Labels

CARA ORDER MUDAH

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 23 March 2018

Serangan Sakit Belakang Dan Puncanya


Salam SejahteraSerangan Sakit Belakang Dan Puncanya

Sakit belakang boleh menyerang secara tiba-tiba dari sesuatu yang mudah seperti bersandar untuk mengambil pen pada lantai. 

Dalam kebanyakan kes, sakit belakang hanya bertahan lama dan akan hilang sendiri. Walau bagaimanapun, jika anda mengalami sakit belakang kronik, beberapa penyesuaian mudah dalam aktiviti harian anda mungkin bermanfaat.

 Ternyata gaya hidup memainkan peranan penting dalam sakit belakang, jadi beberapa kebiasaan yang sihat seperti postur, senaman, dan diet boleh membantu melegakan kesakitan belakang kronik serta mengelakkan masalah di masa depan.

Apakah punca terjadinya sakit belakang 


1. Komputer


(*)Jika anda bekerja di pejabat/di rumah dan menggunakan komputer seharian, anda sebenarnya cukup berisiko terkena sakit belakang. Menggunakan komputer dengan postur duduk yang tidak tepat  boleh menyebabkan sakit belakang. Untuk mencegahnya, duduklah dengan postur yang betul dan kemas meja kerja anda dengan baik.

2. Kasut

(*)Memilih kasut juga penting untuk menjaga kesihatan belakang serta mencegahnya daripada rasa berdenyut-denyut. Salah satu, kasut yang paling banyak mengundang sakit belakang adalah kasut tumit tinggi. Kasut jenis ini akan membuatkan tubuh lebih condong ke depan sehingga membuat tulang belakang bekerja lebih kuat.

3. Beg

(*)Beg yang terlalu berat juga adalah punca sakit belakang. Jika anda sudah terbiasa ‘menggendong’ beg yang berisi macam-macam, sehingga membebankan, cuba kurangkan ya. Mulai besok, jangan lagi bawa beg yang terlalu berat!

4. Telefon bimbit

(*)Menggunakan telefon bimbit dalam waktu yang terlalu lama juga boleh mengundang punca sakit belakang.  Biasanya ketika menggunakan telefon bimbit, seseorang itu akan mencondongkan lehernya dan membuatkan postur tubuh menjadi tidak kena. Jika berjalan dalam masa yang agak lama, tidak mustahil anda akan diserang sakit belakang.

5. Dompet

(*)Meletakkan dompet tebal di saku belakang, seperti yang sering dilakukan oleh kaum lelaki boleh menyebabkan sakit belakang. Kebiasaaan ini boleh menjadi punca sakit belakang kerana kedudukan dompet yang terlalu tebal dalam waktu yang lama akan memberikan tekanan pada otot di dalamnya.


6. Kurang bersenam

(*)Ketika berasa sakit belakang biasanya seseorang akan beristirahat dan tidak berani untuk lasak bergerak. Sedangkan, jika ingin segera sembuh daripada kesakitan tersebut, anda disarankan agar tetap aktif melakukan senaman. Yoga adalah salah satu senaman yang boleh dilakukan untuk meredakan sakit belakang.

7. Berbasikal

(*)Punca sakit belakang juga boleh dikaitkan dengan aktiviti berbasikal. Ia terjadi jika kedudukan basikal tidak tepat dengan postur tubuh ketika anda berbasikal.[ SET SAKIT BADAN & KEBAS SHAKLEE  ]

Ramai yang selalu mengalami sakit badan, sakit pinggang & belakang , kebas pada tangan dan kaki.

Jangan risau boleh ikthiar dengan suplemen Shaklee iaitu :-

B COMPLEX 
============
 - Vitamin B membantu kesihatan saraf dan 
   fungsi saraf
 - Kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan   
   kerosakan saraf di tangan dan kaki
 - Mengurangkan rasa kebimbangan dan 
   mempunyai kesan menenangkan pada saraf

OSTEMATRIX
=============
 - Mengelakkan kekejangan, kebas-kebas sakit 
   tulang belakang, sakit sendi & artritis
 - Mengatasi masalah pereputan tulang
 - Memastikan tulang padat bagi mengampu 
   tubuh yang berat
 - Meredakan sakit otot dan memberi tenaga 
 - Membantu meringankan tekanan 

OMEGA GUARD 
==============
 - Menjaga kesihatan sendi 
 - Mengandungi DHA & EPA mengurangkan 
   inflamasi iaitu rasa panas kemerahan
 - Asid lemak Omega 3 mengurangkan faktor 
   penyakit osteoarthritis dan menurunkan 
   paras kemusnahan dan inflamasi pada sel 
   cartilage
 - Mengurangkan simptom kekakuan sendi di 
    awal pagi, bengkak dan sakit di sendi
 - Paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu 
   rawan membolehkan mencegah 
   kemusnahan enzim yang membentuk tisu    
   rawan.
- Mencegah arthritis, memelihara fungsi sendi 
  dan gout dengan efektif.


Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan
0 comments:

Post a Comment