Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Monday, 12 March 2018

5 Tanda Toksik Penuh Dalam Badan

Salam Sejahtera
Toksik yang terkumpul sekian lama di dalam tubuh boleh mendatangkan pelbagai penyakit termasuklah menghalang penyerapan nutrien dan vitamin ke dalam sistem badan, membunuh bakteria baik dalam badan serta menghalang oksigen untuk bergabung dengan sel darah merah yang seterusnya menyebabkan ketidak fungsian organ yang bisa meragut nyawa
Ramai yang menganggap toksik ini adalah perkara remeh yang perlu dipertimbangkan walhal kesannya


 Sembelit 

Sistem usus bekerja setiap hari untuk tubuh membasmi kandungan toksin.
akan terasa pedih malah akan mempengaruhi penyakit lain timbul seperti sakit kepala, sakit dan lenguh-lenguh badan serta kepenatan yang melampau.
Antara punca utama menyebabkan toksin terkumpul adalah rutin pengambilan makanan proses yang sebenarnya dipenuhi kimia.

Apabila seseorang diserang sembelit (kesukaran membuang air besar), ini bermakna tubuh kita secara senyap sedang mengumpul toksin sehingga menyebabkan tubuh memberi reaksi negatif llau mengundang sembelit.
Keletihan Melampau


Dah tidur awal secukupnya pun masih berasa letih keesokan paginya? Ini mungkin merupakan tanda bahawa tubuh anda sukar membebaskan toksin. 

Setiap hari toksin terkumpul tanpa dikeluarkan membuatkan tubuh anda semakin letih dan kesilapan yang anda lakukan adalah mengambil lebih banyak makanan manis dan minuman kopi untuk terus mengekalkan tenaga. 

Walhal… makanan sebegitulah yang akan merosakkan hormon dan sistem imunasasi lalu menyebabkan tubuh dilimpahi toksin berbahaya.Sakit Kepala

Apabila seseorang mengalami tekanan, tubuhnya akan melepaskan sejenis hormon ke dalam saluran darah untuk menstabilkan kembali fungsi normal tubuh (supaya berasa lebih relaks).

 Tetapi, andainya individu berkenaan terus-menerus berasa tertekan untuk jangka masa yang panjang, hormon itu akan terkumpul lalu menjadi toksin sehingga menyebabkan sakit kepala serta migrain.
Saat berasa tertekan, lekas cari ruangan yang gelap untuk lelap dan berehat menenangkan diri. 


Masalah Kulit


Masalah kulit beruam dan berjerawat adalah angkara yang sering dikaitkan dengan toksin dalam badan.
Untuk pengetahuan umum, jerawat biasanya timbul disebabkan kandungan toksin yang terdapat dalam makanan serta rangkaian penjagaan kulit. Adakalanya, keadaan mata sembab berkantung dan ekzema atau psoriasis juga merupakan simptom tubuh anda mengandungi toksin berlebihan.
Perut Berlemak (Buncit)

Badan kurus tapi perut buncit? Sebuah kajian terbaharu dari Sweden mendapati toksin jenis PCB (polychlorinated biphenyl) mempunyai hubung kait dengan lemak perut. Toksin ini akan menggalak tubuh untuk menyimpan lemak berlebihan pada kawasan sekitar perut. 
Cara terbaik untuk membebaskan toksin jika anda mengalami perut buncit sebegini adalah bersenam secara kerap, mengambil makanan sihat, makan dalam kuantiti kecil dan tidur secukupnya.

Apabila kita sudah ketahui punca toksin penuh dalam badan . Mesti kita akan cari alternatif untuk nyahkan secara semulajadi dan selamat


Alhamdulillah saya rutinkan dengan set detoks Shaklee ja untuk nyahkan segala toksin yang penuh dalam tubuh badan.

Dulu kerap sembelit dan kulit jerawat teruk..  Sekarang dah stabil sepenunhnya. Kulit bebas dari kusam. Nie result kulit saya sendiri.  Memang ketara nampak kalau kosisten pengambilan.  Anda pun boleh mencubanya..


0 comments:

Post a Comment