Saturday, 5 August 2017

5 Tips Jayakan Penyusuan Susu Ibu

Salam Sejahtera

Ada yang tengah menghitung hari nak bersalin ke? Pasti semua dah ready dah kan..
Tapi dah ready ke untuk penyusuan penuh susu ibu bila baby lahir nanti??

Selain persedian bersalin , hal berkaitan penyusuan pun penting jugak. Ok nie saya bantu anda dengan 5 tips jayakan penyusuan susu ibu. 

Nie tips paling mudah, tapi kalau ibu mengabaikanya memang nanpak susah..

Penyusuan sesuatu yang menyeronokan.. Jom baca 5  tips ini.

🍁Buat persediaan Mental Dengan Azam Yang Kuat.

 Masa dari pregnant lagi ibu ibu mesti dah plan untuk fully bf baby. Nawaitu kena betul tau. Kerana nak anak dapat yang terbaik. Boleh start gali ilmu dari pregnant lagi supaya bila dah bersalin tak menggelabah nak susukan baby.

🍁Persediaan Material

 Antara barang yang perlu ada untuk menyusukan baby pam susu, breast pad, nursing bra, nursing pillow, dan banyak lagi. Bila barang complete, rasa nak susukan baby tu berkobar kobar giteww. Feeling tu lebih sikit la :)

🍁Dapatkan sokongan suami dan ahli keluarga

 Explain dengan suami kenapa ibu ibu decide nak fully bf baby. Terangkan bebetul kat suami kebaikan  susu ibu ni. Apa benefit yang baby dan ibu sendiri dapat kalau fully bf baby. Highlightkan sekali kat suami untung sangat susukan baby sendiri. JIMAT belanja susu kan. Kalau rajin ibu ibu bagi calculation beza fully bf dengan bagi baby susu formula. Confirm suami sokong 500% bila sampai bab bab duit ni:)

🍁Pemakanan Seimbang & Supplemen

Penting sangat ibu ibu makan makanan yang sihat. Ingat ek. Apa yang ibu ibu makan tulah akan disalurkan pada baby melalui susu ibu. Male sure dalam satu hidangan makanan  tu lengkap dengan semua nutrisi. Cukup dengan zat dan vitamin sekali. Supplemen bantu ibu ibu bertenaga cergas dan tak letih nak susukan baby. Proses penyusuan tu sendiri pun dah guna banyak tenaga. So, sebab tu ibu ibu kena pastikan badan tu sihat, cergas dan bertenaga”)

🍁 Persediaan Rohani

Tak boleh pandang enteng jugak yang ni. Susu ibu tu rezeki dari Allah juga. So kena doa bebanyak. Mintak Allah permudahkan urusan nak susukan anak. Cukupkan dan banyakkan susu untuk anak supaya anak dapat membesar dengan baik.

Antara zikir yang ibu ibu boleh amalkan Ya Matin, Ya Razzaq masa mengepam atau susukan baby.

Semoga proses penyusuan anda berjalan lancar.. Jika anda perlukan bantuan untuk lancarkan penyusuan anda dengan bantuan supplemen. Saya sedia membantu anda


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Paka , Kerteh dan juga Dungun .Pos Laju untuk yang diluar kawasan dan seluruh negeri di Malaysia.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI

  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan



Reactions:

0 comments:

Post a comment