Saturday, 4 November 2017

Parut Pudar Kulit Makin Cerah

Salam Sejahtera




Sekarang tengah hot dengan live fb pakat  buat toturial cara make up.  Memang rata-rata nampak cantik sangat. Segala cela-cela kulit ditutup rapat dengan macam-macam foundation.

Boleh ka make up tanpa tutup segala cela @ bekas-bekas parut ?? Confirm tak confident kan. Tapi kita berusaha untuk tutup tapi kan lebih elok kita cuba sesuatu yang boleh memudarkan dan menghilangkan terus parut- parut dikulit wajah. 

Saya dari dulu memang takut sikit nak cuba produk2 luaran nie.  Tak pernah beli. Walaupun kulit pernah alami perubahan teruk tapi tetap tak berani. 

Parut pudar kulit makin cerah ?? 

Ha yang nie memang saya sendiri alami.  Saya faham kulit radang kadang-kadang faktor hormon tak stabil . Tapi sejak suka amal Vitamin E, kesan pada kulit nampak sangat.  Dulu parut tebal tiap kali jerawat dah kecut. Kalau tak pakai foundation tebal confirm nampak. Tu memang tak syok betul. 


APA ITU VITA-E COMPLEX?

Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate dan d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast]

VITA-E DAN SELENIUM

Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik. 

Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik. 

PANDUAN MEMBELI VITAMIN E

Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'. Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia. 

Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

KENAPA MEMILIH SUMBER ASLI?

Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan. Ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.

APA FUNGSI DAN MANFAAT VITAMIN E?

VITAMIN E bertindak sebagai:

* Awet muda
* Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS
* Mengurangkan parut
* Meningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanita
* Kulit dan rambut sihat, cantik & lebat
* Merawat masalah keintiman
* Merawat masalah seksual lelaki
Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi
.
VITAMIN E DAN EKSTRAK BIJI ANGGUR
.
Dan yang istimewa tentang Vita-E Complex ini ialah ia diperkaya dengan GRAPE SEED EXTRACT yang menambahkan lagi khasiatnya.

Kebaikan kesihatan grape seed extract

¤ Menyingkirkan radikal bebas
Mengurangkan radang (inflammatory)
¤ Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
¤Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
¤ Mencegah masalah kelenjar prostat
¤ Melambatkan proses penuaan
¤ Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
¤ Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
¤ Membantu fungsi sistem saraf otak
¤ Meningkatkan daya pertahanan



Vitamin keluaran Shaklee semula jadi.  Insya Allah pasti anda tak tersilap beli selepas mengamalkannya 

Kepada yang ingin dapatkan rangkaian produk keluaran Shaklee boleh hubungi saya segera. 

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan





Reactions:

0 comments:

Post a Comment