Monday, 29 May 2017

Testimoni Vitamin C Shaklee


Salam Sejahtera

Vitamin C nih memang dah lamaaa dah jadi poojaan ramaiii...akak memang tak hairan la kalau ada customer yang suka borong dua tiga botol sekali sebab diorg makan share share dengan adik-beradik, famili, kawan-kawan...

Seronok kan bila sama-sama dapat share KEBAIKAN VITAMIN SHAKLEE nih dengan orang-orang yang kita sayang? Sama-sama sihat..sama-sama cantik..😊

Nie saya nak share antara testimoni pengguna tegar Vitamin C Shaklee. 







"Kulit yang teruk bermasalah jerawat kini dah FLAWLESS! Alhamdulillah. Kegembiraan yang tak terungkap..!

Anda yang ada masalah kulit yang sama, jangan ragu-ragu lagi untuk try Vitamin C Shaklee nih..
InshaAllah memang terbukti sangat membantu untuk improve kesihatan dan kecantikan kulit kita.

Bagi yang ingin mendapatkan Set Shaklee 
boleh la menghubungi saya terus untuk maklumat lebih lanjut.

www.wasap.my/60195434395

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Paka , Kerteh dan juga Dungun .Pos Laju untuk yang diluar kawasan dan seluruh negeri di Malaysia.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI




  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan




Sunday, 28 May 2017

Set Berpuasa Terbaik Dari Shaklee

Salam Sejahtera



Nampaknya kita dah masuk bulan Ramadhan dah nie..nahh jangan lupa jaga kesihatan dan sedia supplemen dan minuman tenaga untuk puasa juga.

Takkan nak puasa macam tahun lepas kot. Asyik letih lemah ja. Apa kata tahun nie buat kelainan sikit. Tambah baik ibadah puasa bagi paling terbaik

Dalam Shaklee ni pun ada juga set berpuasa semestinya sentiasa halal,selamat dan berkesan gitueww.. Produk tersebut ialah:

👉Energizing Soy Protein (ESP)
Nama pun dah 'energizing'. Sah memang ESP ini memberi tenaga yang berterusan dan mengurangkan rasa lapar. Sudah banyak testimoni untuk ESP ini dan kebanyakan penggemar ESP sukakannya.

ESP mengandungi 9 asid amino yang lengkap yang diperlukan tubuh.gabungan ESP dan Meal Shakes akan memberi anda tenaga yang berterusan dan mengawal rasa lapar sepanjang anda berpuasa. 

👉Meal Shakes
Meal Shakes berperasa Vanila boleh diambil oleh sesiapa sahaja walaupun anda bukanlah seorang yang gemarkan soya.

Serbuk susu dengan campuran vitamin & mineral.Hidangan lazat berkrim dengan rasa "french vanilla" yang semulajadi.

Satu hidangannya merupakan 30% sumber protein harian.Satu hidangannya mencukupi satu pertiga keperluan vitamin & mineral harian.

Membentuk keseimbangan untuk 9 asid amino asas yang tidak dapat dibuat oleh tubuh.
Penyediaan yang berkhasiat, rendah kolestrol, lemak dan sodium.

👉Performance Drink - Orange
Ia berfungsi untuk mengekalkan kandungan air dalam badan kita.ia juga mempunyai imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi. 

Ia merupakan minuman berperisan oren kegemaran atlit-atlit dan mereka yang aktif.Serbuk elektrolit berperisa oren semulajadi.Mengandungi Opti-Lite (campuran 6 elektrolit) yang menyokong hidrasi secara optimum.

Campuran karbohidrat unik menghasilkan tenaga dengan serta merta.Gabungan Opti-Lite dengan karbohidrat menghasilkan ketahanan prestasi jangka panjang.

