Saturday, 9 September 2017

Runsing Susu Kurang Dilema Ibu Bekerja

Salam Sejahtera..


Runsing Susu Kurang Dilema Ibu Bekerja

Normal la kalau ibu - ibu naik risau kalau stok susu makin sikit , cukup ke untuk keperluan baby seharian.mula la terfikir macam-macam. Selalunya ibu yang bekerja la yang mengalaminya.

Kadang-kadang boleh give up juga taw bila sitasi susu mula drop. Maka cara mudah topup susu formula la ganti susu ibu ke anak. 

Dalam penyusuan nie memang sangat mencabar.  Kalau tak kuat maka camtu la jadinya.. 

Saya pun macam Ibu bekerja jugak. 3 orang anak saya cuba untuk cukupkan 2 tahun penyusuan penuh.  Anak pertama bertahan hanya 8 bulan., anak kedua,  berjaya cukup 2 tahun dan yang ketiga nie masih baru 4 bulan. 

Situasi susu drop akan ibu-ibu lalui jugak tapi sebelum alami kena ready la apa-apa alternatif supaya susu tak drop merundum terus.  

Nie share sendiri pengalaman saya anak ke tiga nie.  Dah la terpaksa berjauhan . Saya usaha untuk hantar jugak stok susu dengan bas sebab anak mak kat kampung jaga.  Baru nie balik saya nak topup la stok susu anak.  Tapi sebotol pun tak dapat.  Cukup untuk dia minum sahaja..  Memang tension betol masa tu. 

Selalu saya rutinkan dengan suppliment Esp tapi baru nie terlupa nak bawak balik. Ingatkan ok la rupanya tak boleh jugak,  ditambah pam susu yang bukan selalu guna, lagi la tak menjadi. 

Bila saya kenal pasti punca dah cepat - cepat ambil tindakan,  terus top up milk boster saya iaitu Esp + Ostematrik + Alfalfa. 

Nie kembali meriah la sejak rutin pam+ supplimen. Sehari 4 sesi berjalan lancar walaupun sedang bekerja. 

Kalau yang bekerja tu. Jangan la cepat runsing kalau susu sikit. Relax..  Korang boleh ambil alternatif yang saya ambil. Sangat mudah..  Insya Allah susu akan kembali meriah dengan syarat lepas ambil supplimen mesti rutin selalu memgepam.

Set Milk Boster yang paling simple saya amal adalah:

🌸ESP
🌸ALFAFA COMPLEX

Keduanya sangat bagus untuk milk booster. Tapi ramai sangat yang bagi feedback kulit makin cantik bila ambil ESP+ALFAFA
-
🌸ESP membantu sel2 badan kita untuk lebih sihat. And then ianya akan menyerap nutrisi dr pengambilan supplement dengan cepat dan berkesan. 

ESP juga adalah NON GMO iaitu diproses melalui air untuk mengekalkan kualitinya. Bonus apabila awak cuba set MILKBOOSTER shaklee adalah kulit lebih ANJAL, BERSERI DAN GEBU. Dengan syarat konsiten inshaAllah
.
🌸ALFAFA COMPLEX merupakan tumbuhan terbaik yg mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia. Mengandungi galactagounge yang mana bagus diambil untuk ibu yang menyusukan anak kerana boleh merangsang penghasilan susu ibu. 

Selain itu, ALFAFA juga membantu membuang angin dalam badan serta merupakan salah satu ejen detoks yang berkesan💃🏻💃🏻 alfafa jugak membantu untuk pekatkan susu dan membuatkan anak kenyang lama.


Boleh terus hubungi saya .

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan





Reactions:

0 comments:

Post a Comment