Saturday, 31 March 2018

Rebut Peluang Dalam Shaklee


Salam Sejahtera


Semua orang dah nampak setiap peluang yang datang.. Tapi dek kerana dalam diri masih berasa terlalu selesa dan tiada semangat nak mencuba.

Perkataan Saya Tak Tahu,  Saya Tak Reti dan Malu terlajak pun tertanam kuat dalam diri 

Lalu peluang yang datang berlalu pergi macam tu saja.. 

Beruntung la pada yang manfaatkan setiap peluang yang ada... 

Ada bermula biasa la.. Mesti la susah dulu baru senang...  Baru la kita nampak tahap kemajuan kita.. 

Tabik spring untuk diri sendiri.. Dulu mula zeroooo ilmu, buta jalan... La nie dipermudahkan menuntut ilmu dimana2.. mata celik luas dah nampak terus jalan dan reward yang bakal menanti.  

Saya ambil peluang dalam Shaklee ja pun... Tapi  bila dah melangkah nehi kabi nehi dah nak patah balik.. 

Sebab kukuh adalah bila tengok orang yang kita sayang sihat dan bahagia. itula motifnya 

Lagi sebab,  peluang dalam Shaklee memang banyak..Insya Allah satu-satu kita rebut nanti..



Untuk bisnes Shaklee, modal permulaan hanya RM80 sahaja seumur hidup. 

Renew pula RM30 sahaja setahun.
Itu pun FREE sebenarnya coz boleh tolak RM30 tu dengan setiap pembelian barang.

Rugi tau uolls yang makan Shaklee tapi tak join ahli.
Adakalanya hanya dengan pembelian 1 barang sahaja dah balik pun modal RM80 tu.

Dahlah dapat harga ahli, berpeluang dapat bonus lagi walaupun tak berniaga.
Aihhh.. banyak lagi lah privilege lain. 
Nak cerita panjang kita sambung kat whatsapp ya 😘

Peluang ini bagus untuk mereka yang dah lama sangat nak menyimpan tapi duit tak pernah cukup nak simpan.
Jangan kata nak simpan, nak makan pun bercatu.
So ini antara pilihan yang ada ~ buat duit tepi dengan Shaklee.

Asalkan anda seorang yang 
✔ health conscious,
✔ suka beri manfaat pada orang lain, 
✔ willing to learn, 
✔ tak banyak alasan, 
✔ buat, buat, dan terus buat,
In Shaa Allah anda boleh pergi jauh dalam Shaklee.

Kalau buat semata mata untuk duit, maaf cakap. Anda akan mudah putus asa. Anda takkan bertahan lama dalam bisnes.



Berminat sertai Shaklee bersama sama kami?

Saya dan team sedia membantu 💑 sila klik sini  👇

http://www.hanasihat.com/p/sertai-shaklee.html?m=0

Untuk pantas respon boleh terus hubungi saya 


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI








Friday, 30 March 2018

Terkejut Tengok Testimoni Youth

Salam Sejahtera.. 



Sejak ia di lancarkan, Produk YOUTH Skincare Shaklee ni dah dapat kumpul sangat banyak Testimonial hebat dari Pengguna Set Youth Shaklee yang terdiri dari pelbagai lapisan umur. Pengguna paling muda berusia 15 tahun dan paling tua berusia 70-an, semua mendapat kesan positif. Membuktikan Produk Youth Skincare Shaklee ni memang berkesan 100%.

Tak sabar rasanya nak kongsi dengan semua bertapa terkejutnya tengok testimoni penguna Youth. Hasil sangat luar biasa. 

Sebelum itu kita kongsi dulu kelebihan Skincare Youth Shaklee berbanding produk Skincare lain dalam pasaran



Kelebihannya ada dalam 9 kebaikan ini. Confirm tak jumpa Kelebihan dan Kebaikan ni dalam skincare lain.

Teruskan baca sehingga akhir untuk mengetahui Rahsia Kebaikan dan Kelebihan Skincare Youth Shaklee.

1 : YOUTH SHAKLEE 100% DARI TUMBUHAN*

Youth skincare dihasilkan 100% dari tumbuhan. bermaksud skincare ini langsung tiada bahan dari haiwan.

2 : TIADA BAHAN KIMIA YANG BAHAYA PADA KULIT*

Ada lebih dari 2500 bahan kimia yang bahaya pada kulit, yang boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan / penyakit termasuk kanser. 
Shaklee pastikan tiada satu pun bahan kimia berbahaya ada dalam Youth Skincare ini.
100% bebas paraben.

Macam mana Shaklee buat? Shaklee ambil masa 8 tahun untuk mengkaji dan menguji formulasi 100% NATURAL untuk menghasilkan SKINCARE YOUTH SHAKLEE ini.

3 : KESELAMATAN DIBUKTIKAN MELALUI KAJIAN*

Banyak jenama Skincare claim Produk Skincare mereka adalah selamat dan organik. 
Tapi Shaklee bukan cakap atau claim kosong. Shaklee buktikan Produk Skincare Youth Shaklee ni betul-betul selamat melalui kajian selama 8 tahun.

4 : 100% BERKESAN, DIBUKTIKAN MELALUI KAJIAN*

Sekali lagi, Shaklee buktikan melalui kajian, Bukan sekadar cakap-cakap aje. Shaklee jalankan kajian SKIN AGE INDEX untuk mengkaji keberkesanan Produk Youth Shaklee ni, bukan sekadar tanya feedback tau. Shaklee bawa sample kajian seramai 100 orang masuk lab untuk test SKIN AGE INDEX.

5 : Hasil Kepakaran dan Pengalaman 103 Tahun*

Skincare Shaklee Youth ni dihasilkan oleh Shaklee yang dah berpengalaman 103 tahun dalam dunia kesihatan. Skincare Shaklee Youth ni adalah NUTRIENT-DENSED Skincare iaitu Skincare yang padat dengan nutrisi.

6 : Berkerja di 3 lapisan kulit*

Produk Youth Shaklee Skincare ni berkerja di 3 lapisan penting kulit. Produk Skincare lain berkerja di 2 lapisan saja. 

Apakah lapisan ketiga yang Youth Shaklee cover tu? Haa anda kena contact saya di 0195434395 untuk tahu lebih detail ye.

7 : Bahan Aktif ada dalam semua Produk.*

Kalau Produk Skincare lain, bahan aktif hanya ada dalam serum atau produk yang paling mahal dalam regiment tu. 

Tapi dalam Shaklee, bahan aktif YOUTH COMPLEX ada dalam SEMUA PRODUK DALAM SKINCARE YOUTH SHAKLEE. Maksudnya, inshaaALLAH you guna SET YOUTH SHAKLEE yang BASIC / STARTER pun boleh dapat kesan yang amazing.

8 : Kajian Dijalankan ke atas manusia, bukan haiwan.*

Shaklee jalankan kajian ke atas 100 wanita dari pelbagai peringkat umur untuk produce Youth Shaklee ni. Takde langsung melibatkan haiwan, malah takde langsung bahan haiwan dana skincare ni.

*#9 : Kesan Kebaikan Kelihatan Seawal 7 Hari.*

Mesti korang akan  terkejut tengok testimoni Youth.  Sebab ketara perubahannya dari sebelum dan selepas guna Skin Care Youth nie. 









Pesan Imam Al-Ghazali Tentang Doa



Doa dikatakan senjata orang mukmin. Doa mendekatkan yang jauh dan merupakan pengharapan dan kebergantungan kita kepada Allah SWT.
Sebelum berdoa, kita perlu yakin dan memperbaiki diri. Ingatlah, setiap janji Allah itu pasti, jadi setiap yang diminta pasti dimakbulkan jika caranya betul. Insya-Allah.
Imam al-Nawawi ketika menyebut tentang adab-adab berdoa, beliau menukilkan kata-kata Imam al-Ghazali:
  • Mencari waktu mustajab berdoa
Antara waktu mustajab doa seperti hari Arafah, Bulan Ramadan, hari Jumaat, waktu sahur dan sepertiga malam.
  • Mencari keadaan mustajab berdoa
Antaranya ketika sujud, berperang, hujan turun, iqamah solat dan setelah solat. Imam al-Nawawi kemudiannya menambah, ketika hati sedang lembut.
  • Mengadap kiblat dan mengangkat kedua-dua tangan ketika berdoa
  • Tunduk, takut dan khusyuk
  • Memohon dengan bersungguh dan yakin. Yakin sungguh-sungguh yang doa akan dimakbulkan
  • Mengulangi permintaan berkali-kali
  • Memulakan doa dengan memuji Allah dan berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW
  • Sentiasa bertaubat dan mengembalikan  hak orang yang diambil tanpa izin
Kita perlu berdoa dengan khusyuk dan tidak terburu-buru mahu doa tersebut dimakbulkan.
Sabar dan terus memperbaiki diri dengan tidak mengulangi kesilapan lalu.
Berdoalah namun teruskan usaha dan ikhtiar.
Insya-Allah dengan keyakinan dan kesungguhan, doa kita akan dimakbulkan.
Jika tidak sekarang, mungkin akan datang. Sesungguhnya perancangan Allah itu lebih baik.
“Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu kepada mereka): sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa dekat (kepada mereka); Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila ia berdoa kepadaKu. Maka hendaklah mereka menyahut seruanku (dengan mematuhi perintahKu), dan hendaklah mereka beriman kepadaKu supaya mereka menjadi baik serta betul.” (Surah al-Baqarah 2:186)



Thursday, 29 March 2018

Nak Hilang Jeragat Dengan Vitamin


Salam Sejahtera


Bila dah usia 30 an nie  banyak perubahan yang akan berlaku pada tubuh bahan . Ini menunjukkan bahawa tubuh badan kita sudah kekurang nutrisi yang boleh support.  

Baru nie ada yang bertanyakan tentang vitamin mana yang mencari vitamin yang boleh hilang jeragat.  

Nak hilangkan jeragat dengan Vitamin? Membantu ka. 

Sebelum kita tahu apa vitamin yang terbaik apa kata kita tahu  dulu punya yang boleh menyebab berlakunya Jeragat. 


Punca Kulit Berjeragat Yang Wajib Anda Tahu!

Jeragat adalah antara permasalahan kulit yang kerap berlaku kepada individu terutama wanita. Kesan jeragat boleh mengakibatkan kulit wajah menjadi tidak sekata, kusam dan bertompok.

 Ini akan membeikan kesan kepada emosi sesetengah individu seterusnya hilang keyakinan diri, dan paling teruk masalah kemurungan. Jeragat berpunca dari beberapa perkara, dan berikut adalah antara punca utama kulit berjeragat.

Punca Jeragat 1 

📍Matahari
Sinar matahari mengandungi sinar UB A & B yang menyebabkan kerosakan sel kulit.
UV B merosakkan sel bawah kulit dan UV B pula sel luar kulit. 

Jadi, untuk hilangkan jeragat, punca utama jeragat ini mesti diatasi.
Kesan sinar UV ini bukan saja menyebabkan pigmentasi / jeragat malah boleh membawa kepada masalah kanser kulit.

Punca Jeragat 2 

📍Kehamilan
Kebiasaannya wanita hamil akan mengalami banyak masalah kulit. Ini memang disebabkan oleh keadaan hormon yang tidak menentu.

Jadi, ibu mengandung dasarankan untk mengambil nutrisi yang cukup untuk memastikan kulit sentiasa sihat.

Masalah yang biasa ialah kegatalan, kulit pecah, jerawat, ekzema dan jeragat.
Pada sesetengah ibu, jeragat akan pudar dan hilang selepas bersalin. Tetapi ramai juga terus mengalami jeragat.

Punca Jeragat 3 

📍Rawatan Hormon
Kajian menunjukkan rawatan hormon (pil) yang mengandungi hormon estrogen dan/ atau progesteron, pertukaran hormon, implan banyak mengalami masalah jeragat.

Punca jeragat ini menyebabkan hormon menjadi tidak stabil. Ramai pelanggan saya berkata jeragat tumbuh selepas mereka ambil perancang kehamilan.

Punca Jeragat 4

📍Ubat- ubatan
Pengambilan beberapa jenis ubat yang memberi ‘side effect’ pada keupayaan kulit untuk merawat dan menghasilkan baru dengan aktif. Ini punca jeragat yang jarang kita sedar.

Punca Jeragat 5

📍Wangian
Pewangi, sabun wangi dankosmetik yang menyebabkan tindak balas ‘phototoxic‘ juga adalah diantara punca terjadinya jeragat.

Oleh dicadangkan untuk memilih produk atau ubat yang lebih natural seperti suplemen.

Punca Jeragat 6 

📍Hypothyroidism
Ia juga dikenali sebagai keadaan dimana paras hormon tiroid rendah.

Mesti anda Tertanya-tanya, apakah cara terbaik untuk mengatasi masalah jergat sekarang ni ya.. dah banyak cuba, masih belum dapatkan hasil...


            


GLA COMPLEX


GLA ni glemer vitamin untuk stabilkan hormon tapi kenapa jeragat boleh hilang pulak?
Jeragat berlaku apabila melanocytes (yang merupakan sel yang menyebabkan pigmentasi kulit) dirangsang oleh tahap progesteron dan estrogen yang tidak normal.
Ini menyebabkan sel-sel ini menghasilkan tahap tambahan melanin (kompaun yang bertanggungjawab untuk pigmentasi kulit), menyebabkan perubahan warna kulit.

VITAMIN C


Fungsi penting vitamin c dalam mengatasi jeragat ialah:
  • Mencerahkan tompok jeragat dengan cepat
  • Memulihkan sel kulit mati dengan aktif dan selamat
  • Menyekat bintik hitam baru dari tumbuh semula
  • Menghalang kulit mati kesan dari sinar UV
  • Menganjalkan kulit
  • Menghilangkan parut jerawat yang akan membentuk jeragat

VITAMIN E


antara punca jeragat adalah bila kulit terdedah pada panas.
Kesan sinar UV bukan saja menyebabkan pigmentasi / jeragat malah boleh membawa kepada masalah kanser kulit.
Kajian menunjukkan pengambilan vitamin E mampu menghalang sel rosak sebanyak 57%.
Vitamin E akan meneutralkan kesan sinar UV yang merosakkan sel kulit.

Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan






Tuesday, 27 March 2018

Kuasa 'Ajaib' Vitamin C...


Salam Sejahtera


                

Kuasa 'ajaib' vitamin C...

Vitamin C dikenali sebagai vitamin 'ajaib'.Badan kita terdiri daripada sel komponen paling halus adalah asid deoksiribonukleik (DNA).

Vitamin C diperlukan dalam pembentukan kolagen,sejenis protein yang membentuk, melindungi dan menjalin sel bersama.

Tahukah anda ejen yang bertindak secara luar biasa untuk mencantik dan menggebukan kulit dipanggil kolagen.

Kolagen membentuk 33% daripada protein di dalam badan kita.Protein ini menyokong tisu dan organ serta menyatukan semua struktur ini kepada tulang.

Pendek kata komponen asas badan kita - kulit,tulang,gigi,rawan,pembuluh darah,tisu,organ,tendon dan ligamen -bergantung kepada kolagen. Kolagen pula bergantung kepada vitamin C.

Peranan vitamin C dalam tubuh :-

1- Membantu mengeluarkan kolagen dan menolong penyembuhan luka.

2- Mengukuhkan sistem imun untuk melawan.Vitamin C membantu sel darah putih menyerang dan merosakkan virus, bakteria,parasit dan patogen lain. 

Ia melindungi sistem imun dengan merangsang aktiviti antibodi dan sel sistem imum.

3- Membantu sistem kardiovaskular dengan memudahkan metabolisme lemak dan melindungi tisu daripada kerosakan radikal bebas.





Apa Kelebihan Vitamin C Shaklee ?

1.Membantu Pembentukan Kolagen

SR Vita-C Shaklee membantu merangsang penghasilan semula kolagen dalam tubuh badan kita. Ia mampu menjadikan kulit wajah lebih anjal dan lebih halus.

Kolagen merupakan salah satu protein yang terdapat dalam tubuh badan kita. Ia merupakan komponen penting bagi mendapatkan kulit yang gebu dan halus. Tubuh badan kita memerlukan kolagen bagi menghasilkan kulit cantik dan sihat.

Ia bertindak sebagai penguat otot-otot diwajah supaya kelihatan lebih anjal dan halus. Akan tetapi penghasilan kolagen akan merosot apabila umur kita mencecah 30 tahun ke atas. Oleh itu kita digalakkan untuk mengambil suplemen yang membekalkan kolagen untuk topup keperluan tubuh badan kita.

2.Mencerahkan Kulit Wajah

SR Vita-C membantu mencerahkan kulit wajah. Pengambilan Vitamin C setiap hari membantu mencerahkan kulit wajah yang kusam dan tona tidak sekata.

Ia juga bertindak sebagai anti-pigmen, iaitu mencegah daripada pembentukan pigmen berlaku yang boleh mengakibatkan jeragat terbentuk pada bahagian wajah kita.

3.Melindungi Sel Kulit Daripada Kerosakan

Vitamin C antara vitamin yang penting dalam membantu melindungi ketahanan sel sel kulit  dari terdedah dengan sinaran matahari (UV) yang mampu merosakkan sel kulit.

Apabila sel-sel kulit mula terjejas ia akan mengakibatkan pelbagai kerosakan dan kesan terhadap kulit wajah kita.



Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Siapakah Yang Perlu Ambil Nutriferon?

Salam Sejahtera

Saya suka sangat dengan Nutriferon nie . Nie la suppliment yang mesti saya sorok selalu..Yang mencarinya tak lain lagi, anak-anak pengemar sekali. 

Alhamdulillah sejak saya stokkan untuk penggunaa  anak- anak memang nampak sangat kesannya.  Setakat awal tahun nie diorang belum lagi ponteng sekolah akibat demam. Bukan nak bangga. Tapi nampak kecerdasan diorang setiap hari kesekolah. 

Kenapa saya kosisten Nutriferon kepada anak- anak? Sebab saya tahu kandungannya yang semula jadi mampu menaikan imun sistem badan untuk jadi lebih kuat dan mampu mengelak dari radikal bebas yang boleh melemahkan imun sistem badan.


Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan telah dipatenkan oleh Shaklee dan tidak terdapat di mana-mana kedai atau farmasi di Malaysia. Ianya hanya boleh dibeli melalui pengedar Shaklee.

Mereka yang menghadapi masalah antibodi lemah, mudah sakit dan sakit yang lambat sembuh sangat digalakkan untuk mengambil nutriferon.

Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.

2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.

3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.

4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.

5. Mereka yang sering stress.

6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.

7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.

8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.

Nutriferon merupakan campuran botani terpilih untuk meningkatkan interferon dalam tubuh bagi melawan penyakit ketika badan sedang lemah.

Dirumus daripada 4 ekstrak tumbuhan iaitu biji labu,bunga Safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago yang mempunyai khasiat tersendiri.



Nutriferon Shaklee dari 4 ekstrak tumbuhan

❤Biji labu – Merangsang pengeluaran interferon semulajadi didalam tubuh & menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

❤Biji plantago asitica – Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun

❤Honeysuckle Jepun – Menentang penceroboh virus dan kuman.

❤Bunga safflower – Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman

Betul ka Nutriferon ini boleh membantu.  Cuba lihat testimoni dibawah ini. 




Saya rutinkan untuk kesihatan anak saya.  Sekarang jarang nampak anak - anak kurang cergas dan kerap demam. 

Bila kita tahu untuk siapa yang perlu ambil nutriferon ini mudah la kita dapat membantu tahap kesihatan kita @ famili kita. 


Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Friday, 23 March 2018

Serangan Sakit Belakang Dan Puncanya


Salam Sejahtera



Serangan Sakit Belakang Dan Puncanya

Sakit belakang boleh menyerang secara tiba-tiba dari sesuatu yang mudah seperti bersandar untuk mengambil pen pada lantai. 

Dalam kebanyakan kes, sakit belakang hanya bertahan lama dan akan hilang sendiri. Walau bagaimanapun, jika anda mengalami sakit belakang kronik, beberapa penyesuaian mudah dalam aktiviti harian anda mungkin bermanfaat.

 Ternyata gaya hidup memainkan peranan penting dalam sakit belakang, jadi beberapa kebiasaan yang sihat seperti postur, senaman, dan diet boleh membantu melegakan kesakitan belakang kronik serta mengelakkan masalah di masa depan.

Apakah punca terjadinya sakit belakang 


1. Komputer


(*)Jika anda bekerja di pejabat/di rumah dan menggunakan komputer seharian, anda sebenarnya cukup berisiko terkena sakit belakang. Menggunakan komputer dengan postur duduk yang tidak tepat  boleh menyebabkan sakit belakang. Untuk mencegahnya, duduklah dengan postur yang betul dan kemas meja kerja anda dengan baik.

2. Kasut

(*)Memilih kasut juga penting untuk menjaga kesihatan belakang serta mencegahnya daripada rasa berdenyut-denyut. Salah satu, kasut yang paling banyak mengundang sakit belakang adalah kasut tumit tinggi. Kasut jenis ini akan membuatkan tubuh lebih condong ke depan sehingga membuat tulang belakang bekerja lebih kuat.

3. Beg

(*)Beg yang terlalu berat juga adalah punca sakit belakang. Jika anda sudah terbiasa ‘menggendong’ beg yang berisi macam-macam, sehingga membebankan, cuba kurangkan ya. Mulai besok, jangan lagi bawa beg yang terlalu berat!

4. Telefon bimbit

(*)Menggunakan telefon bimbit dalam waktu yang terlalu lama juga boleh mengundang punca sakit belakang.  Biasanya ketika menggunakan telefon bimbit, seseorang itu akan mencondongkan lehernya dan membuatkan postur tubuh menjadi tidak kena. Jika berjalan dalam masa yang agak lama, tidak mustahil anda akan diserang sakit belakang.

5. Dompet

(*)Meletakkan dompet tebal di saku belakang, seperti yang sering dilakukan oleh kaum lelaki boleh menyebabkan sakit belakang. Kebiasaaan ini boleh menjadi punca sakit belakang kerana kedudukan dompet yang terlalu tebal dalam waktu yang lama akan memberikan tekanan pada otot di dalamnya.


6. Kurang bersenam

(*)Ketika berasa sakit belakang biasanya seseorang akan beristirahat dan tidak berani untuk lasak bergerak. Sedangkan, jika ingin segera sembuh daripada kesakitan tersebut, anda disarankan agar tetap aktif melakukan senaman. Yoga adalah salah satu senaman yang boleh dilakukan untuk meredakan sakit belakang.

7. Berbasikal

(*)Punca sakit belakang juga boleh dikaitkan dengan aktiviti berbasikal. Ia terjadi jika kedudukan basikal tidak tepat dengan postur tubuh ketika anda berbasikal.



[ SET SAKIT BADAN & KEBAS SHAKLEE  ]

Ramai yang selalu mengalami sakit badan, sakit pinggang & belakang , kebas pada tangan dan kaki.

Jangan risau boleh ikthiar dengan suplemen Shaklee iaitu :-

B COMPLEX 
============
 - Vitamin B membantu kesihatan saraf dan 
   fungsi saraf
 - Kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan   
   kerosakan saraf di tangan dan kaki
 - Mengurangkan rasa kebimbangan dan 
   mempunyai kesan menenangkan pada saraf

OSTEMATRIX
=============
 - Mengelakkan kekejangan, kebas-kebas sakit 
   tulang belakang, sakit sendi & artritis
 - Mengatasi masalah pereputan tulang
 - Memastikan tulang padat bagi mengampu 
   tubuh yang berat
 - Meredakan sakit otot dan memberi tenaga 
 - Membantu meringankan tekanan 

OMEGA GUARD 
==============
 - Menjaga kesihatan sendi 
 - Mengandungi DHA & EPA mengurangkan 
   inflamasi iaitu rasa panas kemerahan
 - Asid lemak Omega 3 mengurangkan faktor 
   penyakit osteoarthritis dan menurunkan 
   paras kemusnahan dan inflamasi pada sel 
   cartilage
 - Mengurangkan simptom kekakuan sendi di 
    awal pagi, bengkak dan sakit di sendi
 - Paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu 
   rawan membolehkan mencegah 
   kemusnahan enzim yang membentuk tisu    
   rawan.
- Mencegah arthritis, memelihara fungsi sendi 
  dan gout dengan efektif.


Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan