Saturday, 30 September 2017

Zat Pemakanan Yang Wajib Diambil Oleh Orang Hamil

Salam Sejahtera


Bila diri sudah sah mengandung, ada macam-macam makanan berkhasiat yang mesti diambil. Jangan pening kepala atau rasa terbeban. Ketahuilah apa yang ibu makan akan terus sampai kepada bayi yang dikandung.

Oleh itu jangan malas ambil tahu apa zat pemakanan yang wajib diambil oleh orang mengandung. Ini penting supaya ibu kekal sihat sepanjang kehamilan dan anak dalam kandungan juga terhindar daripada risiko kecacatan.

Kecacatan tiub neural pada bayi yang boleh menyebabkan bayi cacat di bahagian otak dan saraf tunjang. Dua kecacatan biasa akibat masalah ini adalah spina bifida dan anencephaly.

1. Asid folik
Setelah berjaya hamil, anda perlu terus mengambil asid folik sehingga usia kandungan mencecah 12 minggu. Hal ini kerana sepanjang tempoh ini, tulang belakang bayi masih dalam proses pembentukannya.
Selain daripada itu, asid folik membantu membina DNA bayi.

2. Kalsium
Kalsium yang digabungkan bersama vitamin D dan magnesium adalah sangat penting untuk perkembangan dan pertumbuhan tulang bayi. Makanan yang mengandungi banyak kalsium adalah seperti yogurt, keju dan ikan salmon. Vitamin D diperlukan untuk membantu tubuh anda menyerap kalsium. Sumber ini boleh anda dapatkan daripada ikan berminyak, hati, minyak ikan kod dan produk tenusu. 
Antara lain, kebanyakan makanan seperti marjerin dan bijirin sarapan pagi diperkaya dengan vitamin D. Cara paling senang ialah dengan mendedahkan tubuh kepada cahaya matahari pagi.

3. Zat besi
Kira-kira 10 – 15% wanita hamil biasa mengalami masalah anemia disebabkan oleh kekurangan zat besi dalam tubuh. Oleh itu ibu perlu prihatin tentang soal pemakanan seharian. Ibu memerlukan zat besi mencukupi ketika hamil untuk memenuhi keperluan diri sendiri dan bayi yang dikandungi juga. Sama juga halnya dengan uri anda. Ia juga memerlukan zat besi yang mencukupi.

Untuk itu, dapatkan suplemen zat besi seperti yang dinasihatkan oleh doktor. Ibu juga boleh menambah darah dengan mengambil makanan seperti daging tanpa lemak, sayur-sayuran berdaun hijau, kerang, hati, jambu batu, buah-buahan kering dan kekacang.

4. Iodin
Kekurangan iodin adalah penyebab utama yang boleh masalah terencat akal dan kerosakan otak bayi dalam kandungan. Untuk ibunya pula, masalah kekurangan iodin boleh menyebabkan keguguran, kelahiran mati dan beberapa komplikasi yang lain. Bagi memastikan diri mendapat sumber iodin mencukupi, anda perlu mengambil beberapa jenis makanan seperti susu lembu, rumpai laut, yogurt rendah lemak dan telur.
    
5. Zink
Sama seperti zink yang penting untuk kesuburan dan pembiakan orang dewasa, ia turut penting untuk pembentukan DNA bayi dalam kandungan. Jadi, terus amalkan pemakanan yang kaya dengan kandungan zink.
Namun, elakkan pengambilan tiram terutamanya yang masih mentah kerana dikhuatiri ia mengandungi bakteria yang boleh menyebabkan anda jatuh sakit ketika hamil memandangkan sistem imunisasi yang makin menurun ketika ini jika tahap kesihatan tidak dipantau sebaik-baiknya.

6. Vitamin C
Vitamin C memang penting untuk memperkukuhkan sistem imunisasi tubuh. Jadi, ketika hamil, pengambilan vitamin C mencukupi sama pentingnya seperti sebelum hamil. Anda memerlukannya untuk mengekalkan tahap kesihatan yang baik. Bukan untuk diri sendiri sahaja malah untuk bayi juga.

7. Omega 3
Asid lemak omega 3 penting untuk bayi yang dikandungi. Malah asid lemak ini mengandungi DHA yang sangat bermanfaat untuk perkembangan otak dan saraf bayi. Ikan salmon, flaxseed, kacang walnut dan sardin merupakan antara sumber baik yang mengandungi banyak asid lemak omega 3.


Friday, 29 September 2017

Kenapa Omega Guard Shaklee Berbeza

Salam Sejahtera



Kenapa Omega Guard Shaklee Berbeza

Omega Guard Shakleee dihasilkan menerusi kaedah terkini iaitu Ultratulen Farmaseutikal. Maksudnya adalah ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yang akan memekatkan asid lemak Omega-3.


Teknologi yang digunakan ini dapat menyingkirkan bahan-bahan berbahaya yang terdapat di dalam ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri dan sebagainya.     

Di dalam pasaran kini, banyak pengeluar minyak ikan menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan yang mana akan meyebabkan kehilangan banyak nutrient dan tidak ramai menggunakan kaedah penyulingan proprietari tiga molekul akibat kos yang terlalu mahal. 

Haaa. nampak tak kenapa minyak ikan Shaklee yang terbaik? Guna Kos penyulingan yang mahal dengan harga yang berpatutan. 

Omega Guard Shaklee bukanlah hasil ekstrak dari minyak hati ikan kerana tinggi kandungan toksik.

Minyak Ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti mackerel. Ikan laut dalam dan berair sejuk kandungan merkurinya adalah yang terendah dan mengandungi asid lemak tidak tepu yang tinggi berbanding dengan ikan yang lain.

So, kalau gabung dengan tiga kali penyulingan, mmg havoc la minyak ikan Shaklee. hehe

Omega Guard Shaklee mempunyai 7 jenis asid yang amat penting untuk tubuh badan, namun tidak dapat dihasilkan oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA dan DPA. So, mmg kita kena pandai-pandai cari sendiri asid - ini dari makanan dan supplement.

Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan








Thursday, 28 September 2017

Trainning Team Bulan September

Salam Sejahtera..



Baru - baru nie bila team Euphoria maklum akan ada kat kelas trainning area Johor. Hana la orang yang excited sekali. Ya la peluang dapat belajar benda baru.

Melihat pada pengisian yang akan bentang sangat menarik nie. Lokasi yang dipilih pun sangat sesuai. Satu di Johor dan satu di Terengganu.  Maka dengan pantas submit bayaran.

Memang tahu dah mesti ada benda baru yang makan dipelajari.  Ternyata sangkaan itu tepat sekali.  Ilmu baru untuk kenali lebih dekat prospek dalam dalam bisness shaklee..



Yang bestnya, ingat memang tak berkesempatan la nak sertai bersama en suami kelas kali nie. Saya pun tempah kelas untuk 2 negeri Johor dan Terengganu. Tapi suami free kat Johor maka dapat sertai sama-sama kat Johor.

Ternyata apa yang saya jangkakan kelas kali berbeza tepat sekali.  Lain dari kelas - kelas yang saya sertai sebelum ini.  Banyak ilmu baru yang mesti diaplikasikan dengan prospek baru.  
Lagi keseronokan bila sertai kelas iaitu dapat recharge semula tenaga nak berjaya bersama leader-leader hebat, yang dah lalui bertahun pengalaman dalam bisness Shaklee. 

Nie la peluang terbaik untuk lihat balik apa yang perlu dibuat untuk organisasi makin berkembang dan berjaya capai semua target dalam business. 

Nie saya kongsikan gambaran sepanjang pejalanan kelas yang saya hadiri baru nie.  Totally semua yang hadir ke kelas baru nie sangat energy terus bila dapat pelajari ilmu baru.




Setiap bulan kelas memantapkan bisnes memang sentiasa ada untuk semua.  So kepada yang baru daftar keahlian usah khuatir.  Bantuan untuk anda bermula dengan bisness Shaklee sentiasa ada. 

Kepada yang belum lagi jadi keahlian Shaklee. Boleh segera hubungi saya terus.  

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan







Wednesday, 20 September 2017

Tips Ajar Anak Tidur Awal

Salam Sejahtera


Memang agak memcabar jugak bila bercerita topik latih anak supaya tidur awal.  Pada saya kalau anak-anak yang 1@2 tahun ok lagi. 

Tapi apabila dah masuk peringkat 3-5 tahun tu yang memcabanya.  Kini saya sedang mengalaminya7

Untuk memastikan anak tidur awal , terdapat  8 tip yang boleh menjadi panduan.

1.Pastikan si kecil tahu dengan jelas waktu untuk dia tidur. Contohnya pukul 9 malam perlu masuk bilik untuk tidur.
2.Tegas apabila waktu tidur sudah tiba.
3.Jangan biarkan dia menonton televisyen setengah jam sebelum waktu tidurnya.
4.Cipta suasana tenang seperti suasana bilik yang senyap dan gelap.
5.Biarkan si kecil tidur dengan sendiri daripada anda yang mendodoikannya.
6.Jangan berinya minuman berkafeina seperti kopi yang menyegarkan matanya.
7.Jadikan waktu tidurnya adalah rutin. Jangan ubahnya kecuali jika perlu.
8.Hargai setiap masa jika si kecil memberitahu mahu tidur.

Anak Yang Sukar Tidur, Mak Amalkan:

  • Surah Al-fatihah dan Ayatul Kursi 1x - dihembus ke seluruh badan anak.
  • Surah 3 Qul - 3x berturut-turut - hembus ke tapak tangan anda, kemudian usap tubuh anak

Syarat:


Sebaiknya amalkan sebelum tidur setiap malam, termasuk doa hendak tidur dan bangun tidur di waktu pagi.

* Patuhi tip ini secara konsisten. Si kecil yang tidur awal akan menjadi seorang kanak-kanak yang sihat dan ceria

Thursday, 14 September 2017

Kurang Vitamin C Punca Ulser

Salam Sejahtera





Baru disapa kawan lama yang bertanya  berkaitan Vitamin C.  Selalu yg tanya berkaitan kulit wajah ja tapi kali nie bertanya untuk pulihkan ulser dimulut yang sudah lama tak sembuh-sembuh jugak

Kalau dah terkena ulser ni,nak makan pun susah. Memang menyakitkan,ya tak?Kata orang,kalau nak cepat baik kena minum banyak air kosong.Kebiasaan,individu akan terkena ulser di bahagian bibir.Punca ulser ni ada banyak.

Mungkin kekurangan vitamin B12,Vitamin C atau kurang zat besi.Selain itu,kerap kali makan makanan pedas dan masam juga menjadi punca bibir korang kena ulser.



Vitamin C Sustained Release

Vitamin C banyak digunakan untuk meningkatkan daya tahan & daya pulih tubuh. Sebagai antioksidan, Vitamin C memainkan peranan sebagai pelindung semulajadi dari serangan penyakit bagi seluruh keluarga kita. 

Tambahan pula vitamin C larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu untuk kita mengambil vitamin C setiap hari. Vitamin C tidak memberi kesan toksik.

* Flavonoid menyekat respon alergik tubuh
* Bantu meningkatkan sistem imun dengan membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik
* Membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman.
* Ia juga dapat mengurangkan simptom selsema, alergi hidung dan kulit serta asthma.



Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan







Wednesday, 13 September 2017

Kesan Ambil Alfalfa Complex Shaklee

Salam Sejahtera
Ada yang takut, risau untuk menghadapi kesan selepas mengambil supplement. Ya! Ia adalah proses penyembuhan atau dikenali sebagai healing crisis ya
Hari ini saya nak kongsikan tentang healing crisis penggunaan produk laris Shaklee iaitu Alfalfa Complex

APA HEALING CRISIS YANG DI ALAMI?
Rata-rata kesan healing crisis drpd makan Alfalfa ni adalah
-
🍀jerawat
🍀pening kepala
🍀bintik-bintik kecil
🍀hidung berair (sebab resdung)
🍀gatal-gatal

Ia merupakan proses penyembuhan yang biasa. Disebabkan Alfalfa Complex bertindak sebagai detox, ia mengeluarkan segala toksin di awal pengambilan Alfalfa Complex, so tak payah la korang risau ya

APA YANG PERLU DILAKUKAN SEPANJANG TEMPOH HEALING CRISIS?

Minum air kosong dengan banyak
Seelok-eloknya minum 1 liter air kosong bagi setiap 25kg berat badan. Contoh berat badan 50kg, air kosong yang mesti diminum ialah 2 liter

Mula ambil Alfalfa Complex pada dos yang rendah, cth mulakan 2 biji sekali ambil. Dos maksima yang ditulis pada botol Alfalfa Complex ialah 10 biji sehari

So, bila korang lalui phase healing crisis ni, jangan stop makan supplement ni ye sebab masa ni la semuanya yg toksik tu keluar daripada badan, just kena selalu minum banyak air macam kat atas ni

Sebarang pertanyaan dan pembelian produk boleh la menghubungi saya terus

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan



Saturday, 9 September 2017

Runsing Susu Kurang Dilema Ibu Bekerja

Salam Sejahtera..


Runsing Susu Kurang Dilema Ibu Bekerja

Normal la kalau ibu - ibu naik risau kalau stok susu makin sikit , cukup ke untuk keperluan baby seharian.mula la terfikir macam-macam. Selalunya ibu yang bekerja la yang mengalaminya.

Kadang-kadang boleh give up juga taw bila sitasi susu mula drop. Maka cara mudah topup susu formula la ganti susu ibu ke anak. 

Dalam penyusuan nie memang sangat mencabar.  Kalau tak kuat maka camtu la jadinya.. 

Saya pun macam Ibu bekerja jugak. 3 orang anak saya cuba untuk cukupkan 2 tahun penyusuan penuh.  Anak pertama bertahan hanya 8 bulan., anak kedua,  berjaya cukup 2 tahun dan yang ketiga nie masih baru 4 bulan. 

Situasi susu drop akan ibu-ibu lalui jugak tapi sebelum alami kena ready la apa-apa alternatif supaya susu tak drop merundum terus.  

Nie share sendiri pengalaman saya anak ke tiga nie.  Dah la terpaksa berjauhan . Saya usaha untuk hantar jugak stok susu dengan bas sebab anak mak kat kampung jaga.  Baru nie balik saya nak topup la stok susu anak.  Tapi sebotol pun tak dapat.  Cukup untuk dia minum sahaja..  Memang tension betol masa tu. 

Selalu saya rutinkan dengan suppliment Esp tapi baru nie terlupa nak bawak balik. Ingatkan ok la rupanya tak boleh jugak,  ditambah pam susu yang bukan selalu guna, lagi la tak menjadi. 

Bila saya kenal pasti punca dah cepat - cepat ambil tindakan,  terus top up milk boster saya iaitu Esp + Ostematrik + Alfalfa. 

Nie kembali meriah la sejak rutin pam+ supplimen. Sehari 4 sesi berjalan lancar walaupun sedang bekerja. 

Kalau yang bekerja tu. Jangan la cepat runsing kalau susu sikit. Relax..  Korang boleh ambil alternatif yang saya ambil. Sangat mudah..  Insya Allah susu akan kembali meriah dengan syarat lepas ambil supplimen mesti rutin selalu memgepam.

Set Milk Boster yang paling simple saya amal adalah:

🌸ESP
🌸ALFAFA COMPLEX

Keduanya sangat bagus untuk milk booster. Tapi ramai sangat yang bagi feedback kulit makin cantik bila ambil ESP+ALFAFA
-
🌸ESP membantu sel2 badan kita untuk lebih sihat. And then ianya akan menyerap nutrisi dr pengambilan supplement dengan cepat dan berkesan. 

ESP juga adalah NON GMO iaitu diproses melalui air untuk mengekalkan kualitinya. Bonus apabila awak cuba set MILKBOOSTER shaklee adalah kulit lebih ANJAL, BERSERI DAN GEBU. Dengan syarat konsiten inshaAllah
.
🌸ALFAFA COMPLEX merupakan tumbuhan terbaik yg mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia. Mengandungi galactagounge yang mana bagus diambil untuk ibu yang menyusukan anak kerana boleh merangsang penghasilan susu ibu. 

Selain itu, ALFAFA juga membantu membuang angin dalam badan serta merupakan salah satu ejen detoks yang berkesan💃🏻💃🏻 alfafa jugak membantu untuk pekatkan susu dan membuatkan anak kenyang lama.


Boleh terus hubungi saya .

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan





Promosi Set Radiant 4 Shaklee

Salam Sejahtera


Bertuahnya siapa yang grab produk Shaklee bulan September ni tau , banyak promotion yang Shaklee akan bagi ye. Siapa kata Shaklee ni takde buat promotion 

Okay antara promotion yang Shaklee tawarkan pada bulan ni adalah SET RADIANT 4  atau pon set cerah berseri . Haa nak tak kelihatan berseri -seri 

Dalam set ni ada 4 item iaitu ESP,  VITAMIN C,  GLA COMPLEX dan COLLAGEN POWDER .

FUNGSI KEEMPAT INI : 

▪Moisturize ▶GLA COMPLEX
▪Build ▶ESP
▪Firm ▶COLLAGEN POWDER
▪Protect ▶ VITAMIN C .

GLA COMPLEX (moisturize)

-Dengan kandungan Vitamin E yang sangat membantu melembapkan kulit agar kulit kelihatan lebih berseri dan memperlahankan proses penuaan. Selain itu ia membantu menjadikan rambut dan kuku agar lebih kuat dan bersinar.

ESP (Build)

- Dengan adanya protein lengkap dalam ESP secara tidak langsung ianya membina sel badan dan kulit yang sihat untuk skin yang GLOWING, CERAH dan BERSERI .

And dengan bantuan ESP juga parut juga kian memudar kerana bila sel baru membentuk dengan aktif takde peluanglah parut nak mendarat 

COLLAGEN POWDER (Firm)

- Dengan estrak 4000mg COLLAGEN dari Red Snapper Scale dari kedalaman laut yang paling dalam COLLAGEN POWDER ni adalah collagen yang terunggul.

Ianya membantu menganjalkan kulit muka agar kelihatan sentiasa lembap dan awet muda.

VITAMIN C (Protect)

- Dengan Vitamin C yang kaya dengan Bioflavonoids , ianya dapat melindungi kulit daripada sunburn dan juga melindungi badan daripada selsema, demam dan batuk.

 Vitamin C ni juga mengelakkan pertumbuhan jerawat tau once awak dah apply jadi masker jerawat pon hilang.

AND LAST BUT NOT LEAST ! 
SPECIAL PROMOTION FOR THOSE YANG MENDAPATKAN SET RADIANT 4 : 

✔FREE PAPER BAG  EXCLUSIVE SHAKLEE FOR RADIANT SET.
✔FREE E-VOUCHER RM 60 (untuk diskaun for next purchase)
✔SOMETHING SPECIAL !


Boleh terus hubungi saya .

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan