Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Wednesday, 22 March 2017

Susah Ke Nak Berhenti Merokok

Salam SejahteraKebanyakan perokok memulakan aktiviti ini sama ada kerana pengaruh kawan, atau ingin lari daripada belenggu masalah atau stress yang keterlaluan. 

Ada juga yang mula merokok kerana faktor kerja yang terlalu sibuk hingga menyebabkan mereka menggunakan rokok sebagai pemberi ketenangan.


Rakan-rakan bukan perokok mungkin menganggap ini adalah alasan untuk mereka terus merokok. Namun perlu juga kita selami sebab sebenar ianya berlaku.


Ramai yang terjebak dengan aktiviti ini hanya kerana mencuba untuk kali pertama.


Kali pertama bertukar menjadi kali kedua dan seterusnya menjadikan mereka ketagih dan perlu merokok setiap hari.


Mungkin ada yang memberitahu, jika mereka ingin berhenti merokok, mereka boleh sahaja lakukan asalnya minda dan fikiran menyatakan sedemikian.


Ada benarnya perkara ini, namun ketagihan adalah perkara yang sangat sukar untuk diatasi. Ianya memerlukan semangat yang kental dan sebab yang besar agar ianya dapat ditukar.

Selain itu, sekiranya semangat kental itu telah wujud dan mendalam, cabaran lain pula menyebabkan mereka ini terus merokok.

Sudah beberapa kali bertemu rakan perokok yang menyatakan keinginan mereka untuk berhenti, tetapi masih belum berjaya, mereka memang mahu mengubah hidup kerana faktor anak-anak dan keluarga.

Aktiviti merokok yang telah lama sebati dalam rutin harian menyebabkan ini antara halangan yang besar untuk mereka ubah atau berhenti.

Alhamdulillah, ada beberapa kaedah yang telah dipraktikkan untuk mengurangkan kekerapan merokok dan akhirnya mereka akan berhenti terus daripada merokok disebabkan rutin baru ini.

Andai anda mempunyai pasangan, rakan-rakan, saudara mara yang sedang berusaha untuk berhenti merokok, boleh hubungi saya terus. saya insyaALLAH akan membantu mereka untuk merealisasikan impian tersebut.

Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com


Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Paka Kerteh untuk Terengganu. Bandar Tenggara, Kulai untuk Johor dan 
Pos Laju seluruh Malaysia.


Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

0 comments:

Post a Comment