hati -
"Rajiah, kau bukan siapa-siapa, kau takde apa-apa, kau tak pernah buat apa-apa. Semua kebaikan yang ada pada kau, adalah kuasa dan pertolongan Allah semata-mata." 😭

14 🔴 Setiap kali kita nampak keburukan atau kekurangan pada pasangan dan anak-anak, kene SABAR. Betulkan diri sendiri dulu. Kadang-kadang kekurangan itu bukan pada pasangan atau anak-anak, tapi pada diri sendiri yang gagal bersyukur, gagal mendidik dan gagal menjadi contoh yang baik. Orang yang betul-betul yakin dengan Allah, tak pernah pandang rendah pada orang lain, termasuk dirinya sendiri.

15 🔴 Setiap kali buat kebaikan, jangan harapkan pujian daripada pasangan, tapi harapkan Allah pandang dan Allah sayang. Sebab bila Allah sayang, automatik seluruh makhlukNya sayang pada kita.

16 🔴 Kekalkan mawaddah (romantik) dalam rumahtangga. Jalan pegang tangan, baring atas riba pasangan, peluk pasangan, pandang wajah pasangan dengan rasa cinta. Biarpun di hadapan anak-anak.

17 🔴 Ringankan mulut untuk ucapkan kata cinta, kata penghargaan, pujian dan dorongan kepada pasangan dan anak-anak setiap hari. Itu akan melembutkan hati dan mengeratkan hubungan.

18 🔴 Rasulullah SAW tak pernah pukul/rotan/kurung/ikat/meninggikan suara kepada pasangan dan anak-anak. Baginda bijak menggunakan kemahiran komunikasi dan tutur kata yang berhemah untuk selesaikan sebarang konflik dan stress. Kekerasan dan kekasaran fizikal hanya akan mengeraskan hati dan menjarakkan hubungan.

19 🔴 Cara hidup kita menentukan cara mati kita. Dan cara mati kita menentukan cara kita dibangkitkan semula nanti. So kalau nak kesudahan yang baik, betulkan cara hidup bermula sekarang!

20 🔴 Sentiasa buat kebaikan, walaupun kepada pasangan yang tak pandai menghargai, pasangan yang ego, pasangan yang jahil, pasangan yang tak membalas kebaikan tersebut. Kerana setiap kebaikan yang kita buat, pasti akan dibalas oleh Allah. Buat baik, sebab nak Allah sayang, bukan sebab nak pasangan sayang. Ingat, tiada satu pun kebaikan yang sia-sia!

21 🔴 Rumahtangga yang sejahtera adalah salah satu syurga dunia. Sesiapa yang tak berusaha untuk capai syurga dunia, tak akan mampu beroleh syurga di akhirat nanti. Maka penting untuk kita berusaha capai keluarga sejahtera, sebelum mati.

22 🔴 Suami yang rajin tolong basuh pinggan, bukan suami dayus. Suami yang rajin tolong sidai baju, bukan suami dayus. Suami yang tolong mandikan anak-anak, bukan suami dayus. Suami yang patuh cakap isterinya, bukan suami dayus. Tapi suami dayus, adalah suami yang tak mampu membimbing isterinya ke jalan Allah, tak mampu menjaga aurat isterinya, tak mampu membentengi isterinya dari azab api neraka.

23 🔴 Rumahtangga yang sentiasa ada solat dan zikir di dalamnya, pasti akan tenang dan bahagia.

24 🔴 Jarak sesuatu masalah dengan penyelesaiannya, ibarat jarak dahi dengan tempat sujud. Apa pun konflik dalam rumahtangga, kembali pada Allah.

25 🔴 Kualiti sesebuah keluarga terletak pada kualiti solat anggotanya.

26 🔴 Sentiasa bersedekah sesama anggota keluarga. Kerana sedekah itu lebih tajam daripada doa.

27 🔴 Keluarga adalah asas hidup. Kalau keluarga sejahtera, seluruh perjalanan hidup akan mudah.

28 🔴 Seorang suami perlu ada sifat "ghirrah". (Bukan ghairah. Itu memang dah confirm ada 😂) Ghirrah bermaksud cemburu. Cemburu yang bertujuan untuk memelihara kehormatan isteri dan menghindar isteri daripada maksiat dan dosa. Contoh, kalau isteri nak keluar dengan kawan2, suami boleh izinkan. Dengan syarat, auratnya terpelihara, pergaulannya terjaga.

29 🔴 Doa bila rumahtangga dilanda badai atau musibah:
          Surah At-Taubah, ayat 128-129.
          Ini doa favourite Rasulullah SAW.

30 🔴 Doa supaya satu keluarga sentiasa jaga solat:
          Surah Ibrahim, ayat 40.

31 🔴 Doa supaya Allah sentiasa pelihara ibu bapa kita, dan jadikan anak-anak kita taat:
          Surah Al-Ahqaf, ayat 15.

32 🔴 Doa memohon zuriat, dan agar Allah sentiasa beri kesabaran ketika belum ada zuriat:
          Surah Maryam, ayat 1-10.

Semoga memberi manfaat untuk semua...

                                                                   

Friday, 13 July 2018

Vitamin Untuk Keguguran Rambut

Salam Sejahtera



Walaupun terdapat banyak faktor yang boleh membawa kepada keguguran rambut, ia adalah penting untuk mempertimbangkan peranan vitamin dalam merawat masalah rambut gugur. 

Vitamin memainkan peranan penting dalam fungsi badan yang betul, termasuk pertumbuhan sel dan pertumbuhan semula rambut dan kulit yang sihat. 

Diet seimbang yang kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran, lemak sihat dan protein adalah cara terbaik untuk memastikan badan anda mendapat semua nutrien yang diperlukan, tetapi merangsang vitamin tertentu melalui suplemen adalah cara yang baik untuk terus memastikan rambut 
yang sihat






B-Complex

Vitamin Complex mengandungi Biotin dan ia terkenal dalam menguatkan rambut serta kuku. Biotin juga membantu untuk meningkatkan kualiti elastik rambut dan dengan itu, menghalang ia daripada kerosakan.

 Disamping itu, Biotin bolehmembuat folikel rambut anda tebal serta kuat. Malah, kebanyakan dermatologi mengesyorkan penggunaan Biotin untuk rawatan keguguran rambut.

 Walaupun terdapat sumber yang baik Biotin dalam makanan tertentu seperti hati atau telur, ia akan menjadi tidak praktikal untuk mendapatkan Biotin cukup daripada makanan ini dan oleh itu hasil yang terbaik akan diperolehi daripada mengambil makanan tambahan.

Niacin, yang juga dikenali sebagai vitamin B3, membantu dengan peredaran di kulit kepala dan ini membantu rambut anda tumbuh semula. 

Vitamin B5 juga berfungsi seperti B3 tetapi juga boleh melambatkan kunci uban anda. Asid folik atau vitamin B9 juga membantu dalam pertumbuhan rambut.

Menggunakan vitamin yang baik dari keluarga B akan memberikan anda keputusan yang menakjubkan untuk rawatan kehilangan rambut anda dan berita baik adalah bahawa vitamin ini juga boleh didapati dalam beberapa makanan yang anda makan.




Vitamin E

Satu lagi vitamin yang bagus untuk rawatan keguguran rambut anda adalah vitamin E. Vitamin E terkenal kerana keupayaannya untuk melembapkan.

Ia benarbenar boleh membantu kulit kering anda serta rambut. Rambut anda berasal dari kulit kepala, mempunyai kulit kepala lembap boleh bukan sahaja memperbaiki keadaan rambut anda tetapi boleh membantu mencegah kehilangan rambut. 

Vitamin E juga membantu edaran di seluruh badan anda dan ini termasuklah kulit kepala yang benar-benar membantu anda untuk mendapat rambut sihat.




Vitamin C

VitaminCmembantu  untuk menghasilkan kolagen, gam yang memegang tisu kita bersama. Salah satu daripada gejala yang paling biasa kekurangan vitamin C adalah rambut rapuh dan mudah putus.


Lagi jimat jika kita mengambil vitamin dalam merawat masalah rambut gugur. Vitamin di atas bukan hanya untuk rambut tetapi juga bagus untuk kulit, kuku dan keseluruhan badan. Berbaloi kan? 

Jadi apa tunggu lagi, orang lain dah ramai yang mengambil vitamin untuk rambut dan tubuh badan yang sihat anda bila lagi?

Tetapi kenapa vitamin Shaklee? Terpulang pada anda untuk mengambil jenama apa pun, tetapi vitamin Shaklee adalah yang terbaik dan semulajadi yang sentiasa selamat, berkesan dan mesra alam. 


Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI





  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan







Monday, 9 July 2018

Pilihan Kolagen Terbaik


Salam Sejahtera




Banyak kan supplement kolagen yang ada di pasaran? Macam-macam jenis ada... ada yang sapu-sapu... ada yang minum... ada yang bancuh.. ada yang suntik... pendek kata semua ada.

Biasanya apa faktor kita pilih kolagen? Banyak faktor kan, bergantung pada individu. Ada yang cari yang murah, ada yang nak yang senang ditelan, ada nak yang natural, ada yang nak yang the best quality of all....

Tapi, adakah kolagen semua sama, beza pada harga, bentuk (cecair, serbuk, pepejal) dan jenamanya saja?

Saya bukan nak promote kolagen Shaklee, tapi saya nak share sikit panduan untuk memilih kolagen.


(1) Pastikan kolagen tersebut dari TYPE 1. Type 1 collagen adalah yang paling banyak terdapat dalam tubuh kita, dari hujung rambut ke hujung kaki. 

(2) Kolagen dalam bentuk asalnya tidak boleh diserap dgn mudah oleh tubuh kita dengan begitu sahaja. Carilah kolagen yg menjalani proses hidrolisis atau hydrolized collagen agar mudah diserap dan diterima oleh tubuh kita.

(3) Kolagen memerlukan vitamin dan nutrien lain untuk membantu penyerapan. Pilihlah yang mengandungi bahan lain juga.

(4) Sesetengah produk kolagen dicampur dengan gula tambahan supaya rasanya sedap, kerana kolagen asli ada rasa yang kurang menyenangkan, atau hambar. Pastikan ia menggunakan pemanis natural.

(5) Kolagen dari sumber marin adalah yang paling pure, paling selamat dan paling tinggi bioavailability berbanding kolagen jenis lain. Hati-hati dengan kolagen yang murah-murah kerana ia mungkin dihasilkan dari sisa-sisa rumah sembelihan dan tidak menjalani kawalan kualiti yang ketat.

Buatlah pilihan yang tepat. Jangan mudah terpengaruh dengan testimoni dan kata-kata orang semata. Buatlah sedikit kajian (semudah baca label & Google). Ingatlah tubuh kita ni tiada galang gantinya.


Semoga bermanfaat untuk mereka nak kelihatan kulit yang sihat dan cantik.

Lagi menarik.. Bulan ini ada promosi harga jimat...