Monday, 19 June 2017

Vitamin Untuk Balik Raya

Salam Sejahtera. 



Alhamdulillah.. Syukur tahun nie kita berkesempatan merasai bulan Ramadhan yang penuh barakah dengan kesihatan yang terbaik

Berbaki lagi seminggu lebih untuk kita sambut Syawal pulak. Wahhhh..syok kan semua nak raya. 

Mesti semua pakat sibuk dah buat persiapan nak sambut raya. Shoping Complex pun dah sesak dah lagi-lagi hujung minggu. 

Bila nak raya semua nak kena siap awal-awal , kalau tak kalut nanti. Untuk yang perantauan lagi la kena prepare rapi sebab perlu mengharungi perjalanan jauh  kan

Walaupun semua persiapan nampak dah siap tapi kita sering lupa untuk sediakan  Supplimen Untuk  Balik  Raya.  Yang nie pun penting untuk pastikan semua family kita berada dalam keadaan kesihatan yang terbaik. 

Sejak terjebak dengan Shaklee saya akan pastikan semua supplimen dibawa bersama.. Sebab...bila balik raya je, akan ada masalah2 macam ni:

- Perut mudah masuk angin, maklumlah bila raya makan macam2 tapi perut jenis alah.. teh, pulut, kerepek ubi, pastu kenyang dengan biskut raya je. Memang mengundang perut sebu.

- Terkena gigit nyamukkk...anak2 pulak jenis kulit mudah alah.. dari bintat gigitan nyamuk boleh jadi kudis pulak.

- Risiko mudah kena selesema/batuk sebab terjangkit, yela dah ramai2 berkumpul kan..

- Kerap sembelit..mungkin sebab diet tetibe bertukar rupa.. daripada puasa tetibe masuk segala macam makanan..mana tak terkejut usus.

- Badan mula keletihan sebab sepanjang hari beraya kan. Kalau bukan melayan tetamu datang rumah, kita pulak yang bertandang ke rumah orang sana-sini.

Bagaimana  nak atasi masalah-masalah tersebut

Aha ni ada vitamin, mineral dan herba untuk atasi masalah-masalah di atas.

1. Vitalea – Multivitamin penting untuk korang kekalkan tenaga dan supaya tidak layu dan lemah masa nak beraya nanti.

2. Peppermint Ginger - Percayalah, korang mesti sangat perlukan nanti. Perut mudah sebu bila masa raya nanti kan. PPG ni akan buangkan angin dari perut. Nanti boleh share dengan saudara mara, mesti diorang pun kena nasib yang sama 😅

3. Herblax - khas untuk yang ada masalah sembelit/ sukar memerut kalau tukar tempat tinggal 😅 memang ada yang macam ni kan?

4. Nutriferon - Bila berkumpul ramai-ramai ni, kemungkinan nak selsema batuk tu tinggi, jadi kita buat protection siap-siap tau. Telan #nutriferon ni sehari satu untuk tingkatkan sistem imun badan.

5. Herbal Blend - Ini krim herbal terbaik untuk kurangkan rasa gatal, sapu tempat kena gigit nyamuk, ruam-ruam kecil dan sapu luka kecil. Wajib ada dalam handbag saya niehl sejak mula  test benda ni 😄

Ingat nanti musim raya, jangan makan berlebihan. Jaga dan kawal pemakanan kita yang telah kita latih sepanjang bulan puasa ni. InsyaAllah, kesihatan kita terjaga dan lebih baik.

Bagi yang belum cukup persiapan untuk supplimen balik kampung raya nanti, nie saya tunjuk cadangan supplemen yang perlukan..




Boleh segera hubungi saya untuk dapatkan


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Paka , Kerteh dan juga Dungun .Pos Laju untuk yang diluar kawasan dan seluruh negeri di Malaysia.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan




Reactions:

0 comments:

Post a Comment