Wednesday, 14 March 2018

Antioksidan Boleh Hentikan Jerawat


Salam Sejahtera




Punca kulit kerap ditumbuhi jerawat boleh jugak dikaitkan dengan faktor hormon dan juga faktor toksin yang penuh dalam badan. 

Alternatif untuk hentikan pun ada banyak cara jugak.  Salah satunya dengan pengambilan supplimen yang ada kandungan antioksidan 

Antioksidan adalah antara komponen penting untuk hentikan jerawat. Antioksidan boleh dijumpai dalam sebum (minyak yang dihasilkan di liang pori muka).

Antioksidan ini bertanggungjawab untuk menghalang komponen yang terkandung dalam sebum (squalene) daripada teroksida (squalene peroxide), salah satu punca yang menyebabkan liang pori tersumbat.

Oleh itu, sebab itu pentingnya vitamin C dalam merawat jerawat kerana vitamin C adalah number one water-soluble antioxidant.




Vitamin C adalah penyumbang utama electron kepada radikal bebas (ini adalah fungsi antioksidan untuk deactivate radikal bebas).

 Ia juga mampu melindungi tisu-tisu seperti protein dan lipid daripada teroksida. Tambahan lagi, vitamin C ini secara tidak langsung dapat menghalang liang pori kita daripada tersumbat.

Vitamin C juga melindungi kulit melalui penghasilan kolagen. Dengan cara ini, protective barrier kulit akan lebih kukuh. Ia juga menghalang pigmentasi kulit dan boleh membantu menghilangkan parut jerawat.

Ramai yang dah alami perubahan kulit selepas mengamalkan vitamin yang tinggi antioksidamnya. 

Korang boleh tengok sendiri wajah-wajah testimoni yang berpuas Hari. 







Bagaimana?  Puas hati tak?. Best kan kalau kulit kita kembali sihat dan bebas jerawat macam nie.. 

Hasilnya bukan saja antioksidan boleh hentikan jerawat malah juga boleh mengawal kulit dari mudah terdedah dengan radikal bebas,  lebih sihat dan anjal dengan penambahan kolagen secara semula jadi 

Bagi yang berminat untuk dapatkan vitamin antioksidan untuk hentikan jerawat,  boleh la hubungi saya. 

Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan




Reactions:

0 comments:

Post a Comment