Sunday, 26 November 2017

Bahayanya AGE protien

Salam  Sejahtera 

Bahaya ke AGE protein.??

Selalu tahu, Vivix melambatkan penghasilan AGE protein. AGE dan protein tidak sepatutnya bergabung. 

Namun, seiring dengan peningkatan usia, keupayaan tubuh untuk menghalang penggabungan AGE protein adalah terhad. 

Penimbunan AGE protein ini akan menyebabkan kerosakan pada sel. Terdapat ramuan di dalam vivix yang mempunyai kuasa 10 kali ganda lebih hebat daripada resveratrol yang mampu menghalang pembentukan AGE protein.

Tapi apadia AGE protein sebenarnya... 

AGE merupakan singkatan dari Advanced Glycation EndProducts, zat ini dibentuk dari gula dan protein berlebihan yang saling terikat. AGEs berasal dari 2 sumber dari makanan yang kita makan dan boleh juga dikeluarkan oleh tubuh. Jika kita makan makanan dengan kadar gula tinggi (Glycemic index/indeks Glisemik yang tinggi), maka ia dapat memberikan petanda kemunculan AGE.

Pembetukan AGE


AGEs terbentuk di luar dan di dalam badan. Secara khusus, ia berpunca daripada tindak balas glycation, yang merujuk kepada penambahan karbohidrat kepada protein tanpa penglibatan enzim.

Glukosa boleh bergabung dengan protein dalam proses yang dipanggil glycation, menjadikan sel-sel lebih keras, kurang mudah dibentuk dan lebih tertakluk kepada kerosakan dan penuaan pra-matang. Di luar badan, AGEs boleh dibentuk oleh pemanasan (contohnya, memasak).





Pembentukan AGE dirangsang oleh komponen seperti:

  • Stress Penyakit'
  • Kesakitan
  • Tidur yang tidak cukup
  • Gaya hidup yang tidak baik (merokok)
  • Sinar matahari berlebihan


AGE Penyebab Penyakit Kronik


Walaupun masih ada banyak soalan yang tidak terjawab mengenai AGE,  pasti pembentukan AGE menjadi lebih ketara apabila protein terdedah kepada gula.


 Oleh kerana pembentukan AGE mengambil masa yang lama, ia tidak sempat terkesan kepada protein yang jangka hayatnya lebih singkat.

Protein yang mempunyai jangka hayat yang lebih panjang seperti kolagen pada kulit, myelin dalam saraf, otak, mata, dan sel-sel telinga nampaknya terkesan disebabkan AGE.

 Ini kerana protein jenis ini berinteraksi secara semula jadi dengan lebih banyak gula dan untuk tempoh yang lebih lama menjadikan mereka lebih cenderung untuk menjalani proses glycation.

Bagaimana AGE boleh terjadinya penyakit?


Apabila badan terkandung banyak protein AGE, sel akan menjadi tepu akhirnya banyak penyakit tersekat dan terkumpul. Contoh 7penyakit disebabkan oleh protein AGE adalah

  • menyekat saluran jantung yang menyebabkan serangan jantung, darah tinggi dan strok
  • merencatkan fungsi pancreas dan seterusnya menyebabkan peningkatan kadar gula dalam darah dan menyebabkan diabetes
  • mempercepatkan penuaan kulit dan menyebabkan kulit berkedut dan kendur

Secara ringkasnya protein AGE menghalang dan menyekat fungsi sel yang normal. Semakin banyak timbunan protein AGE semakin tinggi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.

Berikut adalah beberapa kesan AGE:


1. Diabetes jenis II

Kerosakan sel beta dalam pankreas. Pesakit kencing manisy mempunyai lebih banyak gula dalam darah mereka yang membolehkan lebih banyak peluang kepada glycation berlaku

2. Kerosakan kolagen kulit


Sambungan silang protein kolagen menjadi kurang elastik dan lebih menyebabkan kulit cepat mengalami kedutan.

3. Kerosakan kepada sendi 


Sambungan silang protein kolagen sekitar sendi juga menjadikan sendi kurang fleksibel dan tisu tulang lebih rapuh.

4. Penyakit kardiovaskular


AGE menjadikan permukaan LDL, “kolesterol jahat”, lebih kasar dan menyebabkannya lebih cenderung untuk melekat pada dinding arteri. 

Kerosakan kolagen dalam dinding saluran darah boleh menyebabkan tekanan darah meningkat atau melemahkan dinding yang boleh membawa kepada aneurisms.

5. Penyakit alzheime

Protein amiloid yang menyebabkan penyakit Alzheimers, merupakan produk sampingan dari proses pembentukan AGE.

6. Sistem saraf

Jika AGE bertindak terus ke atas pelindung sel saraf, pelindung sel (myelin) akan merosot dan memperlahan inpuls saraf. Ini akan mengakibatkan kehilangan deria pendengaran dan penglihatan (juga masalah katarak).







Saturday, 25 November 2017

Kenapa Protien Penting Untuk Wanita



Salam Sejahtera




Protein adalah asas kepada pembinaan sel yg sihat. Protein sangat penting (vital) untuk memastikan tubuh berfungsi dengan baik. Ini kerana protein menjalankan fungsi memperbaiki dan regenerasi (pertumbuhan) sel baru, pengaturan dan pengekalan tisu yang sihat, penghasilan hormon dan enzim, keseimbangan bendalir dan membekalkan tenaga.

10 fakta mengapa protein sangat penting kepada wanita yang mementingkan kesihatan dan kecantikan.


Membantu mengekalkan berat badan ideal

Melebihkan protein di dalam diet serta mengurangkan pengambilan karbohidrat membantu mengurang tisu lemak dalam tubuh. Amalan secara berterusan mampu mengekalkan berat badan ideal.


Membantu mengawal rasa lapar

Mengambil sajian tinggi protein seawal pagi seperti greek yogurt bersama buah-buahan segar akan mengaktifkan hormon untuk bertindak balas menyekat rasa lapar sepanjang hari.


Membuat anda rasa kenyang

Pengambilan makanan berprotein tinggi membantu mengawal selera dan memberi rasa kenyang yang lebih lama berbanding karbohidrat dan lemak.


Protin membantu membakar lebih banyak kalori

Berbanding diet tinggi karbohidrat, diet tinggi protin mencetuskan proses themogenesis yang lebih tinggi. Thermogenesis adalah proses di mana tubuh meningkatkan pengeluaran tenaga dan lebih protein akan memberi isyarat kepada tubuh untuk membakar lebih banyak kalori sebelum, semasa dan selepas makan.


Protein penting untuk penjagaan tulang

Jumlah protein dalam diet harian boleh memberi kesan kepada tahap kalsium dalam badan. Diet rendah protein memberi kesan kepada sistem pencernaan untuk menyerap kalsium dan secara tidak langsung keperluan kalsium badan akan diperolehi dari sistem rangka badan. Apabila ini berlaku, individu akan mengalami kehilangan kepadatan tulang.


Membantu melawan penuaan

Melalui proses penuaan seseorang akan kehilangan jisim otot dan untuk memastikan proses penuaan tidak mengganggu pertumbuhan otot maka pengambilan protein disamping senaman yang teratur amat penting.


Melindungi anda dari stress

Stress bukan sahaja memberi tekanan kepada mental malah turut membuatkan segala sistem dalaman menjadi tidak menentu serta mampu merencatkan hormon. Pengambilan lebih protein dari yang disarankan adalah bagus kerana ianya mampu mengembalikan dan memulihkan sistem tubuh badan.


Bagus untuk kulit

Kulit merupakan anggota badan yang paling terdedah kepada sinaran matahari serta sinaran uv yang boleh merosakkan kulit. Pengambilan diet yang tinggi dengan asid amino serta penggunaan pelindung matahari yang bagus mampu melindungi serta mengurangkan kesan uv. Protin juga penting untuk proses regenerasi sel kulit agar ianya sentiasa terlihat mulus, tegang dan awet muda


Bagus untuk rambut

Rambut adalah mahkota seseorang wanita. Jika inginkan rambut lebat serta sihat maka perlulah mengambil protein yang secukupnya. Diyakini dengan pengambilan protein, masalah kegugurun serta pertumbuhan rambut yang terencat dapat diatasi.


Makan tanpa rasa bersalah kerana ianya SEDAP

Ramai yang merasakan untuk memiliki tubuh yang cantik perlulah mengambil sayur-sayuran dengan jumlah yang banyak dan mengurangkan pengambilan protein serta karbohidrat.

Namun begitu, pengambilan protein yang secukupnya melalui diet seimbang amat penting bagi tubuh badan kerana pertumbuhan otot, tulang sehinggalah ke rambut amat memerlukan asid amino.

 Jadi jangan rasa bersalah hanya kerana anda menikmati hidangan yang mengandungi ikan daging dan sebagainya.

Demikianlah 10 fakta mengapa protin penting kepada wanita yang mementingkan kecantikan.

 Secara tidak langsung juga, pengambilan protein ini juga mampu meningkatkan tahap kesihatan dan kecergasan seseorang wanita. Oleh itu, makanlah dengan bijak dan bertanggungjawab.


Tuesday, 21 November 2017

Fungsi Vivix Untuk Kesihatan Optimum


Anda berjumpa doktor, menjalani pemeriksaan kesihatan rapi dan didapati sihat. Anda mengelakkan diri daripada kuman selesema selama berbulan-bulan. Namun, ini tidak bererti anda dalam keadaan kesihatan optimum. 

Kesihatan optimum bermakna menjalani kehidupan dengan vitaliti yang kuat, bebas gejala yang menyukarkan dan penyakit kronik. 


Ini harus menjadi matlamat utama setiap orang untuk menikmati kesihatan fizikal, mental, emosi, dan rohani. Pendek kata, kesihatan optimum bermakna mencapai kemungkinan menjadikan diri yang terbaik dan untuk mencapai potensi anda yang sepenuhnya. 

Ia adalah keadaan yang memberi kesan kepada kesejahteraan keseluruhan diri dan untuk mencapainya, anda memerlukan suatu strategi seimbang, iaitu empat perkara penting - pemakanan, senaman, rehat dan sikap mental. 


Manfaat Vivix untuk kesihatan yang optimum

  1. Mengawal genetik dan melambatkan proses penuaan sel
  2. Melindungi dan memperbaiki DNA manusia . Setiap masa, tubuh kita terdedah kepada lebih sejuta serangan yang menyebabkan kerosakan DNA dan pengkalan data genetik yang menyebabkan fungsi sel terganggu dan proses penuaan menjadi lebih cepat dari yang sepatutnya
  3.  Vivix bertindak dengan menghalang serangan luar terutama daripada radikal bebas, melindungi dan memperbaiki DNA yang rosak. 
    Oleh kerana itulah ia sangat sesuai diambil oleh pesakit-pesakit yang telah menjalani rawatan kimoterapi agar sel-sel tubuh yang telah rosak dapat dikembalikan kepada keadaannya yang asal dan lebih sihat.
  4. Memperbaiki dan meningkatkan tenaga dalam sel. Semakin meningkat usia, tubuh kita akan mulai kehilangan tenaga dengan lebih cepat. Proses ini akan menyebabkan fungsi sel merosot. Dengan itu, vivix berfungsi menguatkan kembali tenaga sel tubuh. Vivix membantu menghasilkan mitokondria baru yang merupakan penjaga tenaga di dalam tubuh manusia.
  5. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
  6. Vivix melambatkan penghasilan AGE protein. AGE dan protein tidak sepatutnya bergabung. Namun, seiring dengan peningkatan usia, keupayaan tubuh untuk menghalang penggabungan AGE protein adalah terhad.  Penimbunan AGE protein ini akan menyebabkan kerosakan pada sel. Terdapat ramuan di dalam vivix yang mempunyai kuasa 10 kali ganda lebih hebat daripada resveratrol yang mampu menghalang pembentukan AGE protein.

Fungsi Vivix untuk kesihatan optimum, maka ramai la yang telah mencubanya. Hasilnya sangat memuaskan.. 

Nie sebahagian Testimoni yang sudah merasai perubahan selepas mengamalkan Vivix






Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan



Saturday, 18 November 2017

Rahsia Sebotol Ostematrix

Salam Sejahtera




Semalam masa nak buat pembelian stoks laju ja order masuk tiba - tiba. Bila check balik semua yang datang tu nakkan Ostematrix . Rata - rata semua yang pernah amal sebelum nie.

Rupanya ada rahsia disebalik sebotol Ostematrix . Sebab tu la ramai yang mengemarinya dan kosisten mengamalkannya.


Ostematrix ni kan,dia sebenaqnya bukan ada kalsium semata-mata tapi gabungan mineral lain macam magnesium,vitamin,boron,mangan,tembaga dan zink untuk memastikan ia berfungsi pada tahap yang paling optimum.

Masing-masing ada fungsi dia.

Vitamin untuk tambah kalsium ni kan ada banyak jugak brand lain  kat pasaran.Tapi yang special sangat pasai Ostematrix ni sebab dia ada BORON.

Mesti ada sebab kan kenapa kena add on BORON dalam OSTEMATRIX ni .Takkan la saja-saja nak tambah.

Fungsi utama BORON :

✔ Membantu dalam metabolisme tulang.
✔ Mengurangkan jangkitan kuman.
✔ Menukar vitamin D kepada bentuk aktif.
✔ Mengurangkan penyusutan kalsium dari tulang.
✔ Menguatkan tulang.
✔ Meningkatkan tahap testosteron.
✔ Meningkatkan tahap kemahiran berfikir.
✔ Meningkatkan penyusunan otot . 

Haa..banyak kan..patutla ramai yang jatuh hati dari botoi pertama teruih repeat order๐Ÿ˜๐Ÿ˜ termasok la saya .Sebab  Ostematrix nie bantu semua rutin harian  jadi mudah. Bantu merehatkan tubuh dengan sebaiknya.

Jom  tengok sapa yang perlukan Ostematrix

✅ Ibu hamil
✅ Individu yang kurang kalsium
✅ Ibu menyusu
✅ Ibu dalam berpantang
✅ Masalah kebas-kebas
✅ Lenguh lenguh badan
✅ INSOMNIA
✅ Sakit lutut
✅ Tenaga kurang/selalu letih
✅ Kekejangan
✅ Migrain
✅ Sembelit
✅ Masalah gigi
✅ Gastrik
✅ Yang tak suka minum susu tepung

Jom kita tengok pulak respon Testimoni yang dah syok amal Ostemtrix nie



Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan



Wednesday, 15 November 2017

Ajaibnya Kuasa Pelukan

Salam Sejahtera



Semalam badan fayyadh tiba- tiba panas. Tapi masih aktif buat macam. Kebiasaan kalau dia nak demam memang kepala akan mula panas dan asyik nak baring dekat riba. 

Kebetulan pulak saya baru ja lepas baca kehebatan pelukan ibu terhadap anak. Terus spontan baring tepi fayyadh dan peluk dia kuat- kuat. Dia suka kalau peluk kuat. 

Bila tengok situasi tu kakak iman pun datang peluk2 jugak. Memang rasa lain sangat . Pagi nie bangun rasa badan dah tak panas. Semalam baru fikir nak cutikan dia. Tapi hari nie dah boleh pergi sekolah macam biasa . Alhamdulillah.

Ajaibnya kuasa pelukan seorang ibu.

Sejak di dalam rahim, manusia yang berkomunikasi, berinteraksi, membelai dan mengasihi bayi tersebut sudah tentunya pasangan ibu dan bapa kandungannya sendiri. Justeru, hubungan intimasi anak bersama ibu dan bapanya amatlah penting untuk perkembangannya sepanjang tempoh tumbesaran.


Nampak remeh, namun ianya sangat berkesan untuk menyokong proses tumbesaran fizikal dan mental anak anda sejak dari peringkat awal umurnya. Jom lihat kelebihan yang akan diperolehi anak itu sendiri jika sering dipeluk dengan penuh kasih dan sayang oleh kedua ibu bapanya.


10 MANFAAT ISTIMEWA MEMELUK ANAK-ANAK


Ketahuilah dengan memeluk anak dapat:


1. MENGUATKAN KASIH SAYANG

Anak akan terasa kasih sayang mengalir daripada ibu kepada dirinya. Itu sudah cukup membuatkannya gembira.


2. MENINGKATKAN KEYAKINAN DIRI

Apabila anak sedang bersedih, tidak semua kata-kata nasihat serta sokongan tidak menyembuhkan diri.


Uniknya, dengan pelukan, serta-merta ia dapat memulihkan kembali rasa negatif, secara tidak langsung mengembalikan keyakinan dirimereka.


3. MENYEMBUHKAN HATI


Percaya tak, kuasa pelukan bukan saja bermanfaat untuk anak-anak, tetapi juga untuk ibu bapa.

Kadangkala, luka di jiwa memang sukar diubati. Hanya Allah sahaja yang mengetahui sakitnya.

Namun, kuasa pelukan dapat menembusi hati sehingga mampu merawat dan menenteramkan jiwa kedua-dua insan yang saling berpelukan.

4. MENGURANGKAN TEKANAN

Secara saintifik, pelukan meningkatkan aras hormon oksitosin yang dapat menyembuhkan rasa stres atau marah.

5.MENGUATKAN SISTEM IMUNISASI

Lebih-lebih lagi anak yang tidak sihat, pelukan merangsang kelenjar tymus yang bertindak dalam penghasilan darah putih.

Kelenjar ini adalah komponen utama sistem pertahanan dalam tubuh. Maka, ia dapat memulihkan kesihatan anak dengan lebih cepat.

6. MENAIKKAN ‘MOOD’

Pelukan yang erat dan lama meningkatkan aras hormon serotonin dalam badan yang menaikkan paras kegembiraan.



Kesannya, anak-anak akan berasa ceria, aktif, dan tidak mudah meradang.

Malah, mereka kelihatan matang dan lebih bijak membuat pilihan serta bertindak rasional.aan.


Kesannya, anak-anak akan berasa ceria, aktif, dan tidak mudah meradang.

7. MERANGSANG PERKEMBANGAN

Pelukan ibu merangsang perkembangan bayi dengan cepat.

Anak yang jarang dipeluk, biasanya lambat berjalan, bercakap mahupun membaca.

8. MENYIHATKAN JANTUNG

Hanya 10 saat sahaja setiap hari, pelukan ibu dapat menyihatkan jantung, mengurangkan tekanan darah tinggi dan mengimbangi degupan jantung.

9. MENINGKATKAN IQ ANAK

Kehangatan pelukan ibu dapat merangsang pengaliran darah ke otak.

Anak cepat terang hati, mudah faham, fokus dalam pembelajaran dan bagus mengawal pemikiran.

10. MENGAWAL EMOSI NEGATIF

Anak yang sering dipeluk biasanya tenang, tidak mudah melenting dan tidakpanas baran.

Malah, mereka kelihatan matang dan lebih bijak membuat pilihan serta bertindak rasional.


Apa sahaja emosi negatif yang anda rasa seperti sedih, marah, tertekan atau apa sahaja akan hilang bersama kehangatan pelukan yang disertai kasih sayang.
Jadi, sudahkah anda memeluk anak anda hari ini?



Tuesday, 14 November 2017

Ostematrix Shaklee Bekalkan Khasiat Magnesium Anda

Salam Sejahtera

Sebenarnya magnesium merupakan salah satu mineral yang paling banyak dalam tubuh. 50% magnesium dalam badan terletak dalam tulang. Dan selebihnya terdapat pada organ dan sel-sel.
Magnesium sangat diperlukan oleh tubuh terutaman untuk tulang, saraf dan otot. Ia sangat penting untuk jaga sistem imun tubuh dan menjadikan tulang lebih kuat. Antara fungsi magnesium adalah:
  • Jaga otot dan saraf agar berfungsi dengan normal
  • Menjaga rentak jantung
  • Untuk sistem imun tubuh
  • Mengatur kadar gula dalam darah
  • Menjaga tenaga dan metabolisme
  • Mengatur sintesis protien
Ostematrix Shaklee adalah suplemen yang kaya dengan kalsium dan dilengkapi dengan magnesium dan vitamin D. Keistimewaan Ostematrix Shaklee:
  • 100% semulajadi (tiada silika gel dalam botol ostematrix)
  • Tablet kecil yang mudah ditelan
  • Pengambilan satu hidangan (4 tablet) Ostematrix sehari sudah cukup untuk memenuhi keperluan kalsium harian untuk orang dewasa
  • Tidak berbau, tidak mempunyai rasa, tiada pewarna, pemanis serta pengawet tambahan
  • Dihasilkan dari formula yang unik dengan kandungan mineral yang seimbang, menggalakkan penyerapan kalsium yang optimum (99%)
  • Sumber mineral semulajadi dari Laut Mati yang mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zink, kuprum, mangan dan boron – perlu diambil bersama-sama untuk meningkatkan kadar penyerapan dan mengelakkan endapan mineral dalam tubuh
Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan suplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur dengan berkesan.
Ostematrix Shaklee mengandungi bagi setiap 1 biji:
  • Vitamin D3 (100 IU) – membantu penyerapan kalsium ke dalam badan. Kalsium tanpa vitamin D3 adalah berbahaya kepada kesihatan kerana ia tidak dapat diserap ke dalam badan dan mungkin tertinggal dan membentuk batu dalam ginjal atau pundi kencing
  • Kalsium (250 mg) – juga penting untuk menyokong kesihatan sistem saraf dan otot, mengurangkan kadar kolestrol dalam darah dan membantu pengaliran gizi keluar masuk ke dalam membran sel
  • Magnesium (100 mg) – penting untuk metabolisma kalsium dan membantu mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, antara sebab terjadinya migrain
  • Boron (0.75 mg) – membantu dalam metabolisma tulang
  • Mangan (0.05 mg), tembaga (0.05 mg) dan zink (0.38 mg) – mengaktifkan enzim yang terlibat dalam pemadatan tulang

Monday, 13 November 2017

Kurangkan Sakit Bersalin Dengan Ostemtrix

Salam Sejahtera.


Bila cerita sakit bersalin. Semua yang ada anak mesti merasainya . Ada yang biasa- biasa dan ada yang kuat. Apa pun rasanya bila dalam situasi nak bersalin tetap kena tempuh jugak.

Ok back to tajuk kita. Kurangkan sakit bersalin dengan Ostematrix. Boleh ka Ostematrix membantu. Persoalan yang akan timbul. Dan bagaimana Ostemtrix boleh bantu..

Cerita pengalaman dulu la ya. Cerita saya alami sendiri masa nak bersalinkan ameena bulan 4 tahun nie. Mula ada rasa sakit awal subuh tapi tengahari baru makin kuat. Selalu kalau vitamin Ostematrix saya suka ambil malam tapi hari tu terasa nak ambil siang.

Ostematrix nie juga boleh diambil untuk kurangkan sakit ketika datang bulan iaitu boleh meredakan senggugut . Sebab nie la saya cuba ambil. Dengan harapan dapat bantu jugak untuk sakit bersalin.

Ternyata tepat sekali. Walaupun sakit tapi saya tetap boleh selesaikan semua tugasan dengan pantas sebelum ke hospital.

              



Contraction bersalin ialah proses dimana uterus mengecut dan mengendur  dan bayi tertolak ke bawah dan servik terbuka. Rata-rata ibu mengalami kesakitan ketika ini. Dan ianya tanda ‘amaran’ bayi sedia untuk dilahirkan
Bagaimana kita nak tahu yang kita mahu bersalin?
  • Sakit pinggang
  • sakit belakang
  • sakit bawah perut macam senggugut
  • Kerap kencing
  • Cirit birit
  • Sakit ari-ari yang luar biasa
Ini tanda yang selalu kita rasa. Jika ia kerap dan konsisten, maka itu tanda contraction. Jika ia hilang sekiranya kita berjalan, buat kerja itu tanda kontraksi palsu (Braxton Hicks ).

Kepentingan kalsium magnesium untuk ibu hamil?
Antara kepentingan magnesium semasa hamil adalah
  1. Membantu dalam memelihara kekuatan tulang ibu dan juga bayi
  2. Mencegah pengecutan uterus pramatang (jika tidak dikawal, boleh mengakibatkan keguguran)
  3. Mengawal paras insulin dalam darah, jadi si ibu insyaallah bebas dari GDM tau.
  4. Mencegah kekejangan kaki terutamanya di waktu malam. Ia sangat sakit jika diserang dengan kejang otot ni.
  5. Mencegah sembelit. Ia boleh cegah juga buasir
  6. Membantu dalam memastikan denyutan nadi sekata
  7. Membantu dalam memberikan tenaga
  8. Berikan ketenangan kepada otot dan elakkan ia dari menjadi stress.
  9. Membantu dalam mengawal paras kolestrol
Ostematrix Bantu Dalam Proses Bersalin

Di kala melahirkan, ia satu keadaan yang sungguh merisaukan jika si ibu mahupon bayi alami masalah. Betul kan? Kalsium dan magnesium membantu dalam proses melahirkan anak. 
Jika magnesium dan kalsium tidak cukup, kekejangan boleh berlaku. Pada masa yang sama, gabungan kalsium dan magnesium ini membantu dalam mengecutkan rahim dan menolak bayi untuk keluar dengan lebih cepat tanpa membuatkan si ibu rasa kesakitan yang amat sangat. Ini kerana seluruh saraf badan mengalami ketenangan dan tidak stress.
Seandainya paras kalsium dan magnesium rendah di kala hampir bersalin dan melahirkan anak, proses kelahiran akan menjadi lebih panjang. 
Ibu alami tekanan dan boleh menimbulkan rasa sakit yang keterlaluan.Pada masa yang sama, pendarahan lebih banyak akan berlaku. Ia akan kepenatan, dan jika tidak mampu meneruskan, kemungkinan besar kelahiran secara czer akan dilakukan secara emergency. 


Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan




Vitamin Khas Untuk Kulit Berparut

Salam Sejahtera


Salah satu cara untuk bantu kurangkan parut jerawat dan bantu dalam masalah kulit yang lain ialah dengan menggunakan suplemen shaklee yang natural! Semestinya sentiasa selamat, berkesan dan semulajadi.

Jom tengok apa set basic untuk kurangkan masalah kulit khasnya untuk kulit yang berparut dan sering mengalami jerawat.

            
1. ESP
merupakan protein tambahan yang terbaik yang dihasilkan dari soya non-GMO. Protein penting untuk pembinaan sel kulit yang sihat, bagi menggantikan sel kulit mati seperti parut.

ESP bantu dalam memudarkan parut jerawat. Protein sangat penting untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik, gebu, tona kulit yang sekata, kulit tidak berminyak, kulit tidak berjerawat.

(Penting pengambilan ESP kerana ianya membantu vitamin lain menyerap dalam badan dengan berkesan dan amalan berterusan dapat membantu cantikkan kulit wajah. Kulit cantik berseri-seri)


Protein yang lengkap dan baik akan bantu membaiki dan membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Ini kerana, sel yang sihat akan lebih mudah untuk menyerap vitamin dan juga nutrient berbanding sel yang tidak sihat.


               

2) Sustained Release Vita-C 500 mg

Antioksidan adalah antara komponen penting untuk hentikan jerawat. Antioksidan boleh dijumpai dalam sebum (minyak yang dihasilkan di liang pori muka). 

Antioksidan ini bertanggungjawab untuk menghalang komponen yang terkandung dalam sebum (squalene) daripada teroksida (squalene peroxide), salah satu punca yang menyebabkan liang pori tersumbat. 

Oleh itu, sebab itu pentingnya vitamin C dalam merawat jerawat kerana vitamin C adalah number one water-soluble antioxidant.

Vitamin C adalah penyumbang utama electron kepada radikal bebas (ini adalah fungsi antioksidan untuk deactivate radikal bebas).

 Ia juga mampu melindungi tisu-tisu seperti protein dan lipid daripada teroksida. Tambahan lagi, vitamin C ini secara tidak langsung dapat menghalang liang pori kita daripada tersumbat.

Vitamin C juga melindungi kulit melalui penghasilan kolagen. Dengan cara ini, protective barrier kulit akan lebih kukuh. Ia juga menghalang pigmentasi kulit dan boleh membantu menghilangkan parut jerawat.

Penerangan bagaimana vitamin bertindak balas dah selesai. Sekarang tengok pulak Testimoni penguna vitamin yang diatas tu. Bila sendiri yang mengamalkanya, memang sangat2 berpuas hati.



Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan