Wednesday, 23 May 2018

Detoks

Salam Sejahtera



Detoks

Proses mengeluarkan racun dari tubuh, membuang lebihan lemak degil dan meneutralkan asid dalam badan. Badan yang neutral akan menjaga tubuh untuk kekal sihat dan ideal.

Bila kita buat DETOKS di mana toksin  berjaya dikeluarkan, badan menjadi lebih mudah menyerap nutrisi seperti antioksida dan vitamin dari sumber makanan dan supplemen.

 ANTIOKSIDA inilah yang akan membantu melawan radikal bebas dan oksidasi di dalam badan.

 Jadi kalau ambil vitamin antioksida A, C, E tapi masih tak cantik dan kelihatan muda juga, ha, silalah buat detoks!

Bulan ini ada promosi Set Detoks Shaklee


Kepada yang nak tahu lagi detail berkaitan Detoks ini. Boleh rujuk link ini..

http://www.hanasihat.com/search/label/Set%20Detoks%20Shaklee?m=0

Kepada yang nak dapatkan vitamin untuk Detoks boleh segera hubungi saya


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan



Sunday, 20 May 2018

Masalah Perhadaman Dibulan Ramadhan

Salam Sejahtera



Tiga masalah yg sering berlaku yg melibatkan masalah perhadaman ketika dibulan Ramadan iaitu

1. Refluks (angin), 
2. Sembelit 
3. Muntah serta cirit-birit disebabkan oleh keracunan makanan.

1. Refluks atau angin

Refluks, angin atau dyspepsia merupakan keadaan di mana pesakit akan mengadu sakit perut, kembung dan pedih ulu hati, loya, muntah dan rasa kurang selesa.

Ini berlaku apabila asid daripada perut telah naik ke atas saluran bawah esofagus. Masalah ini kerap berlaku terutama sekali selepas makan dalam kuantiti yang banyak.

2. Sembelit

Sembelit! Semasa bulan puasa, keadaan ini berlaku kerap dalam bulan puasa kerana faktor kekurangan air dan tidak mengambil makanan secara seimbang.

Apa yang sering berlaku adalah kebanyakan dari kita mengambil banyak makanan dengan karbohidrat tinggi tanpa mengutamakan makanan yang mengandungi serat seperti bijirin, buah dan sayur-sayuran.

3. Muntah dan cirit-birit

Gastroenteritis akut (muntah dan cirit birit). Ini sering berlaku di waktu bulan Ramadan kerana kebanyakan kita sering membeli makanan daripada luar. 

Disebabkan sesetengah gerai kurang mengutamakan kebersihan dan mutu makanan, maka ini boleh membawa kepada keracunan makanan dan menyebabkan gejala muntah dan cirit birit.

Kebersihan dan penjagaan pemakanan dengan sebaiknya adalah sebahagian dari ajaran Islam, terutamanya semasa berpuasa.

Cara pencegahan.

1. Reflux 

Kebanyakan pesakit akan bertambah baik apabila berpuasa kerana kandungan asid dan simptom (gejala) akan berkurangan.

Bagi pesakit yang masih dalam rawatan, dinasihatkan untuk meneruskan pengambilan ubat manakala yang mengalami sakit yang berterusan dinasihatkan untuk berjumpa doktor.

Cara pencegahan adalah mengelak makan yang berlebihan, makanan berlemak dan berhenti daripada merokok.

Bulan Ramadan adalah peluang keemasan untuk seseorang berhenti merokok dan mengamalkan cara pemakanan yang sihat.

2. Sembelit 

Kita perlu mengambil makanan yang seimbang, secara amnya, mengamalkan pemakanan yang sihat seperti mineral dan vitamin (buah dan sayur-sayuran), serat, bijirin dan pengambilan air sebanyak lima hingga lapan gelas sehari, iaitu pada waktu berbuka dan juga sewaktu bersahur.

3. Gastroenteritis akut (muntah dan cirit birit) 

Bagi mengelak masalah ini, kita digalakkan untuk menyediakan makanan di rumah dan menjaga tahap kebersihan.

Bagi yang ingin membeli, amatlah digalakkan untuk mengutamakan kebersihan persekitaran makanan tersebut dijual.

Anda perlu mengambil pelbagai jenis makanan secara seimbang dan sederhana serta berdasarkan Piramid Panduan Makanan.

Selain daripada mengamalkan gaya hidup yang aktif dan sihat, diet yang berkhasiat serta seimbang sememangnya boleh membantu mencegah atau mengurangkan keasidan gastrik, sembelit serta masalah penghadaman lain.


Tuesday, 15 May 2018

Hadiahkan Kesihatan Untuk Yang Tersayang




Hargai yang tersayang hadiahkan kesihatan. Wah menarik sungguh promosi bulan ini. Al maklum la bulan ini banya sambutan yang membabitkan orang tersayang. Bermula dengan hari ibu 13 may dan diikuti hari guru dan jugak hari bapa.

Lagi best promosi hargai orang tersayang ini jatuh dekat dengan kedatangan bulan Ramadhan yang bakal tiba.

Alhamdulillah sejak saya sertai Shaklee untuk insan- insan tersayang saya sentiasa saya support dengan vitamin.

 Walaupun jauh contoh mak ayah saya yang jauh..keperluan suplimen untuk kelangsungan aktiviti diorang tak terjejas.

Bulan ini ada promosi hebat untuk hargai  insan- insan yang tersayang.Kalau selalu promosi 5% ja potongn. Tapi kali ini potongan sebanyak 10% setiap pembelian 2 item produk diatas.

Meal shake terbaik untuk perkembangan dan pertumbuhan anak-anak. Boleh tingkatkan selera anak. Yang paling best untuk anak- anak yang baru nak belajar berpuasa. Pilihan bijak la untuk ibu- ibu hidangkan ketika sahur.

Selain Meal shake ada jugak promosi Performance Drink. Minuman penambah tenaga yang terbaik. Cegah kita dari mudah hydrytion.Sangat sesuai diambil ketika berbuka. Lambat pulak rasa dahaga jika diamalkan sepanjang Ramadhan ini

Memang berbaloi promosi bulan ini. Boleh la anda dapatkan segera. 

Sudah la jimat membeli dengan harga murah , dapat pulak beg percuma dari Shaklee. Sangat fleksibel untuk dibawa kemana- mana.

Kepada yang berminat set hargai yang tersayang yang sanga jimat nie boleh la segera hubungi saya.

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan





Saturday, 5 May 2018

Rahsia Set Kesuburan Shaklee

Salam Sejahtera




Set kesuburan Shaklee adalah gabungan beberapa vitamin penting berfungsi untuk menambah kesuburan suami isteri dan sekaligus meningkatkan tahap peratusan kehamilan dan kebolehan untuk mengandung.

Itulah rahsia set kesuburan Shaklee yang ramai tidak ketahui. Apabila keberkesanannya dalam membantu ramai pasangan yang sukar mendapat anak. Menjadi satu kemestian bagi yang ada masalah kesuburan untuk mengamalkannya.

Ok kita kupas lagi rahsia set kesuburan Shaklee melalui satu persatu vitamin dan kebaikanya.



Untuk suami dicadangkan 2 jenis vitamin iaitu.

Esp - mengandungi asid amino yang sangat tinggi nilai dalam pembentukan sel

Kalau kita faham, sel yang sihat akan memudahkan proses berkaitan persenyawaan.

Vita E Complex- membantu tingkatkan hormon seks sana ada untuk lelaki mahupun wanita.
Keunikan vitamin E Shaklee adalah kerana ianya turut mengandubgi silenium 

Selain itu juga bagus untuk jantung dalam masa yang sama boleh menibgkatkan pengeluaran hormon testosteron.

Untuk isteri pulak disyorkan sangat untuk segera mengamalkan vitamin tersebut.

Esp - membantu menyihatkan set tubuh dan memudahkan lagi proses persenyawaan. 

B complex - membantu dalam melawan tekanan perasaan atau stress. Mencegah anemia dan jugak sebagai penggalak pertumbuhan sihat dan normal.

Gla complex - menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid teratur. Membantu meningkatkan kesubura dan melegakan PMS ( sindrom pra haid.


Lagi rahsia set kesuburan shaklee.. Adalah sejauhmana keberkesanan vitamin- vitamin tersebut bertindak balas.





Dah tahu kan rahsia set kesuburan Shaklee. Oleh itu jika anda sedang alami masalah kesuburan ketika ini , boleh la merasai sendiri keberkesanan set kesuburan Shaklee..

Nak dapatkan dengan mudah???

Boleh segera hubungi saya..

Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan



Friday, 4 May 2018

Promosi Sambut Ramadhan Shaklee

Salam Sejahtera.


Berbaki berapa minggu saja lagi kita nak bertemu Ramadhan.  Syukur pada Allah kerana dipanjangkan umur kita untuk bertemu lagi bulan Ramadhan

Bulan Ramadhan ialah bulan di mana kita berpeluang mengumpul sebanyak mana pahala melalui ibadah ibadah yang kita lakukan..

Tapi kadang kala, bila berpuasa kita rasa letih dan asyik nak tidur.. Eh, rugilah kalau tidur banyak masa bulan puasa kan?.

Sedangkan kalau masa tidur tu kita ganti dengan mengaji, habis ramadhan dah & khatam satu Al Quran dah InshaAllah 😊

So, hana nak cadangkan pengambilan Set Ramadhan ini.. Set ini sangat sangat membantu anda yang nak berpuasa dengan bertenaga sepanjang hari..




InshaAllah mudah untuk bekerja dan mudah untuk beribadah sepanjang hari 😘

Selain itu. Bulan nie juga ada Pomosi Sambut Ramadhan Shaklee yang sememangnya ditunggu- tunggu oleh ramai orang. Korang boleh rujuk iklan bawah nie untuk lebih detail




Dah tengok promosi sambut ramadhan kan. Ok jom saya selit sikit maklumat produk yang paling best sepanjang berpuasa iaitu tak lain tak bukan iaitu  Esp protien soya


ESP Shaklee untuk sambut Ramadhan ...kenapa Esp? 

Esp Kaya dengan protein memberikan rasa kenyang yang lama dan tenaga yang berpanjangan. Mmepunyai kandungan indeks glisemik yang rendah sesuai untuk penghidap kencing manis. Juga memiliki 9 asid amino yang penting. 

Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak dan tiada kolestrol. Untuk ibu menyusu ESP adalah milkbooster walaupun anda berpuasa InsyaAllah ESP bantu menghasilkan susu yang lebih baik.

Bestkan nak sambut Ramadhan. Lagi best kalau puasa kali  lancar saja sebulan tanpa macam2 masalah kesihatan dan lebih bertenaga mengerjakan ibadah sepanjang Ramadan nie.

Jom dapatkan Promosi sambut ramadhan shaklee



Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan




Pengedar Shaklee Kedah COD Alor Setar 0135095819

Salam Sejahtera



                  

Berita baik untuk warga negeri jelapang padi yang tercari-cari nak dapatkan rangkaian produk shaklee

Sedia maklum permintaan produk Shaklee sekarang ini sangat memberansangkan. Semua nak sihat,  nak kurus, nak cantik , nak subur,  nak bersalin , nak sihatkan anak-anak..

Shaklee menyediakan keperluan lengkap untuk bantu kesihatan anda yang menyeluruh. Anda boleh dapatkan semua produk dengan pengedar sah kami..

Kepada orang kedah yang area Alor Setar perlukan vitamin segera boleh hubungi Siti Aishah COD 0135095819..

Antara stok yang sedia ada.

Vitamin C
Gla complex
Vitalea
B complex
Ostematrix
Vitamin E
Esp
Omega Guard
Vitamin C Chew
Alfalfa Complex
Lecithin 
Cream Herbal

Untuk memudahkan korang mendapatkan vitamin boleh terus add fb cik siti nie.

                  

Atau pun korang boleh follow IG . Lagi la sanga mudah..

                    
Jom dapatkan vitamin promosi bulan ini..