Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Monday, 24 April 2017

Muda Sebab Set Detoks

Salam Sejahtera..

Ada orang yang badan banyak TOKSIN ni, nampak LEBIH TUA dari usia atau berbanding kawan-kawan yang seusia disebabkan 'premature aging'. 

Makanan tak sihat memang buat orang nampak tua pun. Toksin seperti logam berat dan radikal bebas juga rupa-rupanya mempengaruhi faktor kelihatan tua (aging) ini, contohnya orang yang HISAP ROKOK atau terdedah pada pencemaran udara. Sel-sel menjadi tidak stabil akibat radikal bebas.

Apa yang kita makan tak sama dengan apa yang diserap dan dicerna tubuh akibat TOKSIN  !

Bila kita buat DETOKS di mana toksin ni berjaya dikeluarkan, badan menjadi lebih mudah menyerap nutrisi seperti antioksida dan vitamin dari sumber makanan dan supplemen. 

ANTIOKSIDA inilah yang akan membantu melawan radikal bebas dan oksidasi di dalam badan. Jadi kalau ambil vitamin antioksida A, C, E tapi masih tak cantik dan kelihatan muda juga, ha, silalah buat detoks!


Shaklee mempunyai beberapa set detox.

1. VIVIX

Yg pertama vivix la sebab vivix dipanggil anti oxidant iaitu pemusnah radikal bebas.
Radikal bebas ni yang merosakkan sel dalam tubuh kita sehingga menyebabkan penyakit dna kanser.

2. DTX

Detox agen kedua paling hebat adalah DTX

Dtx ni bertindak melalui hati. Dia cuci darah kita dari segala toksin yg kita dapat dari udara, pemakanan dan bahan kimia yg kita guna seharian.

Setiap orang ada lebih kurang 200 jenis toksin dalam badan akibat pencemaran.

So dtx ni selain detox, dia kuruskan badan sekali. Bila detox ni automatic kulit akan cantik dan badan sihat.

3. ALFAFA

Alfalfa: alfalfa ni jamu moden yang sesuai utk wanita sebab dia tingkatkan estroge kita bagi yang kurang. Maknanya kita makin awet muda, subur, pelihara organ wanita kita dan prevent cancer payudara dan rahim.

Selain sebagai agen detox.

Ke 4: HERBALAX

Bertindak di usus untuk bersihkan usus kita melalui berak. Pertama kali ambil, kita akan berak 3x sehari cirit dan buang habis-habisan.

Kesannya perut kempis, badan ringan, kulit makin cantik. Harga murah tapi effect memang power.

Ke-5 PEPPERMINT GINGER:

Detox melalui usus dengan buang angin, legakan perut yg kembung, buang najis yang keras dalam usus. Lebih kurang herbalax juga.

Lagi Testimoni telah membuktikan keberkesanan proses DETOKS menyebabkan tahap kesihatan makin baik dan tampak lebih muda dari usia..


0 comments:

Post a Comment