Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Saturday, 19 August 2017

Keputihan Penyebab Sukar Hamil

Salam SejahteraKeputihan penyebab sukar hamil?

Salah satu punca utama sukar hamil adalah kerana lendiran serviks disebabkan keputihan.Keputihanberlebihan yang dikategorikan tidak normal boleh menjejaskan kesuburan wanita sehingga merumitkan kehamilan.


Selain masalah haid, kehadiran keputihan juga boleh menjejaskan kesuburan. Ini kerana jangkitan dari keputihan boleh menyebabkan keradangan atau inflamasi di dalam rahim.Kalau rahim ada radang, maka embrio akan menjadi sukar untuk melekat di rahim sehingga boleh ganggu kesuburan.

Bakteria, kulat , ataupun virus bukan hanya 'bersarang' di faraj sehingga
menyebabkan keputihan, tapi juga boleh merebak ke sistem pembiakan bahagian atas, contohnya daerah leher rahim (serviks) sehingga mengakibatkan penyumbatan.

Penyumbatan boleh menghalang sperma untuk masuk sampai ke sel telur wanita. Hal ini yang boleh menyulitkan wanita untuk hamil.

Lendir ini berasal dari keputihan yang banyak dari faraj, berkumpul di faraj dan mengeras. Apabila sudah terlalu banyak dan berat, ia akan keluar dari faraj berbentuk lendir yang kental dan panjang dan mungkin berwarna sedikt coklat muda.

Itu tanda menunjukkan anda mengalami keputihan yang berkumpul dengan banyak tetapi tidak keluar secara lelehan. Inilah yang menghalang sperma daripada dari faraj ke rahim, kerana ia menutup lubang serviks.

Oleh sebab itu, jika anda sedang merancang untuk hamil, cubalah untuk tidak meremehkan masalah keputihan. Carilah alternatif mudah yang boleh merawat keputihan secara semula jadi

Kalau bab keputihan nie semua wanita pernah alami.Saya sendiri pun meriah alami. Tapi sejak saya amal Alfalfa Complex macam dah tak risau dah bab kesuburan dan segala ruin harian.Semua berjalan lancar selepas mengamalkannya


0 comments:

Post a Comment