Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Tuesday, 4 April 2017

Wanita , Anda Insan Hebat


Wanita dengan kerjaya hebat adalah perkara yang normal dapat kita lihat hari ini. 

Ramai rakan-rakan wanita yang menjawat jawatan besar dengan tanggungjawab yang berat.

Namun sangat saya kagumi, ramai di antara mereka ini masih meneruskan tugasan sebagai seorang isteri dan surirumah tangga. Sebelum keluar ke pejabat, mereka seawal pagi masuk ke dapur menyediakan hidangan.

Pulang dari tempat kerja pula, masuk ke dapur untuk menyediakan hidangan makan malam. Usai memasak, mencuci pakaian, mengemas rumah dan segala macam kerja yang perlu diselesaikan.

Walaupun mereka ini boleh dikategorikan sebagai super woman, ada beberapa kali mendengar keluhan mereka, akan tidur awal disebabkan keletihan di pejabat dan menguruskan rumah tangga.

Kasihan dengan wanita-wanita berjiwa besar ini.Semangat juang ingin memberikan yang terbaik membolehkan mereka meneruskan aktiviti seharian di rumah dan pejabat.

Bukan ingin menyalahkan suami, cuma tak semua suami pandai membuat kerja rumah, mereka menjalankan tanggungjawab dari sudut yang berbeza.

Tiap kali membaca atau mendengar keluhan daripada wanita bekerjaya yang hebat ini, saya terpanggil untuk menyelami lebih mendalam keperluan mereka.

Adakah mereka tidak cukup makan? tak sempat nak mengambil makanan seimbang?

Atau mungkin mereka tak cukup tidur.

Apabila ditanya, kebanyakan mereka menjaga semuanya dengan baik, bahkan sering tidur awal kerana kepenatan.

Bertemu dengan seorang yang seringkali memberi perkhidmatan konsultasi untuk tambahbaikan kehidupan, beliau menyatakan, antara punca wanita ini sering letih, adalah disebabkan tekanan yang dialami.

Tekanan ini disebabkan gaya hidup yang sibuk.

Beliau menyarankan untuk mengambil satu jenis campuran bahan yang akan memberikan impak positif terhadap hormon dan struktur badan wanita.

Nampak menarik campuran yang dicadangkan, beliau menyatakan, campuran tersebut telah membantu ramai wanita yang mempunyai gaya hidup sebegini, semoga dipermudahkan.

Campuran yang dimaksudkan itu adalah Vivix Shaklee Ramai wanita sudah mula mengemarinya.. Adakah anda pun mahu jadi salah seorang pengemarnya.. 


0 comments:

Post a Comment