Labels

CARA ORDER MUDAH

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 26 January 2018

Kesan Tekanan Darah Tinggi Jika Tetap Tinggi Tanpa Ikhtiar


Salam Sejahtera

Apa akan terjadi sekiranya tekanan darah tetap tinggi dan dibiarkan tanpa sebarang ikhtiar?

Jika hipertensi ini dibiarkan tanpa sebarang ubat ataupun ikhtiar, lomplikasi yang lebih teruk dari tekanan darah tinggi boleh berlaku.

Tekanan darah yang berlebihan boleh merosakkan pembuluh darah yang besar dan juga yang kecil.

Contoh kerosakan pembuluh darah yang besar adalah seperti strok dan serangan jantung. Manakala contoh kerosakan pembuluh darah yang kecil ialah kegagalan buah pinggang dan gangguan penglihatan disebabkan kerosakan mata.

Satu lagi komplikasi akibat tekanan darah tinggi ialah ‘atrial fibrillation’ atau degupan jantung yang tidak stabil. Ini menyebabkan pesakit merasa berdebar-debar dan kadang-kala pening dan sesak nafas.


Kesan Tekanan Darah Tinggi Jika Tetap Tinggi Tanpa Ikhtiar

Tekanan darah tinggi juga boleh menyebabkan jantung membengkak dan boleh berlarutan hingga ke peringkat lemah jantung. Jantung terpaksa bekerja lebih kuat untuk mengepam darah ke seluruh badan.

Satu lagi komplikasi ialah bengkak di saluran darah utama yang paling besar di badan manusia dinamakan aorta. Salur darah ini membawa darah yang padat kandungan oksigen dari jantung ke seluruh organ tubuh.

 Pembengkakan aorta ini dipanggil aneurisme. Aneurisme ini kadangkala boleh menyebabkan aorta terkoyak atau bocor dan berlaku pendarahan yang banyak. Komplikasi ini boleh menyebabkan pesakit maut.

Sebelum komplikasi yang lebih teruk dan kronik menyerang, berikhtiarlah dengan menggunakan tonik merah Vivix. 

Keistimewaan Vivix yang tak disangkal lagi, telah membantu ramai pesakit darah tinggi bebas daripada hipertensi dan ada yang telah bebas daripada bergantung sepenuhnya kepada ubat hospital.

Apa Keistimewaan Vivix Sehingga Mampu Menurunkan Tekanan Darah Tinggi?

Bagi anda yang belum tahu, bagaimana rupanya tonik merah Vivix ni, boleh tengok gambar di bawah.


Kandungan Vivix yang kaya dengan resveratrol sangat-sangat membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi. 

Resveratrol dapat menurunkan trigliserida , LDL, dan lemak berlebihan di dalam darah serta meningkatkan nisbah kolesterol HDL dan LDL. 

Resveratrol di dalam Vivix juga berperanan sebagai ” pembersih pembuluh darah “, membantu menurunkan kepekatan darah dan mencegah terbentuknya pembekuan darah.


Resveratrol yang terkandung di dalam Vivix juga dapat mencegah terbentuknya arteosklerosis (keradangan pada pembuluh darah), mencegah kekejangan pembuluh darah, mengawal bekalan darah normal ke seluruh jaringan dan organ tubuh, serta dapat memperbaiki pengerasan pembuluh nadi dan tekanan darah serta mencegah penyakit yang berkaitan dengan saluran darah jantung.

0 comments:

Post a Comment