Mahu puasa dengan lebih bertenaga Tahun ini??berminat dengan set puasa diatas??
Sebelum bulan Ramadhan habis cepat order laju

Bagi yang ingin mendapatkan Set Berpuasa Shaklee boleh la menghubungi saya terus untuk maklumat lebih lanjut.

www.wasap.my/60195434395

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Paka , Kerteh dan juga Dungun .Pos Laju untuk yang diluar kawasan dan seluruh negeri di Malaysia.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan





Friday, 26 May 2017

Elak Gastrik Ketika Berpuasa

Salam Sejahtera


Bila Ramadhan datang mesti penyakit ini datang sekali. Perasan dalam minggu nie saja ramai yang mencari alternatif untuk merawatnya supaya tidak jejaskan ibadat berpuasa tahun ini

Penyakit yang saya maksudkan tak lain tak bukan "gastrik " la apa lagi. Penyakit ini selalunya menyerang pada bahagian perut. Mungkin sebelum ini boleh cover lagi sebab on time boleh makan. Tapi bila puasa waktu makan dah berubah. So mula la dia menyerang.

Ramai nak tahu cara dan supplimen terbaik untuk elak gastrik ketika berpuasa.Bila kita tahu punca gastrik terjadi, Insya Allah kita boleh tahu kaedah terbaik untuk bantu merawatnya..

Jom saya kongsi puncanya.. Check betul2 ya..

★{ Apa itu Gastrik? }★
Gastrik atau istilah perubatannya Gastritis adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif.

Lazimnya keradangan berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter Plylori (H. Plylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut.

★Bagaimana Gastrik Terjadi?
Secara mudahnya perut kita umpama kapas yang berlipat-lipat sepanjang 25cm dan mampu menampung hampir segelen air dan makanan. 

Apabila perut kosong, tisu tadi berlipat dan akan mengembang bila ada makanan atau minuman masuk. Disinilah makanan dan minuman akan diproses dan disimpan sebelum dikumuh melalui usus. 

Ketika proses pencernaan berlaku, kalenjar pada dinding perut akan merembeskan jus gastri, enzim dan asid perut untuk bantu pencernaan. 

Dan antara asid yang dirembes ialah asid Hidroklorik. Asid ini seperti yang kita sedia maklum bersifat menghakis dan juga tiada kesimbangan keasidan dalam perut boleh menyebabkan radang yang lebih teruk.

★Punca Lain Terjadinya Gastrik
~Peminum Arak (arak bersifat asid)
~Perokok
~Makan dengan berlebihan
~Makan makanan terlalu pedas
~Sering guna ubat penahan sakit
~Jangkitan
~Tidak Menjaga jadual waktu makan
~Stress

★Simptom Gastrik
~Tiada selera makan
~Tidak hadam dengan baik
~Perut memulas – bila makan bertambah sakit
~Muntah – Rasa Loya
~Cirit – Birit
~Lemah
~Kembung perut
~Pedih ulu hati

★Bagaimana Shaklee mengatasi GASTRIK?







1. Energizing Soy Protein ESP 
Penting dalam pemulihan (elakkan susu). ESP sangat berguna untuk meneutralkan semula keasidan dalam perut yang merupakan punca utama gastrik. Ia juga membantu membina semula sel-sel yang baru bagi menggantikan sel-sel yang telah lemah dan rosak.

2. Peppermint Ginger Plus 
Kombinasi 4 herba yang terdiri dari pudina, halia, jintan (fennel) dan bunga lawang (anise) terbukti secara klinikal dapat membantu mengatasi masalah gastrik, loya, penghadaman dan sendawa. Ia melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit

3. Alfalfa Complex
Sifat semulajadinya yang beralkali membantu meneutralkan keasidan dan mengurangkan keradangan. Baik untuk perubahan patologi dalam usus dan perut dengan memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

Keberkesanan Set Gastrik telah membantu ramai pulih sepenuhnya. Boleh lihat Testimoni yang telah mengamalkanya..



Bagi yang ingin mendapatkan Set Gastrik Shaklee boleh la menghubungi saya terus untuk maklumat lebih lanjut.

www.wasap.my/60195434395

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Paka , Kerteh dan juga Dungun .Pos Laju untuk yang diluar kawasan dan seluruh negeri di Malaysia.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan





Tuesday, 23 May 2017

Tips Berpuasa Dan Menyusukan

Salam Sejahtera



Syukur Alhamdulillah. Tahun nie dapat juga merasa berpuasa dan menyusukan. Syukur. Dipanjangkan usia kita untuk menikmati lagi bulan ramadhan kali ini. Ibu menyusu ada beberapa tips nak saya kongsikan. Tips yang dah banyak diketahui pun dan dah banyak kali sudah saya kongsikan sebelum ini.

Kita yang menyusukan ini, keletihan kelesuan ketika berpuasa bukanlah kerana kurang makan tapi kebanyakkan kerana kita kurang air dalam badan. Sememangnya kita yang menyusukan perlu minum air yang cukup.

1. Minum air di waktu malam, caranya letakkan air 1.5L di sebelah tempat tidur. Minumlah semasa susukan anak. Waktu sahur minumlah air yang cukup. Selepas berbuka sehingga hendak tidur, minumlah antara 1.5L hingga 2L.  Kurangkan air bergula, air kelapa bagus untuk badan kita.

2. Lewatkan bersahur. Pilihlah makanan berkuah, yang kurang garam, yang kurang pedas. Makanan bergaram tinggI boleh percepatkan proses kehilangan air dalam badan.

3. Kurangkan caffeine. Elak lagi bagus. Sama saja macam garam. Boleh percepatkan proses kehilangan air dalam badan. Caffeine juga menganggu penyerapan khasiat ke dalam badan.

4. Ambillah kurma yang cukup. Kalau biasa 3 biji, puasa ni ambillah 7 biji. Saya memang ambil 15 biji buat jus minum semasa berbuka dan bersahur. Kita semua tahu, kurma banyak khasiatnya.

5. Elak berada diluar terlalu lama. Cuaca adakala hujan tapi bila panas akan percepatkan lagi badan kehilangan air.

6. Kekalkan jadual memerah bagi yang bekerja begitu juga bagi yang direct feeding, susukanlah anak seperti biasa. Jika ada tanda-tanda yang membolehkan memberi kesan kepada ibu atau bayi, terimalah hadiah dari Allah. Rukhsah.

7. Makanlah makanan yang sihat. Homemade food itu lebih baik. Makan bukan sekadar untuk mengenyangkan malah untuk up imun badan kita. Kurangkan pengambilan gula putih dan elaklah makanan yang diproses. Pengawet pewarna perasa  melemahkan imun badan.

Sikit perkongsian pengalaman saya sendiri berpuasa sambil menyusu. Disebab saya memgamalkan Set Menyusu Shaklee, proses penyusuan saya berjalan lancar. Extra kebaikan saya dapat. Anak dapat menyusu sepenuhnya dan saya dapat berpuasa tanpa sebarang masalah.

Nie anak dah masuk 3 orang, semestinya rutin harian sepanjang berpuasa pun makin bertambah. Dengan Set Menyusu Shaklee boleh bantu saya kekal cergas dan aktif selalu.

Kepada ibu - ibu yang berpuasa dan memyusukan semoga dipermudahkan kita semua menjalani ibadah puasa. Semoga amalan kita semua diterima olehNya. Semoga diampunkan segala dosa-dosa kita. Aamin...

Monday, 22 May 2017

Buasir Lepas Bersalin Punca & Rawatan

Salam Sejahtera




Sungguh menyakitkan jika mengalami buasir selepas bersalin. Salah satu punca terjadinya buasir selepas bersalin adalah kerana proses meneran semasa bersalin.

Faktor sembelit lepas bersalin pun boleh menyebabkan buasir lepas bersalin terjadi. Saya pernah mengalaminya semasa anak pertama dahulu. Sangat menyakitkan.

Kebanyakan ibu selepas bersalin mengalami buasir. Hal ini dapat dikesan melalui bengkak yang terjadi pada saluran dubur. 

Pembengkakan yang berlaku di bahagian tersebut disebabkan oleh pengembangan saluran darah di dubur ataupun ketumbuhan sel-sel yang melapisi saluran dubur.

Kebiasaannya anda berasa sakit hasil daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak. Apabila hal ini terjadi, ia menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi sukar.

Selain itu, pendarahan sewaktu membuang air besar juga boleh berlaku. Ini disebabkan oleh luka yang terjadi apabila najis keras bergesel dengan buasir.

Bagi yang mengalami buasir selepas melahirkan, masalah ini biasanya terjadi akibat daripada amalan meneran sewaktu membuang air besar yang disebabkan oleh sembelit ataupun najis keras. 

Selain daripada itu, masalah cirit-birit, batuk teruk, berdiri dan duduk mencangkung di dalam tandas terlalu lama serta kekerapan mengangkat benda berat turut boleh menjurus kepada masalah buasir.


Cadangan suppliment untuk yang mengalami buasir selepas bersalin.


Rawatan segera boleh mengelak dari terus parah. Dengan Supplimen Shaklee akan bantu memulihkan serta mengurangkan risiko yang lebih besar.

Saya dah mengalaminya dan dah rasai sendiri perubahan selepaa kosisten supplimen ini. Rutin berpantang sikit pun tak terganggu. Lebih selesa dan sihat.

Anda boleh hubungi saya terus untuk maklumat lebih lanjut.

www.wasap.my/60195434395

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Paka , Kerteh dan juga Dungun .Pos Laju untuk yang diluar kawasan dan seluruh negeri di Malaysia.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan








Saturday, 20 May 2017

Tips Kemas Rumah 20 minit

Salam Sejahtera



Pening kepala memikirkan bahagian rumah mana yang perlu dibersihkan dahulu. Dengan keadaan suri rumah yang sekarang nie sibuk berbisnes dirumah. Pembahagian masa untuk tugasan rumah mesti diatur dengan sebaiknya supaya semua berjalan lancar

Apatah lagi, jika ada kawan atau saudara memberitahu akan datang ke rumah dalam masa terdekat ini. Ambillah masa 20 minit untuk anda bersihkan rumah dengan hati yang tenang dan senang.

Pasang Muzik

Pasanglah muzik atau lagu kegemaran supaya anda lebih fokus dan bersemangat. Menurut Rune Sovndahl, co-founder Fantastic Services, dengan memasang muzik anda akan fokus pada tugas yang dilakukan.

Buka Tingkap

Udara segar akan masuk dan menghilangkan bau yang kurang enak di dalam rumah. Apatah lagi jika dibersihkan pada waktu pagi, anda akan dapat udara lebih segar dan baik untuk rumah.

Pakaian Kotor Dalam Bakul

Keadaan ini membuatkan rumah anda berselerak. Jika anda tidak berkesempatan untuk mencuci pakaian kotor, memadai dengan memasukkan ke dalam bakul atau terus ke dalam mesin pencuci.

Kemas Bilik Tidur

Jangan mengambil jalan mudah dengan hanya menutup pintu bilik bagi mengelakkan bilik tidur yang tidak berkemas. Sebaliknya, bersihkan bilik tidur walaupun hanya seketika. Manalah tahu, tiba-tiba tetamu ingin memasuki bilik tidur anda.

Bersihkan Lantai

Memang kerja ini memerlukan masa yang agak lama. Tetapi anda boleh menggunakan hampa gas dan bahagian yang hanya mampu dilihat oleh tetamu sahaja. Contohnya, ruang tamu dan ruang makan.

Bilik Mandi

Ini adalah tempat wajib supaya tetamu selesa bila menggunakannya. Bersihkan bahagian mangkuk tanda, tuala yang bersih dan haruman untuk ruangan supaya bilik mandi lebih bersih dan segar.

Cuci Pinggan Mangkuk

Penelitian dari Marigold menunjukkan bahawa 70 peratus tetamu akan memerhatikan gelas ketika minuman dituangkan. Jadi, pastikan anda membersihkan gelas dan pinggan mangkuk sebelum digunakan.

Buang Sampah

Jangan lupa, selesai membersihkan rumah, buanglah sampah di tempat yang disediakan terutamanya sampah daripada hasil yang anda bersihkan tadi.

Nie tips paling mudah dan rutin basic yang hari- hari suri rumah kena selesaikan. Kalau paling malas pun jika semua ini dah dibereskan pasti en suami tak bebel dah.

Mudah- mudahan tips kemas rumah 20 minit dapat membantu asnda semua...

Wednesday, 17 May 2017

4 Tips Pengurusan Masa Yang Terbaik

Salam Sejahtera



Masa umpama air sungai yang sedang mengalir. Apabila kita memijak air pada kali pertama, pasti kita tidak akan memijak air yang kedua. Air yang dipijak buat kali pertama tadi akan terus berlalu dan tidak akan kembali lagi!
Melalui surah Al-Asr pula, Allah SWT telah menerangkan bahawa manusia sentiasa berada dalam kerugian kecuali mereka yang melakukan empat perkara penting dalam pengurusan masa yang baik.

Pertama

Beriman, iaitu memiliki aqidah yang sahih lagi kukuh kepada terhadap Allah dan apa yang disyariatkan oleh-Nya. Ini bermakna, kita perlulah mempunyai aqidah yang kukuh hanya kepada pencipta abadi kita, iaitu Allah SWT.
Oleh itu, jangan sesekali kita mensyirikkan Dia dengan makhluk lain. Hanya Dia Maha Berkuasa di atas muka bumi ini.

Kedua

Melaksanakan amal soleh. Melaksanakan amal soleh ini bukan sekadar solat, berpuasa, berzikir dan bermacam lagi, tetapi meliputi semua amalan soleh di dalam Islam.
Contohnya seperti berbuat baik kepada kedua-dua ibu bapa, mengeratkan hubungan silaturahim, cemerlang dalam pembelajaran dan profesional dalam kerjaya.
Oleh itu, marilah kita menyahut seruan melaksanakan amal soleh untuk mengisi masa kita dengan sebaiknya tanpa merugikan satu saat masa yang ada. Ayuh!

Ketiga

Berpesan-pesan kepada kebenaran. Ini bermaksud, dengan memberi nasihat, tunjuk ajar dan teguran kepada orang lain tentang apa yang benar dan apa yang salah.
Kita seharusnya sentiasa memberi nasihat kepada orang lain untuk melakukan kebaikan dalam kehidupan seharian supaya disukai oleh Allah SWT. Kita juga boleh memberi teguran kepada orang lain dalam usaha untuk memperbaiki diri kita.
Namun begitu, sebelum kita memberi teguran dan tunjuk ajar kepada orang lain, pastikan diri kita menjadi contoh teladan yang baik supaya diri kita dipercayai oleh mereka!

Keempat

Berpesan-pesan kepada kesabaran. Perkara ini menyuruh kita memberi nasihat kepada orang lain agar sabar dalam menghadapi musibah serta sabar dalam melaksanakan perintah dan larangan Allah SWT.
Apabila kita sabar dalam mengharungi dugaan ujian dalam hidup kita, kita akan sentiasa dalam jagaan-Nya. Ini kerana, setiap ujian dari-Nya tanda sayang Dia kepada kita.
“ Orang-orang yang apabila ditimpa musibah, mereka berkata “innalillahi wa inna ilaihi rajiun” (sesungguhnya kami milik Allah dan kepada-Nya kami kembali). Mereka itulah yang memperoleh ampunan rahmat dari Tuhan-Nya, dan mereka itulah orang-orang yang mendapat petunjuk.”

(Surah al-Baqarah 2:156-157)

Demi masa! Jika diteliti empat perkara ini, adakah kita melaksanakannya dengan setiap detik masa yang ada?
Pernah terfikir, mengapakah Allah SWT bersumpah dengan masa walaupun tuntutan-tuntutan yang disebut-Nya selepas sumpahan tersebut amat sukar untuk dicapai kerana keterbatasan masa?
Imam As-Syafie berkata :

“Seandainya manusia benar-benar memahami surah ini, nescaya surah ini mencukupi bagi mereka.”

Allah SWT mengaitkan surah ini dengan masa dan ini bererti masa merupakan faktor utama dalam menentukan sama ada keempat-empat tuntutan tersebut berjaya dicapai oleh kita atau tidak.
Dalam erti kata lain, sesiapa yang memiliki pengurusan masa yang efisyen, dialah yang akan mampu mencapai tuntutan-tuntutan tersebut sehingga akhirnya menjadi orang yang paling beruntung.
Ironinya pula terhadap sesiapa yang tidak memiliki pengurusan masa yang efisyen, dialah yang akan gagal sehingga akhirnya menjadi orang yang paling rugi.
Tepuk dada, tanya iman! Kita mahu menjadi orang beruntung atau orang yang rugi? Jawapan ada dalam tangan kita. Ini kerana kitalah yang menguasai diri kita sendiri.
Andai kita sebagai nahkoda gagal mengawal masa kita dengan baik, maka kita akan gagal dalam setiap saat masa yang berdetik pada setiap hari.
Setiap detik masa yang diinfakkan untuk melakukan kebaikan, akan memperoleh redha daripada Allah SWT. Ingatlah!
Saidina Ali ada berkata:

“ Masa itu ibarat sebilah pedang, jika kamu tidak memancungnya, nescaya ia akan memancungmu.”

Terdapat manusia yang tidak tahu menghargai masa dan selalu menghabiskan setiap detik yang ada dengan hiburan dunia dengan melakukan perkara yang menggembirakan hati mereka.
Hak kepada Allah? Tidak peduli langsung!
Ada juga manusia yang mampu menggunakan masa dengan baik pada mulanya tetapi tidak kekal lama. Akhirnya kembali dengan meneruskan tabiat yang lama. Persoalannya, mengapakah perkara ini terjadi lagi?
“ Iman itu kadang naik kadang turun, maka perbaharuilah iman kalian dengan la ilaha illallah.”

( Hadis Riwayat Ibn Hibban)

Inilah antara sebab mengapa manusia seringkali lalai dengan pengurusan masa mereka sendiri. Iman itu kadang kala ada turun dan naiknya, tidak tetap.
Perkara inilah yang perlu kita akui sebagai makhluk yang lemah di hadapan-Nya. Sujudlah kepada-Nya memohon keampunan dan bertaubat!

Kurangkan Berat Badan Selepas Bersalin

Salam Sejahtera..



Selepas melahirkan anak, anda akan terus kehilangan lebih kurang 6 kg. Selepas itu, anda akan kehilangan berat air dan apabila rahim telah kembali ke saiz asalnya, anda mungkin kehilangan sebanyak 2 atau 3 kg lagi. 
Sekiranya anda menyusukan bayi, ini membantu mengurangkan lagi berat badan kerana penghasilan susu badan menggunakan simpanan lemak di dalam tubuh dan mampu membakar lebih banyak tenaga.
Harus diingatkan bahawa kenaikan berat badan semasa mengandung berlaku sepanjang tempoh 9 atau 10 bulan.
Maka, untuk mengurangkan kembali berat tersebut dan mengembalikan tahap kecergasan anda juga memerlukan masa. 
Dibulan-bulan awal selepas kelahiran bayi anda, anda tidak seharusnya berdiet kerana tubuh anda memerlukan tenaga serta nutrien yang lebih untuk memenuhi keperluan anda dan juga bayi anda.
 Anda juga pasti akan kesuntukan atau sukar untuk mencari masa untuk bersenam kerana masih menyesuaikan diri dengan rutin baru sebagai seorang ibu.
Anda boleh menetapkan tempoh 6 bulan untuk membenarkan tubuh anda kembali ke bentuk asal secara semula jadi sebelum anda membuat langkah untuk mengikuti pelan pemakanan yang terkawal atau rejim senaman yang terancang.
Terdapat pelbagai petua dan kaedah yang mungkin anda pernah dengar tentang bagaimana mengembalikan tubuh yang langsing dan cergas selepas bersalin.


 Di antaranya mungkin adalah berkenaan pemakaian bengkung, berurut secara tradisional, petua jangan meminum air sejuk dan sebagainya. Apa yang pasti, bersenam dan pemakanan seimbang merupakan komponen yang penting dalam mengembalikan kecergasan tubuh selepas bersalin.



Nie cadangan untuk anda yang baru lepas bersalin dan mahu kurangkan berat badan lepas bersalin cepat. Pengambilan set nie boleh membantu proses kurangkan berat badan berjalan lancar tanpa menjejaskan penyusuan baby anda.

Testimoni saya sendiri . Kosisten pengambilan set ini saya mampu kembalikan berat badan hanya dalam masa 3 bulan..

Jika anda ada planing nak turunkan berat badan sebelum raya. Boleh la mulakan dari sekarang.

Anda boleh hubungi saya terus untuk maklumat lebih lanjut.

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Paka , Kerteh dan juga Dungun .Pos Laju untuk yang diluar kawasan dan seluruh negeri di Malaysia.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan






Sunday, 14 May 2017

Turunkan Bacaan Kencing Manis Dengan Shaklee

Salam Sejahtera.




Semua tahu supplimen terbaik untuk turunkan bacaan kencing manis adalah Vivix. Tapi ada lagi supplimen yang boleh membantu pesakit kencing manis kembali pulih seperti sediakala.

Set Kencing Manis sangat - sangat la memenuhi keperluan bagi pengidap kencing manis. Sebab itu la ramai yang mengamal dalam rutin harian.

Set kencing manis biasanya saya syorkan untuk mereka yang masih diperingkat awal dan ada juga peringkat tinggi memgamalkannya.

Berdasarkan respon- respon pesakit kencing manis yang mengamalkannya memang ada perubahan, tahap gula dalam darah dah makin turun, kurang keletihan dan sihat tubuh badan.

Bagaimana Set kencing manis membantu pesakit terbabit pulih dan seterusnya dapat menjalani rutin harian dengan lebih baik..

Apa suppliment yang membantu??

1. Vitalea – mengandungi chromium untuk mengekalkan tahap normal glukosa dalam darah dengan meningkatkan penggunaan insulin oleh badan

2.B-complex – Menukarkan glukosa berlebihan di dalam darah kepada tenaga

3.Vitamin C – memperbaiki toleransi glukosa di dalam darah serta kadar vitamin C yang tinggi akan merendahkan kadar sorbitol yang merupakan sejenis glukosa berbahaya jika terkumpul dengan banyak di dalam darah

4.Ostematrix – membekalkan Magnesium untuk meningkatkan kadar rembesan insulin serta mengurangkan rintangan insulin

5.ESP – sumber makanan dengan kadar indeks glisemik yang rendah akan memecahkan makanan lebih perlahan dan mengawal peningkatan kadar gula di dalam darah.

Dengan manfaat yang terdapat dalam supplimen untuk masalah kencing manis ternyata rata - rata yang mengamalkannya amat berpuas hati.

Apa yang diharapkan masalah kencing manis dapat dikurangkan seterusnya sembuh sepenuhnya.

Respon pengidap penyakit kencing manis:




Bagi anda yang mahu merasai perubahan  dengan Set Kencing Manis boleh la dapatkan segera.

Anda boleh hubungi saya terus untuk maklumat lebih lanjut.

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Paka , Kerteh dan juga Dungun .Pos Laju untuk yang diluar kawasan dan seluruh negeri di Malaysia.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan