Saturday, 17 February 2018

Nutriferon Menggalakkan Interfero Secara Semulajadi



Nutriferon diperbuat daripada 4 ramuan penting. Keempat ramuan ini apabila digabungkan akan membantu tubuh menghasilkan interferon secara semulajadi.

Bagaimana interferon berfungsi? 

Apabila bakteria masuk melepasi pertahanan badan, sel darah putih perlu bertindak. Namun sel darah putih memerlukan signal daripada interferon untuknya bertindak. Sebab itulah pentingnya fungsi interferon ini.

Nutriferon menggalakkan interfero secara semulajadi

Interferon telah ditemui pada tahun 1954 oleh pakar imunologis iaitu Dr Yasuhiko Kojima. Dr Yasuhiko mengambil masa selama 40 tahun untuk menghasilkan Nutriferon dengan membuat kajian ke atas 200 herba, dan hanya memilih 4 sahaja.

Interferon boleh juga didapati secara suntikan. Kebiasaannya akan diberikan kepada pesakit yang benar-benar memerlukan seperti pesakit kanser, hepatitis B dan lain-lain dengan kos yang sangat tinggi. Bagaimanapun suntikan interferon adalah sangat bertoksik sebenarnya.





   

Tuesday, 13 February 2018

Berpantang Bersama Shaklee

Salam Sejahtera



Boleh dikatakan hampir semua keperluan mesti ada saja vitamin Shaklee.  Hana kenal Shaklee masa tengah hamil anak pertama.  Bermula semuanya kira lepas bersalin jugak la.  

Selalu tengok orang lepas bersalin ambil set bersalin berasaskan herba.  Bila diri sendiri yang mengalaminya, terus rasa nak berpantang bersama Shaklee.

Alasan awal nak mudah ja pengambilanya. Tapi bila rasai sendiri.  Memang terbaik.  Anak pertama macam tak bersalin.  Itula respon awal bila orang datang melawat.  

Berpantang bersama Shaklee memang best..... 

Set bersalin Shaklee  boleh di ambil sejurus selepas melahirkan bayi anda kerana ia tidak memudaratkan untuk anda dan bayi serta selamat kerana ia vitamin semulajadi.

Set Bersalin Shaklee juga bantu meningkatkan pengeluaran susu dan telah ramai yang telah mencuba serta terbukti berkesan.hmm

Sebenarnya tiada rahsia lain dalam meningkat kesihatan ibu dan bayi melainkan dengan memilih Set Bersalin Shaklee.



Kelebihan vitamin yang terdapat dalam Set Bersalin Shaklee….

Vitalea…
Mengandungi  keperluan 28 vitamin dan mineral  penting yang di perlukan oleh orang dewasa.

Oleh kerana,ibu banyak kehilangan darah,ibu perlu makanan yang sihat serta nutrisi yang lengkap bagi menggantikan darah yang hilang.

Mengandungi zat besi yang penting dalam pembentukan sel darah merah
PESANAN- vitalea tidak boleh di ambil bersama susu,sebab itu ostematrik perlu di jarakkan pengambilannya dengan vitalea.

B-Complex
Menukar makanan kepada tenaga
-menjadikan ibu berpantang kurang letih dan bertenaga.Melawan tekanan
Membaiki masalah kulit kepala,kelemumur ,rambut gugur
Mencegah anemia
-membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi

Zinc Complex
Mempercepatkan pemulihan luka
-sama ada bersalin normal atau pmbedahan,penting untuk ibu berpantang pulih sepenuhnnya.Mempertingkatkan sistem imun
Membantu masalah keguguran rambut yang di alami ibu berpantang
Membantu masalah kedinginan selepas bersalin.

Sustained Release Vita C
Peningkatan sistem imun.
Mencantikkan kulit
-kebiasaannya ibu berpantang mengalami wajah yang agak kusam
Melambatkan penuaan serta menyekat pembentukan pigmen punca utama kejadian jeragat.
Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan.

ESP
Menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat di hasilkan oleh tubuh manusia.
Meningkatkan sistem imun dalam badan.
Meningkatkan tenaga.
Terbaik untuk ibu serta anak kerana khasiat esp mengalir kepada bayi melalui susu ibu.

Ostematrix
Kalsium yang isinya seimbang,kadar penyerapannya 99%
Menguatkan tulang
Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
-selalunya ibu yang melakukan pembedahan terdedah untuk menjadi kebas serta kejang.
Meringankan stress
-mengimbangi tekanan darah.mood,sakit kepala dan pitam.
Mengelak sembelit

Alfalfa Complex
Meningkatkan pengeluaran susu
Menyingkirkan lemak dan kolestrol
-disamping menyusu dapat menghapuskan lemak.Melegakan keletihan 

Anda tidak akan menyesal memilih Set Bersalin Shaklee kerana di samping anak membesar selari dengan khasiat yang di perlukan,para ibu juga turut mendapat manfaat kesihatan.

Anda di sarankan untuk menyusu secara eksklusif selama enam bulan dan meneruskannya dengan makanan tambahan sehingga bayi mencecah usia 2 tahun. 

Set Bersalin Shaklee merupakan Set Bersalin terhangat di pasaran pada ketika ini.Ini kerana ia menawarkan pakej lengkap untuk penjagaan dan pemulihan dalaman ibu berpantang.

Penjagaan selepas bersalin atau dalam pantang sama pentingnya dengan penjagaan ketika hamil.Tubuh ibu memerlukan pemulihan dari segi emosi dan jasmani sebelum bersedia untuk hamil lagi.

Beberapa amalan tradisi perlu dielakkan demi menjaga tahap kesihatan ibu dan juga kesihatan anak yang kini bergantung sepenuhnya pada ibu.


Kepada yang berminat boleh la hubungi saya untuk pembelian terus.  

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan








Monday, 12 February 2018




Ramai ibu-ibu diluar sana tak tahu pentingnya susu badan untuk baby.

Banyak manfaat yg boleh kita dapat daripada menyusu baby.

Dan bukan bermanfaat untuk ibu saja, baby pun ada manfaatnya.

Kelebihan susu ibu 💓

🤱Ibu yg menyusu secara ekslusif sehingga baby berusia 7 bulan mampu bercakap lancar seawal usia 2 tahun.

🤱 Mengatasi anak lambat bercakap

🤱Meningkatkan daya tumpuan anak

🤱Kaedah penyusuan juga mampu mengurangkan tekanan pada ibu

🤱Sebagai nutrisi untuk baby agar tubuh badan baby nampak padat, cantik, sihat dan badan lebih cegas

🤱 Mengurangkan risiko kepada baby

🤱Meningkatkan antibodi baby

🤱Proses penyusuan juga mampu mengeratkan hubungan ibu dan baby

🤱Satu sesi penyusuan membakar 700 kalori. So, ibu yg menyusu baby mampu mempercepatkan penurunan berat badan selepas bersalin 👍

Kajian mengatakan juga bayi yang cepat diberi susu ibu lebih cepat menguasai bahasa.

Thursday, 8 February 2018

YOUTH Skincare , Produk Baru Shaklee

Salam Sejahtera



Buat julung-julung kalinya Shaklee bakal perkenalkan YOUTH Skincare Shaklee Produk Baru Bakal Gegar Malaysia dalam masa yang terdekat ini.

Produk Shaklee yang bakal menggantikan Enfuselle dan Nutriwhite ini adalah produk skincare yang inshaAllah lebih baik dari kedua-dua produk tersebut. Jom kita tengok apa yang bestnya Youth Skincare Shaklee ini.

YOUTH Skincare Shaklee ini terdiri daripada 7 jenis produk yang sangat amazing iaitu:

🦋YOUTH Activating Serum
🦋YOUTH Perfecting Skin Toner
🦋YOUTH Age Defense Mineral Moisturizer SPF 30
🦋YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
🦋YOUTH Advanced Renewal Night Cream
🦋YOUTH Activating BB Cream
🦋YOUTH Radiance C + E

Kenapa perlu pilih YOUTH sebagai skincare kita?

Bestnya YOUTH Skincare Shaklee Produk Baru Bakal Gegar Malaysia ini, ia 100% menggunakan tumbuh-tumbuhan, tidak diuji ke atas haiwan dan bebas gluten!

Dan yang paling best, semua produk ini mengandungi polifenol yang bantu membaikpulih kulit muka hingga ke peringkat sel. Best kan? Sihatkan kulit dari akar dia.

Okay sekarang kita pergi untuk satu-persatu kebaikkan setiap Produk Shaklee Baru ini.

1. YOUTH Activating Serum

YOUTH Serum ni mempunyai 10 kali ganda bahan aktif yang bantu pemulihan secara kritikal. Dengan campuran vitamin, polifenol, produk ini dapat
bantu penghasilan kolagen dan membaikpulih hingga pada tahap sellular.
mengembalikan aura seri muka yang superb dan keremajaan kulit.

2.YOUTH Perfecting Skin Toner

Dengan YOUTH Toner, kulit anda akan kelihatan lebih licin, lebih lembap dan juga terpelihara dari dari sel-sel yang telah mati (yang menjadikan kulit kusam) dan bebas dari segala pencemaran persekitaran (toksin-toksin). Ia bantu menjadikan kulit kita lebih berseri-seri!

3.YOUTH Age Defense Mineral Moisturizer SPF 30

Melindungi kulit kita jauh dari sinaran matahari.
Sumber bahan semulajadi dari hidupan laut biopolimer yang terdapat di dalam moisturizer ini bantu lindungi kita daripada pencemaran.
Kesan dari vitamin yang terkandung di dalam produk ini dapat membantu melembapkan kulit wajah kita dan meningkatkan penampilan tona warna kulit yang lebih sekata.

4.YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser

Produk 3 dalam 1 ini yang mengandungi :
pH yang seimbang .Bebas sabun
Gabungan daripada vitamin dan polifenol serta alga bantu mengilatkan kulit, menjernihkan kulit dan menyediakan kulit kita untuk menghadapi dunia yang kita hidup sejak lahir.

5.YOUTH Advanced Renewal Night Cream

Krim malam yang sangat dinanti-nantikan ini dijangkakan dapat menyokong proses pembaharuan sel kulit muka kita sewaktu kita sedang tidur. Wow, best sangat ni!
Lagi kan, dengan campuran bahan botani yang sangat best, ia bantu penghasilan kolagen dan elastin yang membuatkan kulit kita kelihatan lebih muda, lebih lembut dan halus, dan glowing!

6.YOUTH Activating Beauty Balm Cream
Balm ni ada 5 jenis tahu. Nanti tunggu official announcement dari pihak Shaklee sama ada mereka bawa masuk kelima-lima ataupun tak bawa masuk 1 pun. Hehe. Apa-apa kena tunggu.

Tapi untuk pengetahuan, YOUTH Balm ini berfungsi untuk 5 dalam 1 iaitu:

✔️Menyeimbangkan
✔️Memperbaiki
✔️Menghidrat
✔️Memelihara
✔️Melindungi

Kulit muka kita supaya boleh kelihatan lebih muda dari usia sebenar! Hihi. Seronok kan?

7.YOUTH Radiance C + E

Yang terakhir, formula gabungan vitamin C tulen dan vitamin E ini bantu mencerahkan kulit dan ia telah terbukti dapat mengurangkan kesan garisan-garisan dan kedutan. Ia juga bantu mengurangkan pigmentasi, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Memang sangat tak sabar nak tunggu YOUTH Skincare Shaklee Produk Baru Bakal Gegar Malaysia launching. Memang akan beli punya lah! Jom bersama kami buat persediaan untuk ucap selamat datang kepada Produk Skincare Shaklee yang sangat awesome ni.

Baru Nak Kenal Shaklee , 9 Produk Cepat Kesan

Salam Sejahtera



Kebiasaannya bila ada yang baru nak kenal Shaklee saya akan cadangkan beberapa vitamin sebagai perkenalan untuk dia cuba dan rasai sendiri bagaimana Shaklee bertindak dengan tubuh. 

Baru - baru ada customer yang nak segera rawat masalah selesema teruk.  Terus saya bagi dia cuba berapa biji vitamin c dahulu. Hasilnya dapat membantu,  baru la dia setuju untuk untuk membeli. 

Selain vitamin C , ada  beberapa lagi vitamin yang cepat bertindak pada tubuh dan boleh bantu lebih kenal produk - produk keluaran Shaklee

9 Produk Shaklee yang nampak kesan yang cepat dan anda boleh cuba jika anda baru nak mengenali Shaklee😃👍🏻

💖Ostematrix – bantu anda untuk rasa lebih segar selepas bangun tidur, tidak lesu seperti biasa, mengurangkan sakit lutut.

💖Herblax – bagus untuk anda yang mengalami masalah sembelit.

💖Cinch Tea – bantu anda untuk rasa segar di kala mata anda sangat mengantuk dan rasa hanya mahu tidur.

💖DTX – badan anda akan rasa sangat ringan dan ceria.

💖Alfalfa – Ambil di waktu pagi untuk tenaga.
Juga membantu anda yang mengalami masalah keputihan.

💖Vitamin C Plus – bantu anda yang sedang demam, batuk dan selsema. Meredakan jerawat yang bengkak.

💖Performance Drink – anda rasa lebih bertenaga dan tidak lesu.

💖Omegaguard - buat anda kurang rasa lapar. Mengurangkan rasa sakit pada bengkak gout dan buasir.

💖ESP – Jika anda ibu menyusu, susu akan tampak lebih pekat dari biasa selepas anda minum ESP

💖Vitalea - Pemberi tenaga segera. Meningkatkan bacaan HB bagi ibu hamil apabila diambil bersama B-complex dan Vitamin C Plus.

Berhajat untuk mencuba salah satu dari  9 jenis vitamin dari Shaklee??

Boleh la segera hubungi saya

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan