Tuesday, 7 February 2017

Tidur Lebih Lena Dengan Kalsium

Salam Sejahtera.. 


Kalau sebut bab tidur nie memang tak pernah cukup.  Bagi la berapa jam pun masa untuk tidur tetap tak puas jugak. 

Alhamdulillah kita ada nikmat tidur jugak..  Ada juga yang sedang mengalami keaadan sukar tidur. Apatah lagi nak nyenyak.  Kalau macam nie diketegorikan sebagai mengalami insomia. Iaitu ganguan waktu tidur.  

Bagaimana nak dapatkan tidur yang nyenyak???

Ada yang kata kalau kita letih sangat baru nyenyak tidur.. 

Pada saya tidur adalah masa untuk kita rehatkan tubuh sepenuhnya. Kalau terlalu letih pun kadang- kadang agak sukar jugak nak lelapkan mata. 

Ok berbalik kepada tajuk saya.Tidur lebih nyenyak dengan kalsium.  Bagaimana tu? Kenapa perlu kalsium pulak.. 


Hah yang nie  la says nak  terang nie..  Kalsium memang panting untuk kita,  bukan sahaja tolong jagakan tulang dan gigi kita..  Malah kalau kita kekurangan kalsium akan menyebabkan kita mudah terjaga bila tidur. 


James F. Balch seorang doktor dan penulis buku Prescription for Nutritional Healing memberitahu:



" Kekurangan Kalsium dan Magnesium boleh menyebabkan kita berjaga beberapa jam dan tidak boleh kembali tidur jika terjaga"

Kalsium sangat berkait rapat dengan kitaran tidur.

Dalam satu kajian, yang telah diterbitkan di European Neurology Journal, penyelidik mendapati tahap kalsium dalam badan adalah tertinggi ketika kita tidur paling lena, seperti dalam fasa REM (rapid eye movement).

 Kajian juga mendapati gangguan dalam tidur terutama apabila kehilangan fasa REM adalah berkait dengan kekurangan kalsium. Untuk mendapatkan tidur yang lena kembali, tahap kalsium dalam badan juga perlu normal.

Punca tidor tak nyenyak adalah kurang kalsium. Kena perbanyakkan la pada sering ada ganguan semasa tidur ataupun sukar nak tidur.

Kalsium selalunya terdapat dalam susu..  Tapi bukan semua orang sukakan susu. termasuk la saya.  Apatah lagi perlu minum sebelum tidur

Jadi langkah mudah nak ambil kalsium.  Hanya telan sahaja  saya syorkan ambil lah Ostematrik Shaklee..  Kalsium terbaik untuk nyenyakan tidur anda.



Pengalaman saya sendiri yang sudah bertahun mengamalkanya memang banyak merubah rutin tidur saya. Walaupun keletihan macam mana pun seharian tetap dapat tidur yang lena. Kepuasan terasa bila bangun tidur badan semakin segar. 

Kenapa kalsium nie mampu buat anda tidur dengan lebih nyenyak??? 


Ini kerana Ostematrik mempunyai: 



  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Jadi tak perlu la lepas nie nak bergantung pada ubat tidur selamanya sedangkan Ostematrik

Boleh dapatkan segera untuk harga promosi bulan nie..  



Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com

Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Bandar Tenggara, Johor dan Kerteh, Paka dan Dungun Terengganu. Pos Laju seluruh Malaysia.

Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI


  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan



.






Reactions:

0 comments:

Post a Comment