Tuesday, 15 August 2017

Kasihannya Tengok Anak Sembelit

Salam Sejahtera


Memang kasihan kan bila tengok anak cuba nak meneran membuang sampai nangis-nangis kesakitan.

Bila tiap kali situasi itu kembali si anak dah fobia dah.  Nak meneran jadi takut.Maka lebih rela menyimpan untuk beberapa hari.

Ingat lagi Iman pun pernah alami camtu jugak. Sampaikan terpaksa cucuk bontot tiap Kali nak membuang. Nangis tu tak payah cerita la memang selalu sangat. 

Dan bila ada yang berkongsi pasal anak susah membuang mesti saya akan kongsi pengalaman saya.

Situasi kawan saya nie lagi teruk sampaikan ada satu hari, puas anak meneran nak membuang sampaikan terkeluar salur yang keluar najis..  Punya la takut dia cepat dia masukkan semula..

Pada mulanya dia sangka anaknya perlu tukar susu jenama lain. Bila dia cerita terus saya mintak dia rutinkan Meal Shake untuk anaknya.



BAGAIMANA MEAL SHAKE MEMBANTU MASALAH SEMBELIT ?

Kandungan serat di dalam Meal Shakes Shaklee ini adalah jenis yang larut di dalam air dan akan bertindak sebagai 'pencuci' usus dan perut anak kita. 

Serat ini akan mengumpul sisa makanan yang tidak diperlukan oleh tubuh dan juga membuang kolesterol berlebihan!
Apabila semua sisa makanan ini telah berkumpul menjadi gumpalan najis, 

Serat akan membantu najis tersebut menyerap air supaya najis lembut (kira tak sembelit). Di sinilah pentingnya anak kita  minum banyaK air

Akhirnya, serat di dalam Meal Shakes akan mengaktifkan sistem pembuangan najis anak kita dan membantu tubuh mengeluarkan najis dengan mudah

Sanggup ke mak2 tengok anak nangis bila anak susah nak membuang?tak sanggup kan?

Untuk pertanyaan berkaitan produk atau pembelia,  boleh la segera hubungi saya


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan












Reactions:

0 comments:

Post a Comment