Sunday, 17 December 2017

Apabila Tubuh Badan Kekurangan Vitamin B

Salam Sejahtera





Dalam kita menguruskan rutin harian kita yang macam-macam,kadang kita lupa keperluan tubuh kita.

Ibaratkan sebuah kereta la. Hari-hari kita naik ja tanpa kita servis keadaannya.  Bukan makin ok,  silap-silap tersadai tepi jalan. 

Apabila tubuh badan mula ada kekurangan kita sendiri akan rasa tindak balasnya. Selalu dia bagi tinda balas paling comel.  Kalau dibiar tanpa respon boleh tergangu semua rutin harian


Mereka yang kerap stress, migrain, tertekan, x keruan, jiwa kacau, WAJIB ambil B-Complex setiap hari. Kenapa ye? Kerana bila seseorang itu mengalami simptom- simptom di atas, itu tandanya badan mereka kekurangan Vitamin B.

Vitamin B juga berperanan me­ngangkut oksigen ke otak dan memusnahkan radikal bebas yang membantu meningkatkan daya ingatan dan menajamkan pancain­dera.

Kurangnya Vitamin B boleh menghalang tubuh menghasilkan asetilkolin, bahan kimia yang terlibat dengan memori, serta  menghalang otak daripada berfungsi. 

Bagaimana ye B-Complex boleh membantu dalam kes sebegini? B-Complex mengandungi kesemua komponen vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folic. 

Dengan kesemua komponen ini di dalam Vitamin B, maka lengkaplah ia sebagai pil penenang versi selamat, sebab fungsi salah satu B-Complex ni adalah untuk memastikan kesihatan fungsi saraf. 


Apakah kandungan B-Complex Shaklee?


👉B-Complex Shaklee menawarkan kesemua 8 jenis vitamin B untuk mengekalkan kesihatan yang sempurna.

👉B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu tubuh memetabolismekan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga

👉Asid folik dan B12 menyokong pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh

👉Paras asid folik yang mencukupi dalam diet dapat mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang untuk hamil, sebelum hamil dan dalam 12 minggu pertama kehamilan dengan dos harian sebanyak 400 mcg*

 Apa kelebihan dan kebaikan B-Complex Shaklee?

👉Ada banyak kelebihan dan kebaikan B-Complex Shaklee. Boleh dikatakan 1001 fungsi yang bermanfaat. 

👉Diringkaskan, B-Complex Shaklee:
membantu untuk fungsi normal saraf (sakit-sakit urat dan rasa menyucuk tu sesuai lah)untuk metabolisme badan
memberi tenaga

👉Cegah anemia dengan membantu penghasilan sel darah merah galakkan perkembangan sel yang sihat.

👉memberi ketenangan,elak stress,kuatkan antibodi badan juga membantu pertumbuhan rambut dan kuku yang sihat membantu sintesis DNA dan sel-sel badan




Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Saturday, 16 December 2017

Zikir Untuk Wanita , Penenang Kesibukan Tugasan


Wanita yang bergelar ibu dan bekerja sama ada di pejabat atau di rumah tentu sahaja sesekali akan terkeluar keluhan penat dan stres kerana bebanan tugas di rumah dan tempat kerja yang tak pernah habis.


Menguruskan suami, anak-anak, rumah tangga, tugas di pejabat bukanlah tanggungjawab yang mudah. Sebagai manusia biasa tentu sahaja akan berasa penat dan lelah.

Namun, tanpa kita sedari sebenarnya dalam Islam telah ada penawar segala kepenatan ini seperti diajarkan oleh Rasulullah s.a.w kepada puteri Baginda, Saidatina Fatimah r.a.

Dalam hadis yang diriwayatkan oleh Muslim, satu hari puteri Rasulullah s.a.w Saidatina Fatimah r.a mengadu kepada suaminya, Saidina Ali bin Abu Talibb r.a. tentang tangannya yang berasa sakit dan keletihan kerana terlalu banyak kerja rumah yang perlu dilakukan.

Saidatina Fatimah kemudian datang menemui ayahandanya baginda Rasulullah s.a.w untuk meminta seorang pembantu. Tetapi dia tidak berjaya menemui Rasulullah s.a.w dan hanya bertemu Saidatina Aisyah r.a.

Kemudian Saidatina Fatimah meninggalkan permintaannya kepada Saidatina Aisyah untuk disampaikan kepada Rasulullah s.a.w. Apabila Rasulullah s.a.w tiba di rumah, Saidatina Aisyah pun memberitahu Baginda tentang permintaan puterinya.

Lalu Baginda telah pergi menemui puteri serta menantunya yang ketika itu telah berbaring di tempat tidur. Keduanya mahu berganjak bangun dan ingin menghampiri Baginda akan tetapi Rasulullah meminta mereka tetap di tempat pembaringan.

Kemudian Baginda bersabda: “Mahukah kamu berdua aku ajarkan sesuatu yang lebih baik daripada apa yang kamu berdua minta? Ketika kalian berbaring hendak tidur, maka bacalah takbir (Allahu Akhbar) 34 kali, tasbih (Subhanallah) 33 kali dan tahmid (Alhamdulillah) 33 kali. Sesungguhnya yang demikian itu lebih baik bagi kalian daripada seorang pembantu.” (HR. Muslim, no: 4906)



Thursday, 14 December 2017

Sihat Dengan Vivix ,Pengedar Shaklee Paka 0195434395

Salam Sejahtera



Begitu bermaknanya kesihatan sekarang nie.  Dengan tahap kesihatan yang baik, semua keperluan dan tugasan dalam kehidupan dapat dijalankan degan sebaiknya.

Kali nie saya nak berkongsi cerita pengamal-pengamal supplimen Vivix yang sudah rasai perubahan keatas tubuh badan mereka.

Vivix memang terkenal dengan produk yang sangat berkualiti,  semua rumusan untuk penghasilan dikawal rapi dan Di jalankan banyak kajian bagi membuktikan 5 Vivix adalah suplimen antioksidan yang paling mampu membantu merawat pelbagai masalah kesihatan yang kronik.

 Testimoni pengamal Vivix 

is





Bagaimana Vivix Rencat Sel Kanser?

Ya daripada ia terus berleluasa, vivix datang rencat keadaan ini. Bukan cakap kosong, ia sudah pun dikaji dan terbukti kajian saintifik dari:

Kajian dalam Annals of The New York Academy of Sciences pada tahun 2011 melaporkan beberapa kajian awal menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti cancer.

Kajian yang diterbitkan oleh FACEB jurnal pada October2011 menunjukkan resveratrol berjaya menghalang sel cancer payu dara daripada membesar.

Kajian yang dibuat oleh University of Nebraska pada tahun 2008 mendapati resveratrol berjaya menghalang estrogen daripada bertindak balas dengan DNA dan menyebabkan cancer payu dara.

Kajian yang dibuat oleh University of Florida pada tahun 2011 menunjukkan resveratrol mempunyai sifat anti-carcinogenic yang boleh menghalang sel normal menjadi sel cancer.

Kajian yang dibuat oleh University of Kansas pada tahun 2012 menunjukkan resveratrol boleh membantu menghalang cancer prostate daripada membesar.




Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan