Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 6 October 2017

Rahsia Protien Untuk Kulit

Salam Sejahtera


Protien adalah nutrisi terpenting dalam diet harian kita. Ia seperti blok yang membina tubuh, atau seperti batu bata yang membina rumah kita. 

Kajian membuktikan banyak kepentingan Protien untuk kesihatan kulit, otot, tulang, kehamilan, penyusuan ibu, dan untuk tenaga berterusan. 

KEPENTINGAN PROTEIN UNTUK KULIT 

➡ ️25 % daripada tubuh badan manusia dibina daripada protein.  Contohnya seperti kuku, kulit dan otot-otot adalah berasal daripada protein.

➡️ Bila kita mengambil protein,  organ penghadaman akan memproses dan memecahkannya kepada Asid amino dan dihantar kedalam darah seterusnya dibawa keseluruh badan. 

➡ ️Sel-sel badan akan memilih asid - asid amino  yang diperlukan untuk membina tisu-tisu badan yang baru, antibodi, hormon, enzim dan sel-sel darah. Oleh itu protien adalah amat-amat penting untuk kulit dan tubuh yg sihat dan cantik.

➡️ Protien merupakan bahan utama yang digunakan untuk menggantikan sel-sel yang telah mati.Kebanyakkan sel-sel darah putih diganti setiap 10 hari.

Sel-sel dalam lapisan saluran usus dan platlet darah diganti setiap 4 hari.Sel-sel kulit diganti setiap 24 hari.Lebih daripada 98 % molekul dalam badan diganti sepenuhnya setiap tahun!.Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka:

Keanjalan kulit, juga payudara. Awet muda gitu..… Protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. 

Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan "Protien "untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

Dengan "Protein" juga mampu 
membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, gebu dan berseri..WOW!

So apa tunggu lagi.. Boleh dapatkan Protien Soya Sekarang.

 TIPS MEMILIH SUMBER PROTEIN TERBAIK

1. Protein Haiwan atau Tumbuhan?
2. Kandungan Kolesterol Tinggi atau Rendah?
3. Kandungan Lemak Tinggi atau Rendah?
4. Sumber GMO atau NON-GMO (Genetically Modified Organisms)?
5. Sumber Semulajadi atau Diproses? Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

0 comments:

Post a Comment