Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Saturday, 10 March 2018

Kebaikan Vitamin E Untuk Kesuburan Lelaki


Salam Sejahtera


Mungkin ada yang belum tau, Vitamin E sangat bagus untuk lelaki. Kalau wanita ambil Vitamin E untuk kecantikan, lelaki pula ambil Vitamin E untuk kesuburan.

Lelaki berusia 14 tahun ke atas memerlukan sekurang-kurangnya 15 mg/sehari (22.4 IU) Vitamin E (alpha-tocopherol) & tidak melebihi 1000 mg/ sehari (1500 IU)!!

Vitamin E boleh diperolehi daripada sayur-sayuran hijau gelap seperti brokoli, udang, badam, kacang hazel, pistachio, atau susu soya.

Tapi, 25 - 50g makanan di atas hanya dapat membekalkan 0.5mg daripada keperluan Vitamin E harian!! So, kenalah topup daripada suplemen.

Dalam banyak-banyak suplemen Vitamin E di pasaran, ada satu Vitamin E yang boleh memberikan sekurang-kurang 322.89 mg (400 IU) Vitamin E (d-alpha tocopherol yang mudah diserap)  bagi setiap kapsul untuk keperluan lelaki gagah & perkasa! 

Kebaikan vitamin E Complex untuk kesuburan lelaki??

💊Vitamin E Complex Shaklee merupakan salah satu supplement vitamin Shaklee yang disarankan untuk diambil oleh para suami yang telah sekian lama mencuba untuk memperolehi zuriat.

💊Ini kerana Vitamin E Complex ini mengandungi bahan-bahan yang mampu membantu meningkatkan tahap kesuburan lelaki; dari aspek meningkatkan kualiti serta bilangan sperma. 

👉Antara kandungan Vitamin E Complex ini adalah:

💊Vitamin E semulajadi - Vitamin E merupakan sumber yang kuat untuk imuniti dan kulit & mata yang sihat.

💊Ia juga bertindak sebagai anti oksidant bagi badan manusia.

💊 Ia mampu melindungi sel-sel badan manusia daripada rosak.

💊Selenium - Selenium memainkan peranan penting dalam meningkatkan metabolisme serta mencegah kanser prostat pada lelaki. 

💊Antara sumber makanan yang mengandungi tinggi selenium adalah kekacang, ikan tuna, ikan kod, daging serta bijirin.

💊Ekstrak biji anggur - Ia berasal daripada biji anggur merah yang diekstrak minyaknya

💊 berkesan dalam melancarkan sistem peredaran darah, mengurangkan kadar kolesterol jahat (LDL), mengurangkan bengkak disebabkan kecederaan serta bertindak sebagai anti oksidant. Ia juga dipercayai mampu mengurangkan risiko kanser.

👉Justeru, kepada mereka yang telah sekian lama berusaha untuk mendapatkan cahaya mata, pengambilan Vitamin E Complex ini boleh menjadi satu lagi ikhtiar untuk mendapatkan si comel yang amat diidamkan selama ini! Insya Allah, dengan iringan doa & tawakkal, ia akan membuahkan hasil suatu hari nanti.. (^_^)
0 comments:

Post a Comment